Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szerintetek se fér össze egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek se fér össze egy egyetemet végzett nő és csak egy szakmát tanult férfi?

Figyelt kérdés
Még mielőtt lerohannátok, ezt NEM én állítottam, hanem egy ismerősöm, aki azt mondta hogy egy egyetemet végzett nő, majd egy egyetemet végzett férfit fog választani magának párnak. Szóval valahogy nekem ez úgy jött le, hogy mintha lenézné az egyetemista a sima szakmát tanult embert.
2017. szept. 22. 22:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Hát nálunk inkább szülői részről volt probléma, a párom szakma után még egyetemre ment, én meg (szintén szakma után) munkát keresni. A testvérei is mind egyetemet végeztek, volt amelyiknek 2 diplomája is volt. Én úgy éreztem lenéznek emiatt, az anyukája kifejezetten bunkó volt velem, éreztették, hogy nem vagyok odavaló és jobban örülnének egy egyetemista lánynak. Aztán amikor szakítottunk a párommal, talán dühében.. de ő is a fejemhez vágta hogy túlképzett volt hozzám, mi?

A mostani párom szakmát végzett, mint én, de nem azt csinálja.

2017. szept. 23. 08:24
 12/19 anonim ***** válasza:
Ja, bocsi, nálam fordított vol a helyzet. Egyetemista férfi, szakmát tanult nő.
2017. szept. 23. 08:25
 13/19 anonim ***** válasza:
16%

Ez hülyeség. Egyrészt egyetemen manapság a selejtet is átrugdossák kettessel. Másrészt (lehet brit tudósok által) de valami tudományosan bizonyított dolog, hogy a magas intelligencia általában együtt jár azzal, hogy nem a legjobb tanuló az illető. Mert ha belegondolsz ő rájön arra, hogy tök fölösleges színötösre megtanulnia mondjuk a kémiát, ha érettségizni nem akar belőle, és nem abból viszi a felvételi pontot stb. Itt nem a papír számít igazából, hanem a hasonló intelligencia szint. Azzal egyet értek, hogy egy halál buta ember és egy nagyon intelligens, művelt nem biztos, hogy jó párt alkot. De ennek semmi köze a végzettséghez.

Egyébként én is diplomás vagyok, párom szakmunkás. Illetve mostmár egyéni vállalkozó. Nem láttam még hozzá hasonló embert, aki ennyire jól tudja építeni a karrierjét meg az életét. Annyi élettapasztalata van, józanul gondolkozik. Bármiről el tudunk beszélgetni órákat. Néha olyan okos dolgokat mond, hogy csak nézek. Ez nekem fontosabb, mint hogy diplomás-e.

2017. szept. 23. 09:22
 14/19 anonim ***** válasza:

60+ pesti értelmiségiként én elég sok házaspárt ismerek, ilyenféle felállással, békében, boldogságban, 10-25 év óta tartó, irigylése méltó családi élettel.

Szóval az ismerősöd inkább csak agyal ezen, de nem jó irányba.

Nagyon kevés ember van, akit én lenézek, az nem az iskolázottságuk, hanem a jelleműk (annak hiánya) miatt van.

2017. szept. 23. 19:30
 15/19 anonim ***** válasza:

Két diplomám van plusz egy felsőfokú szakképzettségem. 5 nyelven beszélek.

A férjem "szakmát tanult férfi".

Jól megvagyunk köszönjük szépen. Ja, és mindezt úgy, hogy ő nem magyar, külföldön élünk és egy harmadik nyelven kommunikálunk, csak hogy még szebb legyen a dolog.

Az egyetlen problémaforrás ilyen téren: mindig a barátnőimet kell nyaggatnom, hogy jöjjenek velem színházba, operába, mert arra a férjem tényleg nem vevő. Mármint ez az egyetlen olyan téma, ahol bevált nálunk az általánosítás, miszerint az ilyen férfiak nem érdeklődnek a művészetek iránt. Igaz, azt tényleg nem, de cserébe minden más iránt ami a gépészetet/elektronikát érinti. Na bumm, az meg engem hagy hidegen, ilyen az élet :)

2017. szept. 24. 21:39
 16/19 anonim ***** válasza:

Egyetemet végzett nő vagyok, a páromnak csak érettségije van, mert mindkét megkezdett szakmáját otthagyta anno adott okokból.

Most akkor én ufó vagyok? :D

Előtte volt egyetemet végzett pasim, az sokkal inkább suttyó volt, mint a mostani kedvesem, holott ő aztán tényleg "nagyon vidéki". (No offense, csak hogy értsd a különbséget.)

A párom baromi intelligens, a világ dolgait illetően sok esetben tájékozottabb, mint én. Vannak határozott nézetei, és lehet vele beszélgetni ezekről.

Persze, bizonyos dolgokat lehet, hogy nem tud, de ő legalább felvállalja. Ha idegen szavakat használok (pejoratív, determinál meg hasonlók), akkor simán visszakérdez, ha épp nem érti a jelentését, és nem ciki. Nekem se. Ehhez képest meg mondjuk a diplomás értelmiségi ex ugyanezeket a szavakat simán rosszul használta (pl. determinál helyett degradál, hogy fenti példánál maradjak), és ha jeleztem, hogy ez nem azt jelenti, amit ő szeretett volna mondani, akkor én voltam az idióta, aki okoskodik és ő jobban tudja. Szerintem ez sokkal gázabb, mint felvállalni, hogy igen, én nem tanultam ilyesmit, és nem tudom. :)

2017. szept. 25. 10:12
 17/19 anonim ***** válasza:
Ez így hülyeség. Abban viszont van vmi, hogy szellemi partnert nagyobb eséllyel fog egy egyemet végzett ember egy másik egyetemet végzettel.
2017. szept. 25. 11:57
 18/19 anonim ***** válasza:
De
2017. szept. 25. 12:38
 19/19 anonim ***** válasza:

2 intelligens ember közt ez nem lényeg. Az intelligenciát meg nem az határozza meg, hogy milyen iskolát végzett, milyen papírja van valakinek. Egyébként, pont jól gondolod, akinek ez szempont, az lenézi a másik embert, ha nem járt egyetemre, nincs diplomája. Én az ilyeneket csak szánni tudom.

Ugyan nem egyetem/szakma, de nekem is magasabb a végzettségem mint a férjemnek. Pontosabban nekem 4 szakmám van, neki 1 (érettségije mindkettőnknek van). És? Marhára nem érdekel, mert nem ettől lesz értékes egy ember.

2017. szept. 25. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!