Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek jogos amit mond? (házimunka, főzés)
5 éve együtt élünk lassan, én még tanultam amikor összeköltöztünk, így evidens volt, hogy én csinálom a házimunka nagy részét. Ő főzött, mert azt nem tudtam, de azóta azért belejöttem nagyjából. Én most 24 vagyok, ő 33. Ő 6-18 óráig dolgozik 3 napot, aztán 3 nap szabad. Én itthonról dolgozom, változó, hogy mikor, szabadnapjain általában éjszakára marad a dolog, mert inkább vele "foglalkozom", ugyanis azon is ki szokott akadni, hogy miért ekkor csinálom (ez gyakorlatilag bármelyik napszak lehet).
Ma mesélte, hogy a munkatársa panaszkodott a feleségére, hogy nem főz minden nap. Mondom, de én sem szoktam. Ezután elkezdte ecsetelni, hogy pedig egész nap ráérek, semmi dolgom, itthon vagyok, és hogy egyébként tök gáz, hogy sokszor pl CSAK pizzát sütök, mert az nem főttétel, hanem CSAK egy vacsora. Nem baj, hogy ott is a tészta, a szósz, a feltét készítése nem 10 perc... Most, hogy karácsony volt és végig dolgoznia kellett, többször fent maradtam éjjel főzni-sütni neki, hogy másnap tudjon vinni munkahelyére (sütöttem pl 2 gáztepsi jól megpakolt pizzát, munkatársaival meg is ették, ha tudtam volna, hogy annyira sz*r, biztos nem törtem volna magam..) Azt is a fejemhez vágta, hogy semmi újdonságot nem csinálok, meg hogy MINDEN NAP főznöm kéne, persze levest meg másodikat is, mert hát olyat mikor csináltam utoljára, pedig ugye egész nap ráérek, semmi dolgom. Mondtam, hogy neki is van sokszor hetente 4 szabadnapja is, és nem nagyon szokta megerőltetni magát, jó, ha max egyszer csinál valamit, de ahhoz is pl a köretet már én szoktam... Erre kapásból rávágta, hogy jó, hetente 2x csinál ő, de a maradék napokon nekem kell. Most is roskadozik a hűtő amúgy a kajától, de többnyire hideg evéshez valóktól, be se férne 2 napi főtt étel amúgy sem. Egyébként mondjuk 7 napból 3-4 nap szoktam főzni/sütni, attól függ, ha pl hétvégére esik, akkor minden nap.
Igazából azzal borított ki, hogy
1. Szerinte semmi dolgom nincs, csak azért, mert itthonról csinálom és közben nem nagyon tudok másra vigyelni (kreatív szövegíró vagyok)
2. Úgy érzem ebből a beszélgetésből, hogy a csicskájának néz... Annyit még hozzáteszek, hogy minden mást én csinálok, egyszer nem hajtogatott össze semmit, vagy egy poharat nem mosogatott el azóta, hogy együtt élünk. De ugyanez vonatkozik minden más házimunkára, a fürdőt szokta kitakarítani kb fél évente egyszer, és utána persze legyek hálás...
Mérgemben mondtam neki, hogy vegyen fel egy cselédet, az biztosan mindent megcsinál neki, amire éppen vágyik, erre nagy szemet meresztett és én voltam a hülye...
Valószínűleg már az elején elkapattam, amikor még diákként mindent megcsináltam, ugye? :\
Őszintén ,szerintem megvalósítható a kérése. A húslevest ha odateszed, akkor 2 óráig csak rotyognia kell a tűzhelyen.. A pörköltet meg szinte úgy készíted mint a csirkepaprikás, csak tovább kell főzni. Ha nem akarsz a nokedlival szotyizni, akkor főzz ki mellé tésztát és kész.
Miket szoktál amúgy főzni?
Nos, 3 napot ő is otthon van. Miért nem főz?
Mikor otthon, akkor ő nem dolgozik.
Te igen. Miért nem lehet felfogni, hogy a home office ugyanolyan munkahely, mint egy bejárós?
A pnaaszkodós munkatárs neje nem dolgozik? Vagy mi alapon várja el tőle a főzést?
Megvalósítható, de akkor ő miért nem tudja megcsinálni? Ilyenkor totál elveszi a kedvemet és nem is csinálom szívesen...
