Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy mondjam meg, hogy ne legyen sértődés vagy megbántás? (összekoltozes, de nem egyszerű)
Barátomnak egy rokona elég beteg, így el kellett mennie a házából ahol eddig lakott.
Megengedte barátomnak hogy amíg úgy nem dönt visszamegy, odaadja neki a házat (fiatal felnőttek vagyunk, de még otthon lakunk az egyetem miatt).
Ez klassz dolog lenne, nagyon jó lenne legalább pár hónapig kipróbálni milyen lehet összekoltozni, de nem szívesen mennék oda, mégpedig a körülmények miatt : a ház elég feldult, oké, ki lehet takarítani meg rendet lehet tenni a kertben, kidobalni pár dolgot (uvegszilank, fém dolgok elszórva az udvaron és a lakásban is), de ami a legjobban zavar, hogy a nagybácsi elég beteg volt, egyedül lakott és hát.. Én nem szívesen aludnék abban az ágyban vagy fürdenék abban a kádban amiben ő.
Hogy mondjam el, hogy nem találom vonzónak a helyet? A kitakaritas nem segít a házban, egyszerűen nem akarok bent hozzáérni semmihez.
Hogy mondjam ezt el?
Miért baj az, ha valaki kicsit igényesebb? Én sem költöznék egy idegen házba, ami totál le van lakva, rendetlenség van, szemét és kosz, és semmi nem a miénk.
Ráadásul költeni sem lenne rá érdemes sokat, főleg nem bútorokra, hiszen a tulaj bármikor úgy dönthet, hogy visszaköltözik, és akkor mi repülünk a cuccainkkal együtt.
Kedves Kérdező!
Alapvető kérdés, hogy mennyi ideig lakhatnátok teljes biztonsággal a lakást?
Két hónapig, vagy akár egy évig?
Hosszabb idő esetén én bedobnék egy tisztasági festést (ennek a visszaköltöző rokon is hasznát látja) az ágyát, személyes holmijait, ruháit bedobozolva felvinném a padlásra, pincébe, fészerbe, nyárikonyhába, tárolóba, attól függ mik a lehetőségek, a kádat-vécét-mosdót alaposan kifertőtlenítenem, mindenfelé csinálnék egy alapos takarítást, lemosással-felmosással, aztán beköltöznék.
Ha a rokon visszajön, tiszta lakás fogadja, az ágyát, cuccait visszateszitek és mindenki jól jár.
Természetesen ezt a hercehurcát csak akkor csináljátok, ha legalább egy évig garantáltan ott lakhattok.
Barátodnak engedte meg, nem neked.
Amúgy ha megengedi, akkor az alap hogy kitakarítotok meg rendbetesznek midnent
“Akik ekézik a kérdezőt, azok közül ki szeretne egy mocskos, szemetes és jó eséllyel büdös, lelakott lakásba költözni, ráadásul úgy, semmit sem csinálhat, hiszen bármikor visszaköltözhet a tulaj?“
Én. Kitakarítanék, de jó alaposan, egy tisztasági festésbe ugyanolyan színekkel beruháznék, vennék kedves, vidám szőnyegeket, amiket majd magammal vihetek ha kell, és élvezném a lakbérmentes hónapokat.
Ahogy leírtad.
Ha nagyon jó, klassz lenne összeköltözni, akkor miért távolodsz el az ötlettől ennyire?
Közös rendbehozatal még össze is kovácsolná a kapcsolatot. Tisztasági festés, takarítás, néhány új vagy saját bútor, meglévőket valahová elraktározni ideiglenesen.
Csak ez a lakás olyan, hogy hidegrázást kapsz tőle? Más lakásba (pl. albérleti) szívesen költöznél?
Egyébként egy próbát csak megér :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!