Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem mindig azt mondja hogy menjek pszichológushoz ha valamiért ideges vagyok. Mit csináljak h befezze? 26N
Szerintem ebben csak annyi a probléma, hogy utána bejelenti, hogy viccel. Ez nem vicc, és akinek tényleg van problémája, azt nem sértő vagy megalázó rávezetni, hogy kezeltetnie kellene. Mindezt úgy mondom, hogy nekem is van bajom, és a házi praktikát semmit sem értek.
22/N
Hát ha gyakran ideges vagy, akkor megértem, hogy a töke kivan már vele.
Igaza van, mostohaanyám is "gyakran ideges". Tudod milyen szar egy ilyen emberrel együtt lakni? Mikor húzod a nyakad, mert fél perc alatt robban?
Hagyjuk.
A nők érzelmesebbek általában, mint a férfiak.
Mi nehezebben tűrjük a kirohanásokat és a hisztit.
Ahogy már előttem is írták, első körben a férjed szemén át tarts önvizsgálatot.
De akár meg is kérdezheted (ne hagyd elviccelni) tőle.
A párommal nekem is vannak olykor vitáink, de folyamatosan megnyugtatom, h nem ellene vagyok, csak nem értem az ő szemszögét, vagy nem érzem a dolgot olyan súllyal, mint ő, ezért jobb, ha kifejti. Közben simogatom, törődöm vele. Ez használ. A végén ritkán elmondom a probléma kezelésének lehetőségeit, vagy elmondom, h nem tudok segíteni, de támogatom őt. Ha a probléma olyan, akkor azonnal utána nézek/kérdezek, h ki kompetens a probléma megoldásában, vagy hogyan lehet valami gyógyír a dologra. Szeretetteljesen kell folyamatosan hozzáállni. Persze ehhez kitartás és két felnőtt ember kell. Az esetleges kitöréseket meg el kell engedni. Haraggal nem jó élni, meg kell bocsájtani/figyelmen kívül hagyni az ekkor felmerülő "szitkokat/bántásokat". Tudomásul kell venni, hogy az ingerküszöbe minden embernek más és más. Más a fontos és más a nézőpont. Lehet tényleg idegesíti a nyafogás, holott te úgy érzed jogos.
Hali!
Szerezzétek be és olvassátok el mindketten:
Cr Marshall b. Rosenberg :A szavak ablakok vagy falak
A könyv az Erőszakmentes kommunikációta tanít. Gyakorlati módszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!