Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek jogos amit mond? (házimunka, főzés)
5 éve együtt élünk lassan, én még tanultam amikor összeköltöztünk, így evidens volt, hogy én csinálom a házimunka nagy részét. Ő főzött, mert azt nem tudtam, de azóta azért belejöttem nagyjából. Én most 24 vagyok, ő 33. Ő 6-18 óráig dolgozik 3 napot, aztán 3 nap szabad. Én itthonról dolgozom, változó, hogy mikor, szabadnapjain általában éjszakára marad a dolog, mert inkább vele "foglalkozom", ugyanis azon is ki szokott akadni, hogy miért ekkor csinálom (ez gyakorlatilag bármelyik napszak lehet).
Ma mesélte, hogy a munkatársa panaszkodott a feleségére, hogy nem főz minden nap. Mondom, de én sem szoktam. Ezután elkezdte ecsetelni, hogy pedig egész nap ráérek, semmi dolgom, itthon vagyok, és hogy egyébként tök gáz, hogy sokszor pl CSAK pizzát sütök, mert az nem főttétel, hanem CSAK egy vacsora. Nem baj, hogy ott is a tészta, a szósz, a feltét készítése nem 10 perc... Most, hogy karácsony volt és végig dolgoznia kellett, többször fent maradtam éjjel főzni-sütni neki, hogy másnap tudjon vinni munkahelyére (sütöttem pl 2 gáztepsi jól megpakolt pizzát, munkatársaival meg is ették, ha tudtam volna, hogy annyira sz*r, biztos nem törtem volna magam..) Azt is a fejemhez vágta, hogy semmi újdonságot nem csinálok, meg hogy MINDEN NAP főznöm kéne, persze levest meg másodikat is, mert hát olyat mikor csináltam utoljára, pedig ugye egész nap ráérek, semmi dolgom. Mondtam, hogy neki is van sokszor hetente 4 szabadnapja is, és nem nagyon szokta megerőltetni magát, jó, ha max egyszer csinál valamit, de ahhoz is pl a köretet már én szoktam... Erre kapásból rávágta, hogy jó, hetente 2x csinál ő, de a maradék napokon nekem kell. Most is roskadozik a hűtő amúgy a kajától, de többnyire hideg evéshez valóktól, be se férne 2 napi főtt étel amúgy sem. Egyébként mondjuk 7 napból 3-4 nap szoktam főzni/sütni, attól függ, ha pl hétvégére esik, akkor minden nap.
Igazából azzal borított ki, hogy
1. Szerinte semmi dolgom nincs, csak azért, mert itthonról csinálom és közben nem nagyon tudok másra vigyelni (kreatív szövegíró vagyok)
2. Úgy érzem ebből a beszélgetésből, hogy a csicskájának néz... Annyit még hozzáteszek, hogy minden mást én csinálok, egyszer nem hajtogatott össze semmit, vagy egy poharat nem mosogatott el azóta, hogy együtt élünk. De ugyanez vonatkozik minden más házimunkára, a fürdőt szokta kitakarítani kb fél évente egyszer, és utána persze legyek hálás...
Mérgemben mondtam neki, hogy vegyen fel egy cselédet, az biztosan mindent megcsinál neki, amire éppen vágyik, erre nagy szemet meresztett és én voltam a hülye...
Valószínűleg már az elején elkapattam, amikor még diákként mindent megcsináltam, ugye? :\
Egyszerű, ő három napot van otthon egész nap, akkor főzhet, moshat, takaríthat.
Te meg elmész és dolgozol egy kávézóból.
Csak a szokásos. A nő dolga még meló mellett is a házimunka, de ha valami elromlik a házban, akkor a férfi hívja a szerelőt. Mint a tesóm. Anyám estig dolgozik, az úrfika meg megparancsolja mit főzzön neki, miközben a tévé előtt döglik.
Ilyenkor örülök neki, hogy normális barátom van, aki rendet tart maga körül és nem büdös neki a házimunka, kommunikálni is lehet vele.
A 62% meg ne magyarázzon már, hogy kinek mi a dolga, bár szerintem férfi, nem nő...
Ha egy pasi azt vágná a képembe, hogy én itthon ülök és semmi dolgom, csak azért, mert nem eljárok munkába hanem itthonról tudom csinálni, akkor kivágnám a francba.
