Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogyan tesztek félre pénzt? Egyedül v közösen a pároddal?
Nekem elve volt mindig megtakarításom. Pl. középsuliban is már félretettem pénzt, azt jelenkorig gyarapítom, ha kell abból elveszek.
Én a párjaimat is mindig támogattam, hogy rakjanak félre maguk is. A közösből akkor vettünk el ha nagyon kellett. Tehát átlag esetben volt, az én félretett pénzem, a páromé, és egy közös.
Költségtervet írok excelben (de sok jópofa telefonos app is van már erre) illetve a netbankból le lehet tölteni szintén xlsx formátumban a tranzakciókat, ott szintén lehet kalkulálni, hogy mire ment el a pénz az adott hónapban, mivel lehetne spórolni.
Én ezzel a módszerrel tudtam bekalibrálni, hogy szinte mindig pontosan 30-40 ezer között költök kajára egy hónapban, pedig most már nem is számolgatom, hanem érzésre megy, pedig nem minden nap ugyan annyit költök rá.
Illetve mindig kell keresni a jobb lehetőségeket munka ügyben, nem szabad beleragadni a komfortzónádba.
Kozos szamlank van es mindketten arra kapjuk a penzt.
Ami megmarad ho vegen azt felretesszuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!