Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ti hogyan tesztek félre...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti hogyan tesztek félre pénzt? Egyedül v közösen a pároddal?

Figyelt kérdés
Megpróbáltok mindig egy fix összeget félre tenni, vagy ami marad a hó végén azt teszitek félre.
2018. máj. 24. 17:13
 1/8 anonim ***** válasza:
Igazából közösen, mert közös kasszán vagyunk, de mindketten a saját számlán hagyjuk. Van egy elkülönített számlán annyi félretett pénz, amiből 6 hónapig meg tudnánk élni akkor is, ha egyikünk sem dolgozna, ehhez soha nem nyúlunk. Ezen kívül a megmaradt pénz 80%-a most megy a házhitelbe előtörlesztésnek, a többi meg megmarad váratlan kiadásokra. Van egy excel táblázatunk, ahová minden hónap végén felírjuk a bevételeinket, a kiadásainkat és a megmaradt összeget, illetve hogy kinek mennyi pénz van a számláján.
2018. máj. 24. 17:29
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekem elve volt mindig megtakarításom. Pl. középsuliban is már félretettem pénzt, azt jelenkorig gyarapítom, ha kell abból elveszek.

Én a párjaimat is mindig támogattam, hogy rakjanak félre maguk is. A közösből akkor vettünk el ha nagyon kellett. Tehát átlag esetben volt, az én félretett pénzem, a páromé, és egy közös.

2018. máj. 24. 17:31
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem teszunk felre fix osszegeket, ami megmarad az hozzaadodik a kovetkezo havi fizuhoz. Nem nullazzuk le a szamlainkat. Kozos kassza sincsen.
2018. máj. 24. 17:35
 4/8 anonim ***** válasza:

Költségtervet írok excelben (de sok jópofa telefonos app is van már erre) illetve a netbankból le lehet tölteni szintén xlsx formátumban a tranzakciókat, ott szintén lehet kalkulálni, hogy mire ment el a pénz az adott hónapban, mivel lehetne spórolni.

Én ezzel a módszerrel tudtam bekalibrálni, hogy szinte mindig pontosan 30-40 ezer között költök kajára egy hónapban, pedig most már nem is számolgatom, hanem érzésre megy, pedig nem minden nap ugyan annyit költök rá.

Illetve mindig kell keresni a jobb lehetőségeket munka ügyben, nem szabad beleragadni a komfortzónádba.

2018. máj. 24. 17:37
 5/8 anonim ***** válasza:
Nincs párom. Havi 7-800e a megtakarításom.
2018. máj. 24. 18:59
 6/8 anonim ***** válasza:
Egyedül, mert se kutyám, se macskám! Havi 120-150 ezret teszek félre. 26/F
2018. máj. 24. 20:10
 7/8 anonim ***** válasza:
Lényegében közösen teszünk félre. Közös kasszán vagyunk, a férjem fizetéséből élünk, azt költjük megéljetésre, szórakozásra, az én fizetésem pedig a közös megtakarításunk, minden hónapban teljes egésszében megy megtakarításnak. (marad a számlámon). Így megy ez mióta együtt élünk, 7 éve.
2018. máj. 25. 18:07
 8/8 anonim ***** válasza:

Kozos szamlank van es mindketten arra kapjuk a penzt.

Ami megmarad ho vegen azt felretesszuk.

2018. máj. 26. 03:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!