Én a helyedben közölném vele, hogy nem vagyok a cselédje. Nem a lábadat lógatod otthon, hanem te is dolgozol. Így aztán ha a főzés ekkora probléma akkor csinálja ő saját magának, meg te is saját magadnak, plusz még ott van a házimunka fele is, amit neki kellene csinálni. Ha neki így megfelelőbb akkor legyen így.
Szerinte a ház/lakás öntisztító vagy mi a franc? Szerinte ki csinálja a többi házimunkát?
Bocs de ez az ember úgy gusztustalan ahogy van. Nem viselném el 1 hétig sem. Az a gond, hogy elkényelmesedett amíg tanultál, és hozzászokott, hogy semmi házimunkát nem végez. Fél évente 1 fürdőszoba takarítás nagy nulla. Próbálja ki ha akarja. Ne takarítsatok fél évig, és kiderül mennyi mocsok lesz.
Alap lenne, hogy ő vigye a háztartás nagyobb részét, neki van több ideje. Én rég kivágtam volna, nagyon megaláz Téged, nem tisztel,nem tart semmire. Még cselédnek sem vagy jó neki, mert példálózik másokkal. Az a világ rég elmúlt, hogy a nő dolga a házi munka, főleg ha többet do
gozik. Pedig én is 41 vagyok, párom 38, de alap, hogy közös a házi munka, aki ráér éppen csinálja. Soha ezen vita nincs.
Az a baj, hogy nagyobb adagot főzni lehetetlen. Mondok egy példát. Pár hete csináltam egy nagy fazék paprikás krumplit, ami szerintem egy normális étkű családnak két napi ebédje lett volna. Ekkor jött ő, reggeli evett 2 tányérral, vitt el munkahelyére egy jégkrémes dobozzal, majd amikor hazaért szintén evett 2 tányérral, és ennyi is volt. Összeadva ez kb 6 tányér, ami azért tényleg elég nagy mennyiség volt. Ha kisütök 1 kg csirkemellett, annak sincs látszata másnapra. Úgyhogy ez a lehetőség sajnos kilőve, addig eszik, amíg van mit...
Ez a háztartás dolog főleg azért érdekes, mert van macskánk, rengeteg mosogatnivalónk mert rengeteget eszik, ezáltal rengeteg bevásárolni való ami ugye szintén az én dolgom, ráadásul elég forgalmas út mellett lakunk így portalanítás után 2 perccel ugyanolyan a polc, meg a macskaalom is porzik. Viszi szét a lakásban stb. Naponta kb 10x söprök fel, többi dologról nem is beszélve. Úgyhogy teendőm van bőven. Ma mondtam neki, hogy amíg elvárásai vannak, de teljesítménye 0, addig ne ő akarja nekem megszabni, hogy mit csinálok. Persze ma is mondta az igét, hogy de az ő családjában mindenki minden nap főz stb. de annyira nem hat meg, azok öntik ki másnap a maradékot, mert annyi eszük van. DE ma levitte a szemetet, kisikálta a kádat, a wc-t és a csapot, úgyhogy lehet, hogy valamit sikerült felfognia a dologból.
Amúgy igen, a 3 nap munka 3 nap szabad elég laza beosztás, sokan emellett még másodállást is vállalnak, neki meg itt van a 3 napja bármire... Érdekes.
Nálunk ilyen szempontból nincs vita, sosem volt gond. Nőként én főzök, többnyire minden nap, attól függ hogy jönnek ki az adagok, mert néha van egy kis csúszás. Szóval enyém a főzés, a férjemé az összes kicsi, közepes és nagy bevásárlás, postai ügyintézés, ha kell gyógyszertár, dm.
Így beszéltük meg, mert én kotyvasztani szeretek, korábban érek haza melóból, nem is esik útba hazafelé jövet, és nagyon utálok vásárolni.
Neki meg útba esik, illetve pici kitérővel, és ő főzni utál, nem is nagyon megy neki (bár éhen nem halna), szóval nem életképtelen, csak kényelmes:)plusz megegyeztünk, hogy mindkettőnknek jobb így.
A többi házimunka meg közös. Heti váltásban csináljuk, én hetente 2x végigmegyek a házon munka után, meg ő is heti 2x. (hétfő,péntek) Mosogatni akkor szoktunk ha van szennyes edény. Attól függően ki a soros a héten.
Nektek is valami hasonló rendszer kellene, attól függően is be lehet osztani mennyi időtök van, hogy dolgoztok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!