Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek se fér össze egy egyetemet végzett nő és csak egy szakmát tanult férfi?
Hát nálunk inkább szülői részről volt probléma, a párom szakma után még egyetemre ment, én meg (szintén szakma után) munkát keresni. A testvérei is mind egyetemet végeztek, volt amelyiknek 2 diplomája is volt. Én úgy éreztem lenéznek emiatt, az anyukája kifejezetten bunkó volt velem, éreztették, hogy nem vagyok odavaló és jobban örülnének egy egyetemista lánynak. Aztán amikor szakítottunk a párommal, talán dühében.. de ő is a fejemhez vágta hogy túlképzett volt hozzám, mi?
A mostani párom szakmát végzett, mint én, de nem azt csinálja.
Ez hülyeség. Egyrészt egyetemen manapság a selejtet is átrugdossák kettessel. Másrészt (lehet brit tudósok által) de valami tudományosan bizonyított dolog, hogy a magas intelligencia általában együtt jár azzal, hogy nem a legjobb tanuló az illető. Mert ha belegondolsz ő rájön arra, hogy tök fölösleges színötösre megtanulnia mondjuk a kémiát, ha érettségizni nem akar belőle, és nem abból viszi a felvételi pontot stb. Itt nem a papír számít igazából, hanem a hasonló intelligencia szint. Azzal egyet értek, hogy egy halál buta ember és egy nagyon intelligens, művelt nem biztos, hogy jó párt alkot. De ennek semmi köze a végzettséghez.
Egyébként én is diplomás vagyok, párom szakmunkás. Illetve mostmár egyéni vállalkozó. Nem láttam még hozzá hasonló embert, aki ennyire jól tudja építeni a karrierjét meg az életét. Annyi élettapasztalata van, józanul gondolkozik. Bármiről el tudunk beszélgetni órákat. Néha olyan okos dolgokat mond, hogy csak nézek. Ez nekem fontosabb, mint hogy diplomás-e.
60+ pesti értelmiségiként én elég sok házaspárt ismerek, ilyenféle felállással, békében, boldogságban, 10-25 év óta tartó, irigylése méltó családi élettel.
Szóval az ismerősöd inkább csak agyal ezen, de nem jó irányba.
Nagyon kevés ember van, akit én lenézek, az nem az iskolázottságuk, hanem a jelleműk (annak hiánya) miatt van.
Két diplomám van plusz egy felsőfokú szakképzettségem. 5 nyelven beszélek.
A férjem "szakmát tanult férfi".
Jól megvagyunk köszönjük szépen. Ja, és mindezt úgy, hogy ő nem magyar, külföldön élünk és egy harmadik nyelven kommunikálunk, csak hogy még szebb legyen a dolog.
Az egyetlen problémaforrás ilyen téren: mindig a barátnőimet kell nyaggatnom, hogy jöjjenek velem színházba, operába, mert arra a férjem tényleg nem vevő. Mármint ez az egyetlen olyan téma, ahol bevált nálunk az általánosítás, miszerint az ilyen férfiak nem érdeklődnek a művészetek iránt. Igaz, azt tényleg nem, de cserébe minden más iránt ami a gépészetet/elektronikát érinti. Na bumm, az meg engem hagy hidegen, ilyen az élet :)
Egyetemet végzett nő vagyok, a páromnak csak érettségije van, mert mindkét megkezdett szakmáját otthagyta anno adott okokból.
Most akkor én ufó vagyok? :D
Előtte volt egyetemet végzett pasim, az sokkal inkább suttyó volt, mint a mostani kedvesem, holott ő aztán tényleg "nagyon vidéki". (No offense, csak hogy értsd a különbséget.)
A párom baromi intelligens, a világ dolgait illetően sok esetben tájékozottabb, mint én. Vannak határozott nézetei, és lehet vele beszélgetni ezekről.
Persze, bizonyos dolgokat lehet, hogy nem tud, de ő legalább felvállalja. Ha idegen szavakat használok (pejoratív, determinál meg hasonlók), akkor simán visszakérdez, ha épp nem érti a jelentését, és nem ciki. Nekem se. Ehhez képest meg mondjuk a diplomás értelmiségi ex ugyanezeket a szavakat simán rosszul használta (pl. determinál helyett degradál, hogy fenti példánál maradjak), és ha jeleztem, hogy ez nem azt jelenti, amit ő szeretett volna mondani, akkor én voltam az idióta, aki okoskodik és ő jobban tudja. Szerintem ez sokkal gázabb, mint felvállalni, hogy igen, én nem tanultam ilyesmit, és nem tudom. :)
2 intelligens ember közt ez nem lényeg. Az intelligenciát meg nem az határozza meg, hogy milyen iskolát végzett, milyen papírja van valakinek. Egyébként, pont jól gondolod, akinek ez szempont, az lenézi a másik embert, ha nem járt egyetemre, nincs diplomája. Én az ilyeneket csak szánni tudom.
Ugyan nem egyetem/szakma, de nekem is magasabb a végzettségem mint a férjemnek. Pontosabban nekem 4 szakmám van, neki 1 (érettségije mindkettőnknek van). És? Marhára nem érdekel, mert nem ettől lesz értékes egy ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!