Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogyan menekülhetnénk el...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan menekülhetnénk el innen? Ha tudsz, segíts egy-két jó szóval

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Hosszú lesz..

Szóval:

3 éve teherbe estem, párom elhagyott, így egyedül maradtam a babával. Nem volt más választásom mint, hogy otthon lakjunk. Na de, "otthon" mindig olyan mostoha volt a hangulat/körülmény, az egész "gyerekkorom" a bántalmazásról stb szólt. Így úgy döntöttem, hogy ilyen helyre nem hozom a saját gyerekem, inkább kerüljön jobb emberekhez (örökbeadás) végül nem így lett.. Eleinte még minden szépnek és jónak tünt.. Az "anyám" lánya, elég gyerekes hiába volt már akkor is 17-18 éves.. Eljött a junius, a baba 6 hónapos lett. Reggel éhes voltam rágcsáltam egy kis kiflit, rá 3 percre rámtört egy pánikroham (akkor még nem tudtam mi történik) azon a nyáron megtörtént még párszor. Igazából a stressz miatt alakult ki, mert soha nem hagyta a babát aludni stb. Fejben helyre raktam a dolgokat. Utána jött a szorongás és tálsai.

Ahogy közelettünk a 18hós korhoz gondoltam beadom bölcsibe (már jóval elöbb szerettem volna) amiben a "család" megakadályozott, mondván: "Hát milyen dolog, hogy egy gyerek bölcsibe jár" Sajnos elég befolyásolható voltam akkor. De dolgozni meg kellene, de a babával nem marad itt senki. Így nem mented dolgozni. A megpróbáltatásokat azóta is tűröm. Nem szeretném részletezni. A viselkedésük egy cigány családot megszégyenitene. Volt, hogy a baba kajája eltünt.. (ja, "valaki" véltlen megette..)

A ház amiben élünk, az én örökségem lesz. Apukám másik városban él, új családot alapított, nem véletlenül. Anyámnak most lett egy párkapcsolata, azóta rásem néz a fiamra, elötte meg szinte a mindene volt. Modjuk nem zavar.. Szóval mennünk kéne innen. Kikészültem mind idegileg, testileg, lelkileg.. Nincs senki akire számíthatok. Havi 40E -ből kb semmit nem tudok csinálni. Így bízom benne, hogy hamar itt lesz a szeptember, mert kezdődik az ovi :) én meg mehetek végre dolgozni! A terveim szerint amint lesz kerestem költözünk, max egy szobát bérelek, és abban leszünk ameddig kicsit helyre rázódunk. A másik eshetőség (amit nem szeretnék) beadnám intézetbe magamnak keresnék egy olyan állást ami napi min. 12 órás, ha összejönne szintén pénz egyből kihoznám és maradna velem. Na de addig el is kellene jutni.

Kérlek aki volt már ilyen helyzetbe, vagy tudna valamit tanácsolni, segítsen!

Lassan minden este sírva alszom el, nem akarom, hogy az én gyerekemnek is ezt keljen látnia/átélnie amit nekem 17évig!

2018. jún. 9. 23:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ott vagy vele, őt nem bánthatják. Intézetbe ne ad, mert te sem leszel különb, mint az anyád. Bírd ki még ezt a 2 és fél hónapot valahogy. Bár készülj fel, hogy az első időkben a gyerek rengeteget lesz otthon veled, mert állandóan beteg lesz.
2018. jún. 9. 23:05
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, ez megint csak egy "bukkanó" a kezdeti betegségeknél. Ha lenne kire hagynom éjjelre akkor még éjszakásba eltudnék menni melózni, ha beteg nappal itthon lennék vele.. Bár akkor meg a pihenés lenne kilőve, de már az sem érdekelne.
2018. jún. 9. 23:15
 3/9 A kérdező kommentje:
Szóval dolgozni mindenképpen menni kell, 13.700.- forintból nem élhetünk.. Még akkor sem ha 2 hetes száraz kenyeret eszek csak.
2018. jún. 9. 23:18
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

"13.700.- forintból nem élhetünk"

Az apuka nem fizet tartásdíjat? Azt el kéne intézni.

Kitartást! Ha eddig ment, akkor azt a pár hónapot már kibírjátok.

2018. jún. 9. 23:33
 5/9 anonim ***** válasza:
53%
Gyerektartással mi van, miért nem intézed el?
2018. jún. 9. 23:33
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó. Mondd, te nem ember vagy véletlen? Te nem szeretsz szexelni? Te egy magzatot meg tudnál ölni csak a kényelmed miatt? Miért kell a másikat elítélni? Benned semmi elítélni való nincs? Nem értem az ilyen embereket...

