Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » A párommal 3 éve vagyunk idén...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párommal 3 éve vagyunk idén együtt. Mindketten most készülünk egyetemre, de a szüleim szerint korai lenne 18-19 évesen (párom 21) összeköltözni. Szerintetek igazuk van, vagy mivel tudnám őket az ellenkezőjéről meggyőzni?

Figyelt kérdés
A kapcsolatunk nagyon stabil, nem elvakult szerelem. Biztosak vagyunk a kapcsolatunkban, a pénzügyeket is megoldanánk, csak a szüleim( làny vagyok) nagyon ellenkezőek. Nem tudom, ez normális-e, mert ismerik régóta a párom, ő is rendes, egyetemre készül. Szeretnék velük megegyezni, vagy hogy elfogadják ezt, de nem tudom, hogyan kéne.

#egyetem #összeköltözés középiskola után
2018. jún. 28. 16:38
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
83%

Az ösztöndíjra, heti egy-két diákmunkára alapozást én nem érzem valami acélos háttérnek, diákhitelt meg nem vennék fel csak ezért, hogy utána még sok évig törlesszem, mikor már mondjuk saját családra kellene a pénz, de ti tudjátok...

Ha maga a bejárás egyetemre megoldható, akkor szerintem felesleges csak azért összeköltözni, hogy együtt lakjatok, ha más okotok nincsen rá (illetve érdekelne, hogy mi az), a munkára fordított napokat meg inkább abba fektethetnétek, hogy találkozzatok.

2018. jún. 28. 17:16
 12/22 anonim ***** válasza:
20%
Nagyon gyerek vagy még, süt az összes mondatodból. A legjobb, amit tehetsz, ha őszintén megmondod otthon, hogy nagyon szeretnél papás-mamást játszani, erre a szüleid majd válaszolnak valamit, te pedig azt elfogadod.
2018. jún. 28. 17:20
 13/22 anonim ***** válasza:
71%

Egyetemistaként mondom, hogy az ösztöndíj összege az halottnak a seggre csók. Rengeteg ismerősöm van, aki emellett is elmegy dolgozni, mert csak annak elég zsebpénzre, aki sóher.

Szóval ha komolyan gondoljátok, mindketten vállaljatok valami jobban jövedelmező, hosszú távú diákmunkát. Ha beszéltek az angolon felül még egy európai nyelvet legalább laza B2 szinten vagy mandarin kínait, ami szintén kapós, nem lesz gondotok.

2018. jún. 28. 18:00
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk az ösztöndíj kemény 40 rongy volt 5,6-os átlagra, szóval én nem bíznék benne, hogy az bármire is elég.

Egy albérlet havidíja 80-tól 150-ig simán lehet, és akkor még nem ettetek.

2018. jún. 28. 19:30
 15/22 anonim ***** válasza:
30%

Tudod mit? Költözzetek össze, de az első hónap után, mikor kivág a főbérlő, mert a számlákat nem tudjátok fizetni, gyere vissza, és olvasd el a kérdésedet.

Nevetséges, annyira gyerek vagy és gyerekmód gondolkodsz, hogy az félelmetes.

FOGGALMAD NINCS a rezsi- lakbér, kaja áráról.

Komolyan azt hiszed, hogy a 20-30 ezres ösztöndíjból (ami kérdéses) meg a kemény 20 ezernyi diákmelóból majd fenntartotok egy lyukat is akár? :D

2018. jún. 28. 19:33
 16/22 A kérdező kommentje:

Nem szeretnék senkivel leállni vitatkozni, tanácsokat kértem, nem leoltást. Tisztában vagyok a költségekkel, nem azt mondtam, hogy egy diámunkából és ösztöndíjból megélünk. A párom pontos költségvetést készít, ha minden jól megy, egy ismerősünk kiadná nekünk lakását 70000ért. A kaja tudom, hogy fejenként havonta legalább 40000, plusz még az utazás és egyéb költségek. A hangsúly nem is a pénzen volt a kérdésemben, hanem a többi egyében.

Kedves utolsó hozzászóló, köszönöm aggodalmad, de a párommal közösen a nyáron több, mint 600000-et keresünk, amiből az első két-három hónapot finanszírozni tudnánk, így nem áll fenn az a veszély amit mondtál, de kedves, hogy aggódsz. Azt, hogy mennyire vagyok gyerek még, anonim módon, ismeretek nélkül szerintem pedig nincs jogod megítélni, vagy tőlem tedd, de tartsd meg magadnak. Köszi.

2018. jún. 28. 19:55
 17/22 anonim ***** válasza:
82%

Ha úgy érzitek menni fog, akkor menjetek, nem kell győzködni. Viszont van igazság a szüleid álláspontjában is.

Most mész egyetemre, az már eleve egy új kihívás, még nem tudod hogy lesznek az óráid, milyen nehéz lesz, hogy fogod birni. És akkor mellé még háztartás vezetése (persze közösen a pároddal, de akkor is), meg mellé még diákmunka. Lehet, hogy úgy el lesztek havazva, hogy hiába éltek együtt, nem tudtok majd minőségi időt együtt tölteni, és csak feszkó lesz az egész. Azért nem lesz elég hetente 1-2-szer beugrani valahova melózgatni.

Szóval egyszerre szerintem túl sok lenne a változás a korábbi életetekhez képest.

2018. jún. 29. 11:16
 18/22 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem kicsit fiatal vagy még egy ilyen jellegű kapcsolathoz, de nem is ez a lényeg...

Az egy dolog, hogy a kapcsolatotok stabil, DE közös jövőt terveztek egyàltalàn? Vele akarod leélni az életed? Ő veled akarja? Úgy érzitek elköteleződnétek egymàs felé? Ha ez nincs így, mèg nem tudjàtok , nem vagytok biztosak, majd kiderül...stb stb, akkor szerintem felesleges összeköltözni, mert csak 1 pasi lesz akivel x ideig együtt éltetek, és ha így àllsz ehhez a dologhoz, lesz 2.meg 3.és majd ki tudja mennyi... Aztàn ha megtalàlod azt akivel megöregednél, csak egy lesz a sor végén.

Persze ez csak én vagyok, de én mindig úgy gondoltam, csak akkor költöznék össze valakivel, ha ő az akivel közös jövőt, hàzassàgot szeretnék, szeretnénk mindketten. ( ez így is történt anno). Èrdemes lenne àtgondolnod.

2018. jún. 29. 14:01
 19/22 anonim ***** válasza:
17%
De kikoktatni azt tudsz :D
2018. jún. 29. 14:15
 20/22 anonim ***** válasza:
51%
Nincs igazuk. 3 után biztos a szüleid is együtt éltek.
2018. jún. 30. 21:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!