Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Te hogyan döntenél? Család vagy munkahely?
Van egy jó munkahelyem, szakmában, másfél éve, már meghatározatlan idejű munkaszerződéssel, viszonylag távol 150 km-re a családunktól.
A múlt héten rájöttem, hogy hiányzik a családom (az új, amit a férjemmel együtt kaptam és a régi: anyukám, nagyszüleim, az otthoni barátok). Már 7 éve nem élek otthon, de most elkezdett hiányozni...Beszéltük a férjemmel, hogy 2-3 éven belül haza költöznénk. Ebben az esetben itt kell hagynom a munkámat, otthon biztosan nem lesz ilyen...Hazatérve valamilyen magánon gondolkodnék, nem lenne az itteni jó csapat. Viszont, a család együtt lenne, otthon vannak a régi barátok, csodás kisváros lenne gyerekeket nevelni...
Ti hogyan döntenétek? Mi segítene?
25-N
Én is nagyon szeretem a családomat, 100km-re vagyok tőlük, de eszembe sem jutna otthagyni a munkámat azért, hogy hazaköltözzek. Meglátogatjuk őket havonta, illetve 2-3 naponta beszélünk telefonon.
Miért rúgnám fel az életemet? Egyébként is Pest környékén, de mindenképp a dunántúlon szeretnénk letelepedni. A szüleim két lábbal rugdosnának vissza Pestre, ha haza akarnék költözni. Hiába van jó szakmám, Pesten így is sokkal jobban tudok érvényesülni.
Azt hittem a kérdés alapján elsőre, hogy a már szűk családodról van szó. (férj, gyerek)
Tényleg imádom a szüleimet, nagyszüleimet, de nem költöznék haza. Megyünk mi is gyakran, meg ők is jönnek. Ezzel ki tud egyezni mindenki.
Keveset találkozunk sajnos. Havi egy, de sokszor ennél is kevesebbszer, általában a hétvégéink is foglaltak.
Kicsit aggódom azon, hogy ha haza költözünk vajon tényleg olyan jóban leszünk, vagy csak a távolság teszi...de jelenleg nagyon hiányoznak.
Talán itt nagyobb karrier várna rám, de nem tudom, hogy azt szeretném, vagy inkább a nagy családot? Később jól jönne az is, ha lenne aki segítsen a gyerekeket elhozni oviból-suliból...ez a munkahelyem nem teszi lehetővé, hogy a gyerekek mellett legyek délután...max 5-6 után. Akkor meg kellene majd valaki melléjük...nem tudom akarom-e?
Köszi a kérdéseket, köszi a válaszokat. Elgondolkodtattak, lehet hogy már tudom is a választ :)
Akkor ehhez jön a kérdés, hogy magadnak szülsz vagy a szüleidnek/nagyszüleidnek?
Az egy dolog, hogy néha megkérem a szüleimet, testvéreimet, hogy vigyázzanak a gyerekre, ha mi nem tudjuk megoldani, de hogy gyakorlatilag napi szintű felügyelet kérjek tőlük x órára..
Ők már felneveltek 3 gyereket, most már csak azt szeretném, hogy szeressék az unokájukat, de sok dolguk ne legyen vele.
Láttam mikor a nővérem depressziós volt és hazaköltözött, hogy pszichiáterhez járjon és soha ne legyen kettesben a gyerekkel. Apum vállalkozó, otthonról dolgozik, maga osztja be az idejét, anya pedig kb 20 órát dolgozik egy héten.
3 hétig volt otthon tesóm a gyerekkel és nagyon szívesen segítettek a szüleim, de mikor tesóm helyrejött és visszaköltözött, akkor azért örültek a nyugalomnak. Borzasztóan elfáradtak.
Szóval ha gyereket vállalok, akkor eszembe nem jutna arra kalkulálni, hogy majd a szüleim viszik hozzák oviba azért mert én nem érek rá.
Nálunk a családban mindig is segítettek a nagyszülők ha a szülők dolgoztak. Az én szüleimnek is, a férjem szüleimnek is.
Őket ez boldoggá teszi, nem pedig leterheli...
Ebben az esetben pedig miért fizetnénk egy idegennek, amikor a nagyszülők megtennék szívességből ? (nem kötelességből, hanem mert nekik ez öröm)
Amikor megpendítettem anyósomnak, hogy haza költöznénk esetleg, azt se tudta, hova legyen el örömében. Anyukám meg imádja a másik unokáját is, csak ő nagyon távol van.
Mindezekkel együtt, mindenki a saját életét élné, valószínűleg ha otthon lennénk, telepednénk le, nem ilyen tempóban dolgoznék, mint a jelenlegi munkahelyemen...és a probléma nagy része meg lenne oldva. Másrészt ha a nagyszülőknek teher lenne, természetesen kapnánk más megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!