Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Működhet szétköltözés után...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Működhet szétköltözés után egy párkapcsolat?

Figyelt kérdés

Amióta kb két hónapja összeköltöztünk nagyon sok a veszekedés, ami főként abból ered, hogy a szüleinél költöztünk össze. Most szétköltözünk és a párom szerint ezután is működhet a párkapcsolat, és majd 1-2 év múlva, amikor lesz rá elég pénzünk, költözhetünk közösen egy albérletbe. Én nem élem meg ilyen "pozitívan", sőt úgy érzem nem fogom bírni a szétköltözést, és mindenféleképpen szakítás lesz a vége.

24L

2018. ápr. 4. 06:40
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Működhet válás után egy házasság?

Az összeköltözés egy komoly lépcsőfok. Onnan visszalépni nincs értelme. Ha együtt, egy fedél alatt nem bírtátok, akkor nincs értelme folytatni. Hidd el, hogy nem az a probléma, hogy a szülőknél laktatok. Az csak az indikátor volt, ami felszínre hozta a problémát. A szülei is vele járnak, akkor is, ha nem költöznek oda. Ugyanúgy problémát jelentenek külön élve is. Nem beszélve arról, hogy ha pl. egyikük súlyos beteg lesz és segítségre szorulnak.

2018. ápr. 4. 07:32
 2/10 A kérdező kommentje:
Én is azt mondtam neki, hogy nincs értelme visszalépni egyet. És őszintén szólva a szülei generálták a problémát, de rajtuk kívül más rosszat az összeköltözésben nem látott. De igen az is lehet, hogy csak ők hozták felszínre a bajt. Eleve ha képes eldobni emiatt az összeköltözésünket, akkor nincs értelme az egésznek.
2018. ápr. 4. 07:41
 3/10 anonim ***** válasza:
85%

Idefigyelj már!

Most ti pénz meg munka nélkül költöztetek oda össze? Mert ha van mindkettő, akkor csak kifogás. Ha meg nem, nem értem hogy mi volt az indíttatás az összeköltözésre.

Figyelj, én is laktam a párom szüleinél. Tudom milyen. Egy borzalom. Nincs életed, beleszólnak, meg ott gyerek leszel örökké, ha bűnbak kell, te vagy az, és a pénzügyek is csak konfliktust szülnek... Legalábbis nálunk így volt. Én sem voltam boldog, sosem birtam azt sem kimondani ha munkából mentem, hogy haza megyek.

Na mindegy.

A lényeg: annyi konfliktus volt, szurkapiszkáltak engem, aztán a testvére minden ok nélkül elkezdett kifúrni, mire besokalltam. Mondtam, oké ennyi volt. Ha nem megyünk albérletbe én végeztem. Mert vagy elköltözünk EGYÜTT!, vagy ennyi volt. Mert én elmentem a kedvéért hozzájuk lakni, azóta is bánom, hülye voltam odamenni... Meg azóta csak neheztelek a családjára, mert jó csúnyán is költöztünk el a végén. Én már nagyon menni akartam, ők meg nagyon "kedvesen" kiadták az utunkat.

Úgyhogy mond csak ezt meg neki így! Vége lesz ha nem költöztök el EGYÜTT MOST albérletbe! Erőltesse meg magát, vagy ha neki anyuci szoknyája kell, akkor mit akart? Maradjon otthon, te is haza mész és vége.

Akkor is ha most költöztetek össze nem túl rég. Maga az ahogy gondolkodik az egészről, hogy nem is törekedik igazából! Én úgy látom. Ha nem adsz ultimátumot, majd 2 év múlva is benyögi, hogy jaj hát még várjunk egy kicsit. Igaz, nem tudom mióta tart a kapcsolat. Mi 3 év után költöztünk össze 24 évesen, igaz nekünk is viharos volt mire oda is eljutottunk...

2018. ápr. 4. 08:11
 4/10 A kérdező kommentje:

Van mindkettőnknek munkája, de ő mellette tanul, és a suli, a kocsija (a kocsi a munkája miatt kell), meg még csomó minden rengeteg pénzt elvisz tőle. Csak azt látom, hogy sosincs pénze hó végére. Én csak dolgozom, és korábban is albérletben laktam.

