Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Lanyok, mit szolnatok hozza...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lanyok, mit szolnatok hozza ha pasitok/elettarsatok bejelentene hogy palinkat akar fözni es el is akarja fogyasztani?

Figyelt kérdés
Manapsag mar egyre kevesebben föznek, föleg varosiasabb reszeken, a fözes dija is dragabb lett joval. Ennek ellenre meg mindig szivesebben innam mint ezeket az egetett szeszeket. Szoval hogyan reagalnatok, ha a pasitok akivel együtt eltek bejelentene, hogy marpedig ö szerezni akar gyümölcsöt valahonnan, es fözni akar pl 80 liter hazipalinkat es nem eladasra hanem elfogyasztasra, tarsasagban vagy pl unalmas öszi csütörtöki esteken ( 80 litertöl kevesebbel sztem nem eri meg szerencsetlenkedni)

2018. jan. 5. 16:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
22%
Nem lenne a párom, mert alapból nem jöttem volna össze piással.
2018. jan. 5. 16:32
 2/14 anonim ***** válasza:
88%
fözzed édes..én majd iszom
2018. jan. 5. 16:33
 3/14 anonim ***** válasza:
62%
Örülnék neki. Nem vagyok pálinkázós, de legalább azt se kéne venni. A párom isteni borokat szokott csinálni, meggy, áfonya, eper stb. Minden évben alig várjuk, hogy kész legyen mert nagyon finom.
2018. jan. 5. 16:37
 4/14 anonim ***** válasza:
97%

Sok sikert kívánnék hozzá, de a lelkére kötném, hogy akkor valami tényleg finom, gyümölcsízű, minőségi cuccot csináljon, ne ilyen "olyan mint az akkumulátorsav de legalább üt!!!" kategóriás undormányt pancsoljon össze.

Illetve van egy jóbarátom, aki foglalkozik ezzel, felajánlanám, hogy megadom az elérhetőségét, hátha tud segíteni valamiben.

2018. jan. 5. 16:38
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem valami kerítésszaggatót csinál és nem pár hét alatt tervezi elfogyasztani, akkor sok sikert kívánnék és kész. A párom sört főz otthon, én vettem neki szülinapjára a készletet, amikor elkezdte érdekelni a téma.
2018. jan. 5. 16:55
 6/14 anonim ***** válasza:
Ahhh álompasi ...
2018. jan. 5. 16:58
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Magával a készítéssel nincs gondom, én is nagyon szívesen csinálnék, mert utálom azokat, amikkel kínálni szoktak, pedig egy minőségi pálinka finom. Mivel vegyész vagyok, van bennem nem kis motiváció ezek elkészítéséhez. A család pedig szokott bort is csinálni, szóval bővülhetnek a repertoár.

Azzal már több gondom lenne, ha ezt hétköznap, csak úgy fogyasztani is akarná, vagy ájulásig inni.

2018. jan. 5. 17:02
 8/14 anonim ***** válasza:
Én örülnék neki, bár itt a lakásban problémás lenne :D Szóval ha keres magának helyet, akkor főzze nyugodtan, feltéve ha készít málnapálinkát is, mert az a legnagyobb kedvencem :)
2018. jan. 6. 10:50
 9/14 anonim válasza:
Ha egyből 80 litert fog főzni, és az kiderül a hatóságok előtt, akkor viszik a készüléket, és a pálinkát is, plusz még lesz egy jó kis bírság is, mert jelenleg hivatalosan, otthon 72 liter 50%-os párlatot készíthettek. Amúgy a pálinkafőzés nem egyszerű mesterség. Először is kell venni egy készüléket , ami nem kevés összeg. Ha " sok " pálinkát szeretne főzni, akkor minimus 50 literes legyen az üst, de lehet akár 100-as is. A következő lépés nagyon -nagyon sok elméleti tanulás. De be kell jelentkezni az önkormányzati adóhatóságnál is ( jegyző ) mint magánfőző, és az első főzés előtt igényelni kell a NAV-tól minimum 3500 Ft. értékben párlatjegyet. Ha megvan az elméleti tudás, a gyakorlati tapasztalatokat majd az évek során megszerzi. A pálinkakészítés egy folyamatos tanulást, fejlődést igénylő tevékenység. Ha tényleg komolyan gondolja, akkor előbb-utóbb lesz jó pálinkátok...:)
2018. jan. 6. 11:30
 10/14 A kérdező kommentje:

Kilences, en ugy gondoltam a dolgot, hogy szerzek gyümölcsöt, kimagolom, elteszem cefrenek tisztal legmentesen lezart hordokba, aztan a cefret kifözetem a palinkafözöben.

Ezzel kb összefoglaltama szükseges elmeleti szaktudast es engedelyeztetes:)

2018. jan. 6. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!