Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miert akar a felesegem mindenaron Magyarorszagra koltozni?
Szerencsere nem minden napos tema, nem nyaggat ezzel de gyakran szobakerul.
Amerikaban lakunk mert o amerikai es mikor megismerkedtunk akkor neki nem volt semmi penze hogy koltozzon, a szuleim se tudtak volna minket tamogatni es en egyedul magamat se tudtam volna ellatni a fizetesembol.
Az o szulei megengedtek hogy naluk legyunk ameddig egy kis penzt sporolunk es szerencsere mindkettonknek van munkaja. Nem elunk nagylabon, eleg szegenyek vagyunk igy is de legalabb mindent ki tudunk fizetni.
Ha szobahozok valamit hogy kellene vennem vmit ami kicsit dragabb akkor rogton azt mondja hogy hat en akartam idekoltozni, ez van, nem vesszuk meg mert draga. En azt se bantam volna ha o koltozik Magyarorszagra de a szulei nem tamogattak ot anyagilag, neki meg repjegyre se volt penze. Neki az az alma hogy europaban eljen es utazgasson de semmi nyelvet nem beszel (csak angol) es nekem nem volt annyi penzem hogy pl angliaban lakast bereljek.
Ha valamin osszekapunk akkor azzal jon hogy o europaban akar dolgozni de a diplomajaval itt se talal munkat.
Szulei se ertik hogy minek emlegeti ezt. Tudja hogy ott se konnyu az elet es hiaba van kozel egy rakas orszag, ha nincs penz akkor nem lehet utazgatni, nyaralgatni.
Ezen kivul nagyon jo a kapcsolatunk, csak az szomorit el hogy kulfoldre vagyakozik mikozben most kezd egyenesbe jonni az eletunk anyagilag is. Van autonk, munkank, tudtunk berelni lakast.
Nekik ez olyan egzotikus, mint neked Japánban élni: teljesen más vilàg, más kultúra, más történelem.
Egyszerűen csak kíváncsi rá, hogy milyen lehet életvitelszerűen "európainak lenni".
Ezen segíthet, ha egy-egy alkalommal el tudtok jönni rokonokat látogatni. Egy pár nap valami faluban, mosogatógép nélkül, távolsági busszal bevásárlás, csirke vágás...
Gyorsan rájönne, hogy nem úgy néz ki, hogy sétálgatsz divatos ruhákban a Hősök terén, hétvégén átugrasz Párizsba croissant venni, Svájcba meg wellnessre. Budapest se csupa sétáló utca és Duna-part, mint a filmekben.
Már nem azért, de az angollal pont, hogy minden európai országban elboldogulna.
Még az oroszoknál sem halsz meg angol tudással.
Nagyon keves olyan allas van Magyarorszagon ahova eleg csak az angol tudas. Szerintem ugyan ez van Nemetorszagban is. Hiaba tudnak a nemetek jobban angolul mint a magyarok azert csak nem az az anyanyelvuk tehat h pl meglatsz egy nemet munka hirdetest akkor nemet tudast varnak el nem angolt.
Jart velem a felesegem Magyarorszagon es tapasztalta hogy videken ahol eltem ott szinte senki nem beszel angolul. 1-2 mondatot tudnak az emberek de tarsalgasi szinten sokszor az se tud akinek nyelvvizsgaja van.
Minden csoda 3 napig tart, szoktak mondani es attol tartok hogy megunna hogy nincs mosogatogep, nincs klima, az emberek nem beszelnek angolul es ha nincs penz akkor a szuleit se tudna meglatogatni. Nem akarom hogy erre ramenjen a kapcsolatunk. Most azt mondja hogy lejjebb adna az igenyeket de mi lenne 1 ev utan. Szulei se tamogatnak ebben es nem akarom oket magamraharagitani azzal hogy a kis sporot penzunket elkotjuk koltozesre utana meg nekik kell penzt kuldeni ha akarjak hogy a lanyuk meglatogassa oket mert soha egy forintunk sincs.
Mondom most se vagyunk gazdagok, az atlag alatt keresunk, szerenyen is elunk de honap vegere azert 200-300 dollar megmarad.
Rakast penzt kifizettunk arra hogy legalisan itt elhessek vele, ha most elmegyunk szerencset probalni es nem jon ossze akkor kezdhetunk mindent elolro ha visszajonnenk vagy ott maradnank ahol vagyunk. Arrol nem is beszeltem hogy neki is kell papirokat intezni Eu-n belul hogy ott elhessen, gondolom ez sincs ingyen es nem 2hetig tart.
120 korul kerestem Magyarorszagon es ahol eltem ott 50 az alberlet. 70 maradna kajara, haztartasra, rezsire, szorakozasra, ruhazkodasra es arra semmi nem maradna hogy pl elrepuljunk egy hetvegere Berlinbe pl.
Hiaba olcsobb ott a repulojegy mint amerikaban.
Budapesten jobb az elet de mindenki panaszkodik hogy 100 alatt nincs normalis alberlet.
Az is jo lenne neki ha olyan munkaja lenne ami sok utazassal jar mert ismerek olyat aki a munkajabol kifolyolag minden heten masik orszagba repult.
Nyilvan nekem igy jobb hogy minden nap mellettem alszik, nem csak hetvegente.
Nem tudom, neki ez egzotikum, de az angollal igencsak tévedtek, ha azt hiszitek, boldogulhat.
Tkp egy jegyet nem fog tudni venni, ha a bkk automata lerohad, és Marika néni bizony nem tud angolul, de még a hivatalokban lévő matuzsálemek sem! :)
Amúgy tudod ki költözne haza, örülök, hogy kijöhettem külföldre, ég és föld Mo-hoz képest - igen, szeretem az szülőföldemet, csak a
- körülményeket, fizetést
- politikai helyzetet
- a szar közlekedést
- és a bunkó embereket nem.
A tájak pl. szerelem, Balcsi, Szigliget, Badacsony, Alföld, Tisza...
Na jó, nekem azt ne adagold be, hogy szegények vagytok Amerikában. Hol laktok, Wyoming egyik eldugott kisvárosában? Vagy nem értem.
Amúgy a repülőtéren van elég munka, ahová nem kell magyar nyelvtudás. Hidd el, tapasztalat, párom ott dolgozik.
Repuloteren ha lenne is munka, az alberlet Budapesten megfizethetetlen.
Miert gondolod hogy amerikaban mindenki gazdag? Itt is nagyon sok szegeny ember van, bar a szegenyseg itt mast jelent mert a szegeny embernek is van klima a lakasban es van a segge alatt auto.
Nagyon sok embernek van hitele, es sokan el is vannak adosodva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!