9 hónapja vagyunk együtt egyébként, és január végén, február elején felmerült, hogy költözzünk össze. Örültem mert ahol eddig laktam ott úgysem akartam maradni. Viszont már akkor is sejtettem, hogy az hogy odaköltözöm hozzá, nem lesz jó, csak azt hittem megoldjuk, de nem így történt.

Együtt vagytok azóta a pároddal?

2018. ápr. 4. 08:31
 5/10 anonim ***** válasza:
Én 3-assal értek egyet. Nem az a baj, hogy elköltöztetek a szüleitől. Viszont most azt kellene megoldani, hogy együtt összeköltözni valahol, egy albérletben akár. Ha nincs erre igényetek, akkor az visszalépés egy kapcsolatban, én nem látom a jövőjét. Ne erőltessétek.
2018. ápr. 4. 08:45
 6/10 anonim ***** válasza:

Na látod! Neki minden pénze elmegy, és azt se tudod, hogy mire: így nem tudtok ketten fenntartani egy albérletet. Itt a probléma, ami nem fog megoldódni azzal, hogy szétköltöztök.

A másik probléma, hogy felnőtt ember létére nem tudja leállítani a szüleit. Inkább költözz el, de attól még járjatok össze. Na és hol?

Ez a kapcsolat menthetetlen. Lépj tovább! Nem kell hozzá a beleegyezése.

2018. ápr. 4. 08:47
 7/10 A kérdező kommentje:
Nagyon drága egy albérlet Pesten azt aláírom, de igen magában az, hogy ő ennyire könnyen elenged, az akaszt ki. :( Szerinte nem sok változás lenne, mert mielőtt összeköltöztünk, azelőtt is sokat találkoztunk meg aludtunk együtt.
2018. ápr. 4. 09:22
 8/10 anonim ***** válasza:

Kérdés, hogy mik voltak a veszekedés tárgyai: mindig a lakhatás/szülei körül voltak? Vagy más miatt is? (pl nem foglalkozik veled, vagy rendetlen és ez zavar téged). Ezt vizsgáld meg alaposan.

Ha tényleg a lakhatás körülményei voltak problémásak, szerintem működhet. Mert akkor nagy valószínűséggel ha kettesben vagytok, nyugisabb lesz. De ha más okból fakadnak a nézeteltérések, akkor azok a lekgözelebbi összeköltözéskor is ugyanúgy fel fognak jönni. Pl ha rendetlen (fenti példám), akkor rendetlen lesz később is és ez független attól, hogy a szüleinél laktok, vagy sem.

2018. ápr. 4. 09:31
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Ha működött a kapcsolatotok összeköltözés előtt, akkor nem értem hogy miért probléma ez. Ha egyszer a csávónak nincs annyi pénze, nincs lehetősége hogy fenntartsatok egy albit, akkor miért várod el tőle hogy menjen? Éltek majd úgy mint két csóró, az aztán jó lesz. Ez egy kettőtök által megkötött kompromisszum kéne legyen, itt mindenki lebeszélne a kapcsolatról. Vele beszéld meg, hogy mi legyen.
2018. ápr. 4. 09:51
 10/10 A kérdező kommentje:
Igazából eleinte nem volt gond, csak utána egyre többet volt velünk az anyukája, elvileg azért, hogy segítsen nekem becuccolni meg pakoljon nekünk, de amikor a héten öt napot velünk volt, az nagyon kezdett bosszantani, és hiába szóltam a barátomnak, ő azt hitte az anyukáját nem kedvelem. Mostanra már érti, de már eljutottunk arra a pontra, hogy kilátástalannak gondoljuk az egészet. Tényleg nagyon sok vita volt az anyukájából kifolyólag, minden egyes veszekedésünk alkalmával szóba jött az anyja. Elvileg ez változna ha lenne pénze külön albira és külön költöznénk.
2018. ápr. 4. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!