Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogy döntenél, ha a férjed...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy döntenél, ha a férjed fealjánlaná, eltart?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy a férjed talál egy jobb álláslehetőséget, jobb pozícióban, így a jelenlegi fizetése majdhogynem a dupláját hozná haza.

Mondjuk, hogy te is dolgozol, de csak a töredékét keresed, mivel részmunkaidős vagy (egyetem, OKJ, lényegtelen, de a munkádnak nincs köze a leendő szakmádhoz).

Felvetné, mi lenne, ha ezentúl nem dolgoznál, amíg meg nem szerzed a szükséges képesítést, fizeti a dolgaid, illetve kapnál annyi költőpénzt, amennyi a fizetésedből korábban maradt.

Tehát anyagilag pont ugyanolyan lesz, mintha dolgoznál, csak épp dolgoznod nem kell.

Aztán ha már munkába tudsz állni a saját szakmádban, onnan már mindegy. Ha akarsz, elmész dolgozni, ha nem, nem, te dolgod.

Elfogadnád, hogy nyugodtan tudj tanulni?

Vagy ragaszkodnál az állásodhoz, hiszen így csak még több lenne a családi kasszában?

(de ha dolgozol, ugyanúgy magadnak fizetsz mindent, ahogy eddig, csak ezentúl értelemszerűen több jut a közös dolgokra, pl kaja, szórakozás, nyaralás)

2017. szept. 9. 13:08
1 2
 1/20 Sunshinedoll ***** válasza:
58%
Nem tudom, én biztosan szétunnám az agyam, ha nem csinálnék semmit csak házimunkát meg ilyeneket, de kinek hogy. Ráadásul én utálnék másra hagyatkozni, mert szerintem az ember magára számíthat legjobban, bár tény, hogy ha én egyszer rászánom magam, hogy férjhez megyek, akkor az az ember úgy tökéletes, ahogy van, és nyilván megbízok benne,tehát nem aggódok azon,hogy visszaél a helyzettel, de nekem elég büdös szagú minden férj, aki ilyet kér a feleségétől. Bocs, én nem szeretem az ilyet. Ha az élet úgy hozza, hogy csak az egyik fél tud csak keresni/dolgozni, oké, de direkt ilyet kérni szerintem elég red flag.
2017. szept. 9. 13:14
 2/20 anonim ***** válasza:
80%
Több mindentől függ. Az egyetem első pár évében semmiképp sem ragaszkodnék ahhoz, hogy dolgozzam, de az utolsó két félévben már abszolút belefér a legtöbb helyen. Én féltem, hogy esetleg sokáig eltarthat a munkakeresés, ezért még azelőtt elkezdtem keresni a szakmámban munkát, hogy konkrétan lediplomáztam volna. Szerencsém volt, hamar felvettek egy jó helyre, így lényegében az iskola mellett kezdtem el dolgozni. Úgy viszont abszolút nem lennék munkanélküli, hogy már nem tanulok, akkor sem, ha megtehetném anyagilag. Szükségem van arra, hogy csináljak valamit, hogy ne otthon legyek egész nap, emberekkel beszélgessek, stb...
2017. szept. 9. 13:14
 3/20 anonim ***** válasza:

Elsö: nem ártana, ha el is olvasnád a kérdést!!!

Kérdezö: ebben az esetben feltétlen, mert ezzel csak alaposabban tudsz tanulni, képezni magad és közben nem hajtod agyon magad.

Viszont ha megvan a képesítésed, akkor mindenképpen el kellene kezdeni a saját karrieredet kiépíteni, mert enélkül kockázatos lenne csak a párod jövedelmére alapozva élni.

2017. szept. 9. 13:26
 4/20 Sunshinedoll ***** válasza:
52%

Elolvastam, drágám.

Ha egy pasi azt kéri tőlem, hogy hagyjam ott a munkámat, az bűzlik.

2017. szept. 9. 13:33
 5/20 anonim ***** válasza:

Dolgozni valószínűleg akkor is eljárnék, hogy legyen munkatapasztalatom. Meg mert az egyetem sem 2 forint sajnos.

De egyébként elfogadnám, viszont minden lehetséges módon próbálnám ezt "viszonozni". Ha már nem dolgoznék, akkor a háztartás nyilván legyen a lehető legtisztább, rendezett. Meleg ebéd/vacsora lenne minden nap, stb. Nem várnám el, hogy még otthon is dolgoznia kelljen. Szerintem bizonyos "luxus" dolgokról is lemondanék, nehogy már ő fizesse mondjuk a kozmetikust vagy a sminkemet.

Meg nyilván jobban odatenném magam a suliban is, mert minek tart el, ha bukdácsolok és nem jutok semmire a tanulással. Amúgy ha többet keresne, az se szórakozásra meg nyaralásra menne, én inkább azt mondanám, hogy tegye félre arra, amit ő szeretne. Nem voltunk még soha "közös kasszán" a párommal, általában mindent felesben fizetünk, és mindenki a saját pénzét költi. Szerintem rosszul érezmén magam, ha más tartana el, de ez lehet csak az én hülye gondolkodásom.

2017. szept. 9. 13:42
 6/20 anonim ***** válasza:

Ha diákmunkázok, tehát nem sok köze van a jövendőbeli szakmámhoz, engedném, de megkérném, hogy biztosítson ingyenes gyakornokságot(ha cége van)

Ha nem tud benyomni, hogy tapasztalatot szerezzek, akkor simán eltarthatna, otthagynám a vacak eladói munkámat, és az eltartás alatt keresném a szakmámba vágó munkalehetőségeket suli mellé.

2017. szept. 9. 14:03
 7/20 anonim ***** válasza:
34%

"Elolvastam, drágám.

Ha egy pasi azt kéri tőlem, hogy hagyjam ott a munkámat, az bűzlik."

Akkor nem tudod az olvasott szöveget értelmezni!!!

A "pasi" - aki a kérdezö férje, nem a pasija! - NEM AZT akarja, hogy a munkáját hagyja ott, hanem, hogy AMÍG TANUL, addig ne dolgozzon mellette - és ez igencsak nagy különbség, utána meg, ha megvan a végzettsége, akkor AZON a területen dolgozzon, most ne fecsérelje az energiáját értelmetlen munkákra.

2017. szept. 9. 15:02
 8/20 anonim ***** válasza:
Hmmm ha csak a címre reagálnék akkor kapásból nemet írtam volna. A fenti esetben én elfogadnám félig-meddig. Esetleg részmunkaidőben dolgoznék valahol és jobban ráfeküdnék a tanulásra. De ha végeztem feltétlenül elmennék dolgozni, az otthonülés nem az én világom.
2017. szept. 9. 15:10
 9/20 anonim ***** válasza:
Tanulás miatt beleférne, amúgy nem.
2017. szept. 9. 15:19
 10/20 anonim ***** válasza:
49%
Nem fogadnám el, nem vagyok kitartott.
2017. szept. 9. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!