Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők, ti haragudnátok a párotokra ha röfikének becézne?
Ez nem okosság, hanem felismerés kérdése. Bárki felismerheti, hogy minden érzés, ami bennünk keletkezik, az kizárólag a mi döntésünk. Ha dühöt érzek, mert valami nem tetszik vagy valaki csúnyán viselkedik, az is az én döntésem, és nem azé az emberé, aki csúnyán viselkedik vagy az adott helyzeté. A tudatlan ember persze letoltja a válláról a felelősséget, és azt mondja, hogy "felidegesített ez meg az", miközben önmagát idegesítette fel, de nem képes azt felismerni.
A dolgok se nem jók, se nem rosszak. Csak rajtunk áll, hogy mit csinálunk belőlük. Csinálhatsz problémát abból, ha valaki röfinek nevez, és mosolyoghatsz is rajta. Szenvedsz vagy nevetsz... A te döntésed!
"Engem már nem tutujgat senki.
Nem becéz, nem mondja: Kiscicám!"
Végülis ha pofán bsznak, eldöntheted, hogy csak vigyorogsz, mint egy hülyegyerek, vagy dühös leszel.
Amúgy ezeket a bölcsességeket vmi öregasszony facebook csoportból szedted? Mert ott vannak ilyen semmitmondó ostobaságok.
Nem, akkor megvéded magad, és ha szükséges, visszaütsz. De anélkül, hogy elárasztanának a negatív érzések, mint a düh vagy a gyűlölet. Nem kell gyűlöletnek és dühnek létrejönnie benned ahhoz, hogy megvédhesd magad. Nincs rájuk semmi szükséged. Az erőszaknak nem a düh és a gyűlölet az alapja. Az oroszlán se gyűlöletből öli meg a gazellát, hanem hogy kielégítse a szükségleteit. Az oroszlánban nem létezik düh és gyűlölet. Benned se kell létezniük. Nem is fog, ha felismered, hogy nincs rájuk semmi szükséged. Ez csak rajtad múlik. A te döntésed. Mint minden.
Ennyi erővel szeretetre sincs szükség. Se boldogságra, örömre, semmilyen érzésre.
Te pedig lehetsz állat, én nem vagyok az.
A boldogság és a szeretet nem egy érzés. Egyfajta tudás.
Annak a tudata, hogy a jó és a rossz egy örök körforgásban léteznek. Egyik se létezik a másik nélkül. Együtt pedig egy egészt alkotnak. Az egész létének a felismerése maga a boldogság. Ha egyszer ezt felismered, többé nem hagy el a boldogság. Teljesen mindegy, hogy milyen élethelyzetbe kerülsz vagy milyen kihívásokkal fogsz szembenézni az életben. Mindig boldog leszel. Még akkor is, ha épp szomorúságot érzel.
Többé nem leszel részese a körforgásnak, hanem azt kívülállóként leszel képes szemlélni.
Ezocica vagy, mondhattad volna, akkor el sem kezdem.
Igen, együtt van a jó és a rossz, ha nem értékeled a félelmedet, a dühödet, a szomorúságodat, akkor nem fogok soha érezni, hogy boldog vagy, nyugodt, kiegyensúlyozott.
Aki folyton boldog, az nem boldog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!