Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párjukkal élő nők/lányok! Mennyit költötök havonta?
Tampon+tisztálkodószerek:1500 Ft/hó
Fodrász:1000 Ft/hó
Parfüm: 2000 Ft/hó ( ez èvesszinten egy drágábbat ès 2 olcsóbbat jelent)
Ruha, cipő: 4000Ft/hó
Sminkcucc:1000 ft/hó
DE nem költök minden hónapban ennyit,hanem a nagyobbakat is elosztottam 12-vel. :)
Szeptemberben a fentiekre összesen pl 3000 ftot költöttem.
De ezek a pasi előtt is megvoltak.
Nyilván, ha pl bevásarlunk ès bekerül 2 doboz tampon meg egy testápoló a kosárba, nem számoltat el, hogy ez bizony " nem közös " kiadás, de úgy gondolom, alapból ezeket a kiadásokat a nőnek kell állnia. Pl csak úgy ruhát nem "vetetnèk" soha. Persze, ha ajándèkba azt ad, elfogadom, de abszolút nem elvárás.
Havi 3500 vitamin, 600 körül ricinusolaj hajpakolàshoz.
Sminkcuccom nincs sok. Spiràl, szemceruza, szemhéjpúderek. Ha valami kifogy, veszek. Nem tudom az összegeket.
Körmöm sajàt, de csak reszelni- vàgni szoktam, nem csinàlok vele semmit. Nem dobok ki pénzt se körmösre se fodràszra se kozmetikusra, szolàriumba sem jàrok. A hajamat anyu vàgja amikor beugrom hozzà. Lassan nő , szóval csak évente 1x.
Imàdok olvasni, könyvekre sokat költök, évente 100-150 ezer ft-ot. Ennyit költ a férjem is a hobbijàra.
Fölösleges göncöt, ruhàt nem veszek, csak ha valami elhasznàlódik. 8 éve nem vettem semmilyen ruhàt. A divat soha nem érdekelt. Van 1 télikabàtom, illetve 2 nyàri làbbelim, 2 őszi- tavaszi cipőm, 2 bakancsom, illetve 3 db tàskàm amit vàltogatok. Ennyi.
Nem vagyunk közös kasszán, minden közös költségünket fele fele arányban állunk. Miután ezeken túl vagyunk, kifizettem az egészségpénztárat, a lakástakarékot és tényleg mindent, majd eltettem a szokásos havi megtakarításomat a megtakarítási számlámra, akkor úgy 50 ezer forintom marad "szabad felhasználásra".
Mindig csak azt veszek, amire éppen szükségem van, kivéve ha valami szuper akciós, ezen felül ebből gazdálkodom ki a hétköznapi apróbb közös programokat is. Néha ebből vásárolok be, nem a közös pénzünkből (kajára is bedobunk a közösbe valamennyit).
Összességében, ha nem kell sos nagyobb dolgot vennem, mint kabát, vagy cipő, bútor, gyógyszer vagy bármi ilyesmi, akkor egy átlag hónapban azt mondanám, hogy 30-35 ezret költök a saját vackaimra. Nehéz lebontani, hogy mire. A smink, kozmetikumok, női dolgok elenyészők. Talán 1-2 ezer forint havi szinten. Kozmetikus, fodrász, nagyon ritkán, masszázsra elmegyek 1-2 havonta, így ez mondjuk átlag havi 4 ezer. Körmöshöz nem járok.
Sportot, hobbik kb. 5 ezer/hó.
És ennyi.
Ruhát utálok vásárolni, ezért általában ha megtetszik valahol valami, akkor megveszem, tök mindegy hogy szükségem van-e rá. Ez azért van, mert baromi finnyás vagyok és ritkán "ugrik rám" bármi is, ezért inkább megelőzöm a problémát és veszek, minthogy kétségbeesetten rohangáljak, amikor már nincs egy ép gatyám sem pl.
Ruhára: 20 frank max - de ez sem havi kiadás.
Kozmetikum: 0
Fodrász, körmös: 0
Sport, hobbi: énekelek, írok, korizok, ezek mind ingyenesek.
A csokira viszont elmegy 50-60 is akár ;)
Az azert nettó igénytelenség, ha valaki nem megy el fodrászhoz legalább 3-4 havonta.
Mennyit költök?
10-15 ezer a sminkre, attól függ, hogy csak alapozót veszek-e vagy mást is.
5-6 ezer a krémekre.
5-6 ezer ruhákra, cipőre vagy táskára, de nem mindig veszek, hanem egyik hónapba ezt, a másikba meg azt.
4-5 ezer egyéb dolgokra, pl. betét, körömlakk, ilyesmi.
Fodrászhoz háromhavonta járok, az 4000, ha csak vágatok.
Ha rám jön az ötperc, akkor könyvekre sokat költök, 10-15 ezret nagyjából.
Durván ennyi.
Mert valaki a parjara is költ. Mondjuk penzinpenzt felezik stb? Kaját kettonek csinal, ha csinál.. Wc papír háztartási cikkek ahoo együtt vannak..
Nekem nincs pasim, de nálam elmegy
25 e autóreszletre
16 e benzinre
6 e berletre
10 e Sportra es egészséges kajara
0 Ruhám van
0 kormos
0 fodrász (nen festetem, magam alakitom)
4 e Gyógyszer 💊
Es egyetemre felreteszek 50-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!