Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Az élettársam szociopata....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az élettársam szociopata. Van. Aki tapasztalt már ilyet?

Figyelt kérdés
Az iratai közt találtam egy papírt, amin ezzel diagnosztizálták. Mondta, hogy járt már pszichológusnál, de nagyon nem fejtette ki. Olvasgattam utána és teljesen kétségbe estem. Sok a hasonlóság de én még elveszek a lila ködben. Tapasztalatok?
2017. dec. 1. 18:32
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Generál valami problémát és azzal kezd engem szekálni. Például, hogy megcsalom. Vagy nem szeretem. Ebből hatalmas cirkuszt kerekít, én védem magam, hisz egyik sem igaz, aztán végül már oda fajul, hogy minden k.nak elhord üvöltve és csak támad. Minden alap nélkül. Ez egy. Aztán megnyugszik, és mintha mi sem történt volna bújik, hogy így szeret úgy szeret, meg mindenben a kedvem keresi. Ez tart egy darabig aztán kezdődik megint. Nem tudni miért. Iszik és rengeteget hazudozik. Ez csak az alap. Azért vagyok vele mert szerelmes vagyok belé és amikor cuki, akkor nagyon az, és nem tudom elhinni, hogy csak játék...
2017. dec. 1. 20:35
 12/15 anonim ***** válasza:
57%

Aha, szóval egy betegesen féltékeny, korlátozó, indokolatlanul dührohamot kapó alkoholistával vagy. Ismered a bántalmazó kapcsolatok dinamikáját? Saját tapasztalatom (én gyerekként éltem meg ezt) és a szakirodalom alapján is azt tudom mondani, hogy ez valószínűleg sajnos nem fog javulni, sőt általában egyre keményebbek lesznek a dükitörések (idő után fizikai is lehet), egyre jobban fog utána szeretgetni, és ha ki akarsz belőle lépni, akkor egyre nehezebb dolgod lesz. Legrosszabb esetben az is lehet, hogy idővel ellehetlenít és/vagy teljesen lerombolja az önbizalmadat és a családi vagy baráti kapcsolataidat is. Ilyet nem csak szociopaták csinálnak, hanem diagnózis nélküli férfiak és nők is.

Ha szereted és nem döntesz úgy, akkor a feje tetejére állhat mindenki, akkor sem fogod elhagyni. Én mégis azt javaslom, hogy olvasd el a belinkelt cikksorozatokat, esetleg még ásd bele magad a témába, gondolkodj el azon, hogy mennyire illik ez a helyzetetekre, gyűjts erőt, és ameddig lehetséges, addig hagyd ott.

[link]

[link]

2017. dec. 1. 21:21
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Volt egy ugyanilyen párom,csak ő nem ivott.Kezdetben óriási szerelem,lehengerlő stílus,romantika,a környezetünkben mindenkit elbüvölt a csodálatos egyéniségével stb stb.Aztán kezdődtek az egyre durvább veszekedések szinte semmiségeken, egymás után derültek ki a hazugságai,érdekes módon akkor is hazudott,ha semmi oka nem volt rá,egyszerüen nem tudott igazat mondani.Teljesen elszigetelt a családomtól,naponta megalázott, a végén már fizikailag is bántalmazott.

Évekkel késöbb véletlenül kezembe akadt egy ujságcikk,amely a szociopata pontosabban a pszichopata személyiség tíz ismérvét sorolta fel.Esküszöm, az exemről írták.Egyébként ez az állapot nem gyógyítható,ha tényleg ez a baja akkor menekülj,mert később már lehet hogy nem leszel rá képes.Én is lelki roncsként menekültem el tőle három év után,és kellett pár év,amíg újra a régi lettem.

2017. dec. 1. 22:10
 14/15 anonim ***** válasza:

Ha nehezen szakadsz el tőle akkor nagyon gyorsan kezd el ilyen témában olvasni jó pár könyvet s belátod nincs se bántudata, se mély érzelem az ilyen típusú betegségnél.

Ha alacsony az intelligenciája akkor gyorsan erőszakos. Ha magas akkor roppant megnyerő, disztingvált kifejezésű, nagyon szimpatikus elsőre a környezete számára. Pontosan feltudja mérni milyen viselkedés a megfelelő de nem mert ő ilyen hanem mert felvette ezt mint egy kabátot. Bellül viszont nem tudod sosem mi mire készteti.

2017. dec. 2. 18:12
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A cikkeket elolvastam, sokat gondolkodtam. Esetleg tudna valaki privátban ajánlani nekem egy szakembert, aki segít kilépni ebből? Egyedül nem tudom meglépni. És már megint be van.rúgva...
2017. dec. 4. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!