Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogy döntenél, ha a férjed...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy döntenél, ha a férjed fealjánlaná, eltart?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy a férjed talál egy jobb álláslehetőséget, jobb pozícióban, így a jelenlegi fizetése majdhogynem a dupláját hozná haza.

Mondjuk, hogy te is dolgozol, de csak a töredékét keresed, mivel részmunkaidős vagy (egyetem, OKJ, lényegtelen, de a munkádnak nincs köze a leendő szakmádhoz).

Felvetné, mi lenne, ha ezentúl nem dolgoznál, amíg meg nem szerzed a szükséges képesítést, fizeti a dolgaid, illetve kapnál annyi költőpénzt, amennyi a fizetésedből korábban maradt.

Tehát anyagilag pont ugyanolyan lesz, mintha dolgoznál, csak épp dolgoznod nem kell.

Aztán ha már munkába tudsz állni a saját szakmádban, onnan már mindegy. Ha akarsz, elmész dolgozni, ha nem, nem, te dolgod.

Elfogadnád, hogy nyugodtan tudj tanulni?

Vagy ragaszkodnál az állásodhoz, hiszen így csak még több lenne a családi kasszában?

(de ha dolgozol, ugyanúgy magadnak fizetsz mindent, ahogy eddig, csak ezentúl értelemszerűen több jut a közös dolgokra, pl kaja, szórakozás, nyaralás)

2017. szept. 9. 13:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
45%

Nem szeretnék kitartott lenni és nem is tudnék mit kezdeni magammal 24 órában otthon. Most júliusban pl csak 5 napot dolgoztam egy műtét miatt és majdnem eret vágtam. Lehet van aki bírja a HTB-séget, de én nem.

Havi 120 órát dolgozom, mellette levelezőn iskolába járok. Van így is bőven időm nyugodtan tanulni(plusz házi munka).

Itt nem a pénzről van szó, mert a te vagy az én fizetésem nem tesz hozzá érdemben a közöshöz, de akkor is el lehet tenni azt a pénzt.

Eddig is tudtál dolgozni, ezután is meg tudod oldani, ha akarod. Ha meg nem akkor leszel kitartott.

2017. szept. 9. 16:27
 12/20 anonim ***** válasza:
49%

nem fogadnám el, akkor sem ha tudom neki semmibe sem telik eltartani engem, nekem viszont rengeteg plusz idő és energia megkeresni azt a pénzt. mert akkor függenék a férfitől, amit nem akarok, mert ez totál hozzáköt, ami lehet rövid távon jó, de hosszú távon csak leláncol. a magam élete, a magam pénzze, a magam függetlensége

L

2017. szept. 9. 16:29
 13/20 anonim ***** válasza:

Igen, mivel megbízom benne - tartalékom meg úgyis van, ha kiderül, hogy hülyeség volt.

De sokakanak nem megy a szövegértés, ahogy látom :D

2017. szept. 9. 19:02
 14/20 anonim ***** válasza:
69%
Én sem fogadnám el. Szükségem van arra, hogy dolgozzak valamit és saját keresetem legyen. Le lehet pontozni engem is 😄
2017. szept. 9. 19:11
 15/20 anonim ***** válasza:
8%

Utolsó!

Nem tudod te SEM felfogni, hogy nem arról van szó, hogy a kérdezö ne dolgozoon, ne legyen saját keresete, hanem CSAK arról, hogy AMíG tanul, addig segíti a férje, hogy a tanulás MELLETT ne kelljen pár fillérért dolgoznia!?!?!?!?

2017. szept. 9. 20:40
 16/20 anonim ***** válasza:
0%
Gyanús..
2017. szept. 9. 20:48
 17/20 anonim ***** válasza:
73%

Nyugi Sunshinedoll csak így akar imponálni az itteni hímeknek, hogy leírja ő aztán már milyen független bla bla. Hátha valaki megszánja egy menetre. Unalmasak a vér-femináci kommentjeid.

Pusztán arról van szó, hogy segít, hogy a tanulmányaidra tudj maximálisan koncentrálni. Szerintem ez egy nemes gesztus és aként kéne értelmezni. Nem pedig úgy, hogy na akkor biztosan kiszolgáltatott helyzetbe akar hozni.

Ja, és ezt nőként is így gondolom.

2017. szept. 9. 21:11
 18/20 anonim ***** válasza:
53%

15#

arra az időre sem szeretném, hogy eltartsanak, amíg tanulok. azt a szüleim megtették, amíg be nem fejeztem az iskoláimat. amit felnőttként tanultam, azt magamnak finanszúroztam és az iskoláimat is, nekem így jó. én a kérdesre válszoltam, a saját vélemenyemet, mert a kerdező ezt kérdezte. te el tudtad olvasni? hol olvastad, hogy mas valaszait kerte minősíteni?

2017. szept. 9. 22:07
 19/20 anonim ***** válasza:
Nem, kizárt. Nem azért dolgoznék, hogy több legyen a családi kasszában, hanem az önbecsülésem miatt. Ne tartson el senki felnőtt létemre, ne függjek senkitől.
2017. szept. 10. 06:54
 20/20 anonim ***** válasza:

Nem fogadnám el. Paranoiás vagyok és azt gondolom, hogy bármikor beüthet a krach, amikor egyikünk kieshet a munkából. Ha ő kiesik, akkor még is miből fogunk élni? Avagy valamiért nem jön be a munkahelye és váltana, de ugyanennyiért nem talál, akkor csak azért maradjon, hogy eltudjon tartani?

Van az a pénz, ahol ez már nem számít, de ezek nem mi vagyunk.

Tanulni ma már lehet estin, levelezőn is. Én is megcsináltam egy képzést így. Nehéz volt? Igen, de megérte!

Én mindig azt mondom, hogy az én pénzem az én pénzem. Együtt élünk, közös lakásunk van, nyilván nem ennyire fekete és fehér hogy mi kié, nem is lenne jó filléreskedni, de ha hazafelé fagyizni, vagy kávézni támad kedvem valahol, akkor ne kelljen úgy éreznem, hogy ezt nem tehetem meg. Márpedig így érezném, ha a párom tartana el, akármennyire is mondaná, hogy az a pénz közös, amit megkeres.

2017. szept. 10. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!