Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy döntenél, ha a férjed fealjánlaná, eltart?
Tegyük fel, hogy a férjed talál egy jobb álláslehetőséget, jobb pozícióban, így a jelenlegi fizetése majdhogynem a dupláját hozná haza.
Mondjuk, hogy te is dolgozol, de csak a töredékét keresed, mivel részmunkaidős vagy (egyetem, OKJ, lényegtelen, de a munkádnak nincs köze a leendő szakmádhoz).
Felvetné, mi lenne, ha ezentúl nem dolgoznál, amíg meg nem szerzed a szükséges képesítést, fizeti a dolgaid, illetve kapnál annyi költőpénzt, amennyi a fizetésedből korábban maradt.
Tehát anyagilag pont ugyanolyan lesz, mintha dolgoznál, csak épp dolgoznod nem kell.
Aztán ha már munkába tudsz állni a saját szakmádban, onnan már mindegy. Ha akarsz, elmész dolgozni, ha nem, nem, te dolgod.
Elfogadnád, hogy nyugodtan tudj tanulni?
Vagy ragaszkodnál az állásodhoz, hiszen így csak még több lenne a családi kasszában?
(de ha dolgozol, ugyanúgy magadnak fizetsz mindent, ahogy eddig, csak ezentúl értelemszerűen több jut a közös dolgokra, pl kaja, szórakozás, nyaralás)
Elsö: nem ártana, ha el is olvasnád a kérdést!!!
Kérdezö: ebben az esetben feltétlen, mert ezzel csak alaposabban tudsz tanulni, képezni magad és közben nem hajtod agyon magad.
Viszont ha megvan a képesítésed, akkor mindenképpen el kellene kezdeni a saját karrieredet kiépíteni, mert enélkül kockázatos lenne csak a párod jövedelmére alapozva élni.
Elolvastam, drágám.
Ha egy pasi azt kéri tőlem, hogy hagyjam ott a munkámat, az bűzlik.
Dolgozni valószínűleg akkor is eljárnék, hogy legyen munkatapasztalatom. Meg mert az egyetem sem 2 forint sajnos.
De egyébként elfogadnám, viszont minden lehetséges módon próbálnám ezt "viszonozni". Ha már nem dolgoznék, akkor a háztartás nyilván legyen a lehető legtisztább, rendezett. Meleg ebéd/vacsora lenne minden nap, stb. Nem várnám el, hogy még otthon is dolgoznia kelljen. Szerintem bizonyos "luxus" dolgokról is lemondanék, nehogy már ő fizesse mondjuk a kozmetikust vagy a sminkemet.
Meg nyilván jobban odatenném magam a suliban is, mert minek tart el, ha bukdácsolok és nem jutok semmire a tanulással. Amúgy ha többet keresne, az se szórakozásra meg nyaralásra menne, én inkább azt mondanám, hogy tegye félre arra, amit ő szeretne. Nem voltunk még soha "közös kasszán" a párommal, általában mindent felesben fizetünk, és mindenki a saját pénzét költi. Szerintem rosszul érezmén magam, ha más tartana el, de ez lehet csak az én hülye gondolkodásom.
Ha diákmunkázok, tehát nem sok köze van a jövendőbeli szakmámhoz, engedném, de megkérném, hogy biztosítson ingyenes gyakornokságot(ha cége van)
Ha nem tud benyomni, hogy tapasztalatot szerezzek, akkor simán eltarthatna, otthagynám a vacak eladói munkámat, és az eltartás alatt keresném a szakmámba vágó munkalehetőségeket suli mellé.
"Elolvastam, drágám.
Ha egy pasi azt kéri tőlem, hogy hagyjam ott a munkámat, az bűzlik."
Akkor nem tudod az olvasott szöveget értelmezni!!!
A "pasi" - aki a kérdezö férje, nem a pasija! - NEM AZT akarja, hogy a munkáját hagyja ott, hanem, hogy AMÍG TANUL, addig ne dolgozzon mellette - és ez igencsak nagy különbség, utána meg, ha megvan a végzettsége, akkor AZON a területen dolgozzon, most ne fecsérelje az energiáját értelmetlen munkákra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!