Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogy osztjátok el a pénzetek?
Kulon kassza?
És Mindent egyenlően fizettek? Ha mentek boltba otthon leszámoljatok kinek mi volt, a közöset meg felezitek ? Bármiben? Utolsó 5 ftig?
Csak mert nálunk ez van. És szerintem így van rendjén, sosem akarnám azt hogy valaki helyettem fizessen és el tartson. De néha el gondolkodok. Mert ő sokkal többet keress mint én és tényleg el számolj a az utolsó 5 ft-ot is. Még ha moziba is megyünk, nem az van hogy gyere elviszlek moziba. Azt is félbe számolja.
Ilyen fillérezgető majommal egy percig se élnék együtt. Beteg dolog minden forinttal elszàmolni.
Mi nem lakótàrsak vagyunk akik dugnak, hanem egy pàr. Havi 100 ezret félreteszünk, a többi megy megélhetésre, szórakozàsra, itthoni tartaléknak. Ha baj van, segítjük egymàst. Nem szàmolgatjuk a forintokat. Volt màr rà példa, hogy eltartott, mert hirtelen elvesztettem a munkàm, és én is tartottam el őt ugyanezért. Mi minden bevételt megosztunk egymàssal.Szerintünk ez a normàlis.
Màs meg úgy csinàlja, ahogy akarja. De az olyan viszonynak, amiben az utolsó túrórudit is elszàmoljàk, vagy tartozàsokat tartanak szàmon, nem sok köze van egy igazi érzelmeken alapuló kapcsolathoz. Lehet normàlis a külön kassza is, de az ilyen fillérb....szó sóherségnek ahhoz semmi köze nincs.
Remélem a szexpartnered ott azért nem tart, hogy ha valamiért elveszíted az àllàsod, akkor kitesz az utcàra éhenhalni. Olyan mentalitàssal amit írsz, nem lehet kizàrni ezt az esélyt. De ha neked ennyire van igényed...
Külön kasszán vagyunk. A rezsit és a hiteltörlesztőnket felesben álljuk, de nem fillérre pontosan. Én kifizetek mindent, a párom pedig minden hónapban fix összeget utal át erre nekem (rendszeres átutalással). Ez hol több, mint amennyire a havi költség kijön, hol kevesebb. Nem csinálok gondot belőle.
Bevásárolni mindig az megy, aki betud ugrani hazafelé, ha együtt megyünk is tök mindegy melyikünk fizet. Nagyjából igyekszünk fele-fele arányban osztozni a költségeken, tehát ha a heti nagybevásárlást a párom állta, akkor a következő hetit én fogom. Azt viszont nem nézzük, hogy 10 vagy 15 ezret fizettünk-e....
A megtakarításainkba igyekszünk mindketten ugyanannyit tenni. Tartozásunk van a család felé, ebbe a "zsebbe" is gyűjtögetünk, az én prémiumomat esküvőre tesszük félre és még valamennyit egyéb célokra is elkülönítünk.
Minden nagyobb kiadást megbeszélünk, így azt kell, hogy mondjam minden költésünk közös célra megy, ezáltal a bevételünk is közös annak ellenére, hogy fizikailag nincs az a pénz közös számlán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!