Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Férjem nem akar hazaengedni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férjem nem akar hazaengedni Magyarországra, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Külföldön lakunk a gyerekünkkel, és most lenne egy másik munkalehetőség. Kamionozás hétfőtől péntekig.hétvégére jönne csak haza. Problémám az, hogy én pont miatta jöttem ki ide a babával, hogy végre együtt legyünk( ő már régebben is kamionozott). Nem beszélem a német nyelvet. Nem tudnám a babám még orvoshoz sem elvinni. Én így haza szeretnék költözni a szüleimhez. Otthon szeretettel várnak ha megyek. Férjem viszont önző, és csak magára gondol, hogy elleszek én itt magamba a babával. Nincsenek a környékünkön magyarok sem, tényleg teljesen magunk vagyunk itt. Se barátok, se semmi... Megőrülnék itt így.. Hogy értessem meg vele, hogy ne vállalja el ezt a melót vagy akkor engedjen haza bennünket?
2016. jan. 23. 20:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
52%
Hasonlítsátok össze a pénzügyi vonzatait is. Írj egy listát a jó és rossz dolgokról, amik azzal járnának, ha hazaköltöznél. Érvelj Neki.
2016. jan. 23. 20:59
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi lenne ha nyelvet tanulnál? Akkor magad is tudnál boldogulni. Nem egy nagy ördöngösség megtanulni németül.
2016. jan. 23. 21:02
 3/14 A kérdező kommentje:
Gondoltam már arra is, hogy beadom a kicsit oviba,és kezdek magammal valamit. De a nyelvtanulás sem megy egyik napról a másikra. Meg nekem nagyon hiányzik az önállóság, mint otthon. Meg amúgy sem akarok egy idegen országba hétfől péntekig egymagam lenni! Kb 500euroval kapna többet a férjem. Nekem nem minden a pénz. Abból is szépen kijövünk, amennyit most keres.
2016. jan. 23. 21:10
 4/14 Noblesse Oblige ***** válasza:
Egyszerű: megmondod, hogy ha munkát elvállalja akkor te mész haza. Ennyi.
2016. jan. 23. 21:13
 5/14 A kérdező kommentje:
Azt már megtettem. Megmondtam, hogy ha elvállalja akkor mi megyünk haza. Nem érti meg. Csak azt hajtogatja, hogy neeeem, maradnunk kell stb..
2016. jan. 23. 21:16
 6/14 Noblesse Oblige ***** válasza:
Megrázod a vállad, részedről ennyi. Ha nem fogja, majd az üres lakást felfogja.
2016. jan. 23. 21:22
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Megértem, ha nem szeretnél egyedül lenni egész héten, de a zsarolás nem megoldás. Eleve nem értem, miért vállaltál vele gyereket, ha egy perc alatt otthagynád és elköltöznél, csak azért mert nem tudtok megegyezni! Nem épp egy harmonikus kapcsolatnak hangzik számomra.

Beszéld rá, hogy ne vállalja el, és mondd is el neki miért: a jövő hónapban beiratkozol a Volkshochschule-nál egy kezdő németkurzusra, ez 120 euró 3 hónapra, és egészen felsőfokig lehet vinni. 1 év után már a B1.es kurzust is kijártad, ami társalgási nyelv. 1,5 év után pedig középfok, B2 szinten tartasz majd. Ha kisbabátok van, akkor nyugodtan otthon maradhatsz vele, ezek a kurzusok heti 1 este, 1,5 órát vesznek igénybe. Közben pedig nézel egy 450 eurós (adózás nélküli) egyszerű munkát, gyorséttermekbe konyhába, takarítónőnek, stb. alkalmaznak nyelv nélkül is (illetve nagyon kevés tudással, kb. az első 3 hónapnyi kurzus után simán). Ha pedig letelt az 1,5 év elmégy rendesen dolgozni - ismerősöket, barátokat szerzel és nem leszel egész nap egyedül, nem fogsz a férjeden függeni.

Csak azt nem értem, ez mi a rákfenéért nem egyértelmű neked magadtól.

Üdv, egy anyuka Németországból!

2016. jan. 23. 21:30
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

7es válaszolónak van tökéletesen igaza!

Véleményem szerint nagyon fiatal lehetsz még, ha nem a fèrjeddel próbálsz egy ilyen problémát megoldani, hanem kikiáltod önzőnek, és haza akarsz rohanni a szüleidhez.

Egy próbát adhatnál a dolognak.És értékeld , hogy ilyen férjed van, aki keményen dolgozik,támogasd benne, és próbáld meg a jelenlegi helyzetből a maximumot kihozni.Ha tanulod a nyelvet és esetleg elhelyezkedsz az csak a hasznodra lesz, később senki sem tudja azt mondani, hogy te nem csináltál semmit "csak" a gyerekkel voltál otthon. Mert bizony ez is könnyen előfordulhat.😉

40N

2016. jan. 24. 02:00
 9/14 omba ***** válasza:
Ő csak a férjed, nem a gazdád.
2016. jan. 24. 02:40
 10/14 anonim ***** válasza:
66%

Teljesen érthető, hogy nem szeretnéd, hogy a férjed elvállalja ezt a munkát, de te is nagyon önző vagy, ha ezért cserébe azzal fenyegeted, hogy hazaköltözöl a szüleidhez. Így ha elvállalja a munkát, akkor majd a hétfőtől péntekig tartó kamionozás után még vezethet több száz km-t, hogy egyáltalán láthasson titeket. A saját családi életeknek meg lőttek, mert ugye a te szüleidnél lennétek egész hétvégén. Ezzel ugyan elérnéd, amit akartál, de erre szerintem simán rámehet a házasságotok, amit gondolom te sem szeretnél.

Ezenkívül nem igazán értem azt sem, hogy egyáltalán hogyan állhatott elő ez a helyzet nálatok. Amikor kimentetek, mit beszéltetek meg, mennyi ideig maradtok? Mert ha eleve hosszabb távra terveztetek, érthetetlen, hogy miért nem kezdtél már el korábban németül tanulni. Angolul beszélsz legalább? Mert ha igen, akkor az orvos és egyéb ügyek elintézése nem lehet probléma, amíg meg nem tanulsz rendesen németül. Ha meg semmilyen nyelvet nem beszélsz és igaz, hogy a babádat még orvoshoz sem tudnád elvinni, akkor nagyon felelőtlen vagy! Ha bármi történne a gyerekeddel otthon, akkor inkább órákig várnál, hogy megérkezzen a férjed, ahelyett, hogy hívnád a mentőket?!

Szóval szerintem próbáld meg normálisan, nem ultimátumot adva, a férjeddel megbeszélni, hogy munka ügyben, mi lenne az a megoldás, ami mindkettőtöknek megfelelne és sürgősen kezdj el tanulni németül, mert ha ott maradtok, emiatt a jövőben csak egyre több problémád lesz (orvos, ügyintézés, szülői értekezlet az iskolában, stb.).

2016. jan. 24. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!