Kedves kérdező! Kitartást! A tartásdíjat valóban el kéne intézni, mert nem OK, hogy az apuka nem támogatja a saját gyermekét. Várd ki az ovi kezdetét, menj el dolgozni, és szedd össze magad. Ahogy munkát kapsz, nem kell azonnal elköltöznöd. Gyűjts össze valamennyi pénzt, keress egy minél olcsóbb albérletet, és költözz el még idén! Olyanra pedig ne gondolj, hogy beadod a kicsit. Már csak azért se, mert nem úgy működik, mint egy kutyamegőrző, hogy beadod és kiveszed amikor akarod. Ha nagyon nagy anyagi szarban vagy, a legtöbb egyház tud segítséget nyújtani. Ha konkrétan pénzt nem is adnak, tudnak felajánlani egyházi házat, ahol lakhatsz egy ideig. Persze ez csak egy végső eset, mivel nem tudom, hogy egyáltalán hívő vagy-e vagy nem. (Megjegyzem, én kijelentettem egyszer egy papnak a véleményem az egyházról elég keményen, mégis jóban vagyunk, segítene nekem bármiben, ha kellene. Mert elvileg így működik a katolikus vallás.)

Apukád nem tud/akar segíteni? Nagymama, nagypapa, nagynéni, nagybácsi?

Ahogy lesz pénzed, menj, vagy sosem lesz vége. Tapasztalatból mondom, hidd el. Én is tűrtem apósomat évekig-velünk lakott a MI házunkban-, és a végére minden nap bőgtem, ki voltunk teljesen a párommal, sokat veszekedtünk, nem hívhattam meg senkit a házamba apósom miatt. -Hosszú, hogy miért lakott velünk- Tönkretette az életemet, mivel az lett a vége, hogy 9 együtt töltött év után szétmentünk a párommal. Ne hagyd, hogy más tönkretegye az életed! Szeresd a gyereked, ne mondj le róla. Kitartást és legyél majd büszke arra, hogy te jobb anya vagy! :)

2018. jún. 10. 02:39
 7/9 anonim ***** válasza:

Medves kérdező!

Szedd össze magad, ne hagyd, hogy kikészítsenek. Légy erős! Hiba volt, hogy nem adtad be bölcsibe, de ez már mindegy. Ősztől megy oviba, de ne költözz rögtön, ahogy van munkád. Otthon a fizetésedről ne számolj be, kérd kártyára. És gyűjtögess kicsit, mielőtt költözöl. Arra számíts, hogy általában 2 havi kauciót + az adott havi lakbért kell azonnal kifizetned. Szobát nem hiszem, hogy tudsz bérelni, gyerekkel senki nem ad ki szobát. Lakást is nehezen. Úgy költözz, hogy legyen egy kis félretett tartalékod. Intézetbe meg semmiképp ne add! Sok sikert, és kitartást, légy erős!

2018. jún. 10. 05:39
 8/9 anonim ***** válasza:

Egyedül álló szülőként igy esélyed sincs.

De ha beadod "intézetbe" ahhogy hivod a gyerekotthonokat, hiába nem mondasz le róla ,örökbe fogadható, nevelő szülőhöz kerülhet!

A munkahely valóssága mennyire biztos?

Bár az albérlet havi dijja még oké na de a kaució?

Illetve hogy nincs senki aki szükség esetén vigyázzna a kicsire szükség esetén?

Nincs valakifeltvel "össze lehetne állni"? Nem feltétlenül férfi hanem hasonló helyzetű anyuka/ barátnő....

2018. jún. 10. 07:16
 9/9 anonim ***** válasza:

Haverkodj össze egy egyedülálló anyukával..

Én beadnám oviba, szereznék munkát, vennék fel hitelt(minimálisat).

Amíg otthon kell élned, minél kevesebbet legyél a házban a gyerekkel. Vidd sétálni, kirándulni busszal is, olcsó programokra (erdő, park, játszó, margitszigeti vadaspark, kacsa/galamb etetés, patak mellé) mindegy, csak ne legyetek otthon. Az meg mindegy, hol alszik a kicsi, erre megfelel a szüleid háza.

Ha otthon vagytok csinálj egy zárt teret és játsz ott a kicsivel, ahol nincs ordibálás, háttérben szólhat zene/tv.

Akkor legyetek otthon, ha nincs ott más.

Ha van barátnő, menjetek át hozzájuk napközben dumcsizni, ha gyereke van akkor mégjobb.

2018. jún. 10. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!