Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Párkapcsolat, anyagiak?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párkapcsolat, anyagiak?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy együtt jársz valakivel, mondjuk egy lánnyal. A lánynak van egy lakása, vele hitel tartozása, mondjuk havi 150e ft. Elveszíti a munkahelyét, megtakarítása nincs. Miként, illetve milyen feltételekkel segítenétek?
2018. máj. 1. 09:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Kölcsönszerződés keretében max. Volt már ilyen, áldottam az eszemet, amikor megcsalt és elhagyott.
2018. máj. 1. 10:00
 2/9 anonim ***** válasza:
87%

Én azt mondom, hogy mondjuk egy férfival.

Mióta járunk? Miért nincs megtakarítása? Ő tőlem várja el, hogy pénzeljem, vagy gondolkodik a megoldáson?

2018. máj. 1. 10:03
 3/9 anonim ***** válasza:
81%

Most hitele van vagy hitel tartozása?

Gondolom, úgy vállalt be havi 150 ezres törlesztőt, hogy nem gond kifizetni, és van 2-3 havi tartaléka. Annyi idő alatt talál új állást. Gondolom, kötött olyan biztosítást is, hogy ha tartós munkanélküli, akkor fizeti helyette a törlesztőt a biztosító.

Ha egyik sem, akkor elgondolkodnék, hogy hosszú távon milyen életem lenne egy ilyen buta nővel.

Segíteni csak úgy, ha papír lesz róla: mennyit kap kölcsön, mi a fedezete, és mikor és hogyan óhajtja visszafizetni.

2018. máj. 1. 10:24
 4/9 anonim ***** válasza:
88%

Nem fizetnem. Nem az én tartozásom semmi közöm hozza

Oldja meg. Nem vágnam saját magam anyagi csődbe senki kedvéért akármennyire is szeretem azt a nőt

2018. máj. 1. 10:35
 5/9 anonim ***** válasza:
81%

Ekkora törlesztő részletre csak úgy kaphatott hitelt, ha jó fizetése van. (Minimum nettó 300 ezer.)

Kérdem én, ha ilyen fizetése van és így be merte vállalni ezt a mértékű törlesztőt, akkor nincs megtakarítása, amiből egy ideig elvegetálhat? Felelőtlennek tartom. Gondolkodni kéne és minimum 2 havi megtakarítást tartani ilyen esetekre.

Nekem a pofámról lesülne a bőr. Biztosan nem fogadnék el semmilyen segítséget. 1 hónap késés még nem a világ, mindent megtennék, hogy azonnal elhelyezkedjek, BÁRHOL. Aztán fizetném szépen tovább.

Ha hónapokig nem megy, akkor pedig bemennék a bankba és megpróbálnék egyezkedni.

Nem véletlenül mondják, hogy ne vállalj be ekkora törlesztőrészletet egy fizetésre.

Mi ketten fizetünk 70 ezret. Igaz, jó eséllyel hosszabb futamidővel, de így nem fordulhat elő, hogy ne tudjuk fizetni akár egy fizetésből is.

2018. máj. 1. 11:53
 6/9 anonim ***** válasza:
75%

5:

Íratlan szabály, (vagy írott is?) hogy a hitel nem haladhatja meg a bevétel harmadát. Tehát 150 ezres törlesztőt havi 450 ezer mellett enged a bank.

Ebben az esetben meg csak van annyi tartaléka, hogy kihúzza, amíg lesz munkája.

2018. máj. 1. 12:55
 7/9 anonim ***** válasza:
74%

6#

Most vettünk fel hitelt, a törlesztőrészlet a rendszeres havi jövedelem maximum FELÉT teheti ki.

Nagyon is "írott szabály".

2018. máj. 1. 19:39
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha nem muszáj, sehogyan. A 150e törlesztő igen magas, jó fizetése kellett legyen mikor felvette. Így feltételezhetően van egy jó végzettsége, és már munkatapasztalata is, 1-2 hónapon belül találnia kell új állást. Ha kicsit elmarad a törlesztővel, még nem a világ, sok helyen lehet kerni ilyen indokkal szüneteltetést stb. Meg ha már egyedül bevállal egy ilyen törlesztőt, legyen esze, és legyen hozzá "B" terve, pl. megtakarítás, biztlsítás, ilyesmi, ne legyen már egyből más segítségére rászorulva.

Ha meg nagyon muszáj, mert már szorongatja a bank, és csak nem talál melót, és módomban áll, akkor adnék neki kölcsön, vagy fizetném egy ideig, de csakis ügyvéd előtt aláírt szerződés keretében. Annyi ilyet olvastam már itt gyk-n is, hogy többszázezerrel kisegítették a párjukat, meg is volt beszélve, hohy csak kölcsön és majd visszaadja, aztán mégsem akaródzott, és még azoknak állt feljebb, hogy nehogymár. Persze papír meg nem volt róla, mert az nem kell, hisz a párom.... hát nem, pénzügyeknél nincs bizalom.

2018. máj. 2. 09:44
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Alapból nem járok olyannal, akinek hitele van mert 99%, hogy jön majd a lehúzás, ha megszorul.

Oldja meg.

2018. máj. 2. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!