Most kimentem a konyhába és tudjátok, mit láttam? A tejet, amit ivott lecsöpögtette kb 10 helyen a taposóra, tele van morzsával az asztal, a tejesdoboz, a banánhéj, meg a többi szemét is csak azért nincs ott, mert már kidobtam ezelőtt. Ennyire sz*rik mindenbe. :))
Többnyire olyan kajákat szoktam, amiket szeret... Főzelékeket (borsó, krumpli, zöldbab, tök, répa), sajtos-tejfölös csirkemell, paprikás krumpli, PIZZA :D (lilahagyma, kolbász, fokhagymás tejföl, ahogy szereti), bolognai, fasírt, sajtszószos tészta, lasagne, fokhagymakrémleves, rántott sajt/cukkini/hagymakarika, sülthús pl lapockából, cukkinilecsó, köretnek krumplipüré, tarhonya vagy rizs általában. Emellett sütni is szeretek, nem csak pizzát :D pogácsa, kakaóscsiga, pudingos kifli, hókifli, baconös csavart, aranygaluska, virslis lábtörlő stb. Sütiből lúdlábat, citromos álmot szoktam, de nem édesszájú annyira (persze ha van, akkor két pofára tömi) Ha megkér, többször sütöttem ki 50-60 darab palacsintát este/éjjel, hogy másnapra tudjon bevinni a munkahelyére.
Én 24 éves nő vagyok, ő 33 éves férfi.
Igen amúgy, mert nekem szabadnapom sincs... Hétvége sincs, minden nap van teendőm, de ugye neki a 3 szabadnap az teljesen szabad.
Panaszkodós munkatárs neje 20 éves, és otthon van a két gyerekkel. A második gyereknek az apja panaszkodik, aki mellesleg 2 hónap után teherbe ejtette... Hagyjuk inkább. Gondolom ott se tesz keresztbe egy szalmaszálat se a gyerek, csak a szája jár.
Na ha ennyi mindent tudsz főzni, akkor nem értem, h mi a kínja. Szerintem ez a tipikus túl jó dolga van.
Nem vontad kérdőre a kupiért?
Amúgy ezt szerintem otthonról hozhatta, mert az én párom is hasonló és látom, h ezt itthon elnézik neki. Ő is ha kajál, akkor asztalnál hagyja a tányérját, ahelyett, h megfogná és a mosogatógépbe tegye. Vagy eszébe sem jut, h a kaját az asztalra tegye. A múltheti húzása pl., h amíg én felálltam, h leszedem a leveses tányérokat, addig ő felállt, elvett a tálról egy húst és visszaült a helyére kommogni, ahelyett, h megfogta volna az egész tálat és odategye :D Ezeket mindig de mindig megszólom, h picit lehetne figyelmesebb is. Azóta hál' Istennek van változás.
Arról inkább nem is beszélek, hogy felőle a takonyban úszó zsepi is maradhatna az ágy mellett napokig...
Én se hinném, hogy olyan kevés dolgot tudok csinálni, ezek csak azok, amik hirtelen eszembe jutottak. Pont ezt mondtam neki én is, hogy jó dolgodban azt se tudod, mire panaszkodj. Mindig elmondom neki, hogy ne hagyjon maga után kupit, de most már pl alszik. Kb 19.30 óta, mert ő elfáradhat a munkájában, de én meg kaparjam utána az odaszáradt tejet ilyenkor...
Az anyja egyébként millió étteremben dolgozott már... Mily meglepő :)) Náluk az öccsének kívánságműsor van, minden reggel kérdezik hogy mit reggelizne, mi legyen a vacsora stb. Nekem ez túlzás, én pont az ellenkezőjében nőttem föl: volt menza, anya soha nem főzött, hétvégén nagymamámhoz jártunk ebédelni és ennyi volt. Én nem így csinálom, igyekszem azért főzni, ha időm engedi, heti 3-4 nap, mint írtam, de azért ez elég aljas beszólás volt a részéről szerintem.
Mondjuk ahogy észrevettem, a legtöbb férfibe ez van kódolva valamiért... Meg ő is ahhoz volt szokva, hogy a mamája meg az anyja is minden nap főzött, akkor is, ha volt az előző napiból (az persze ment a kukába...)
Le kéne üljetek ezt normálisan megbeszélni. Nem veszekedni, hanem mindketten elmondani egymásnak a meglátásaitokat. Te értesd meg vele, hogy az hogy otthon vagy, az nem azt jelenti, hohy semmit se csinálsz, hiszen otthonról dolgozol. Azért persze tudott panaszkodni, hogy ne akkor csináld mikor otthon van, szóval igazából látja is, hogy van dolgod. Ez kicsit paradoxon dolog is tőle.
Másrészt nyisd fel arról is a szemét, hogy a házimunka nem csak főzésből áll. Ott van még a portörlés, porszívózás, felmosás, mosogatás, mosás/teregetés/elpakolás/vasalás, fürdő/wc takarítás és még sorolhatnám. Szóval ezeken is valahogy meg kellene osztoznotok, ill. az alap, hogy magunk után a ganét eltakarítjuk. Nem jön utánunk a cseléd, hogy megcsinálja. Szóval ne hagyd magad, beszéljetek meg mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!