Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
24-48 órás munka beosztásban más párja is dolgozik? Bővebben lent.
Több kérdésem is lenne.
A párom nemrég kezdte ezt a fajta beosztásos munkát, amit ő egyelőre élvez. Én kevésbé.
A negatív észrevételeim azok, hogy szerintem hiába dolgozik időben annyit, mintha normál 5-6 napot dolgozna egy héten, akkor is elosztás szerint NÉGY vagy ÖT (ahogy kijön) teljes napot itthon van a héten, egyszerűen halálra unja magát itthon. Ezért feszültebb és kötekedősebb.
Mivel helyzet függő éppen, de van, hogy tud aludni odabent a munkahelyén, így élből van, hogy marhára kipihenten érkezik haza, esetleg 1-2 órára még ledől itthon. Pedig az első 24 óra arra lenne, hogy legalább a fél napot aludja át.
Én hazaesek délután a munkából, ő addigra már ugye végigunatkozta a fél napot, és nem igazán fogadja el, hogy én pl fáradt vagyok, hogy nem igazán akarok edzeni vagy túrázni vagy világot megváltani menni, neadjisten ledőlnék egy órára.
És ez egymás után kettő nap.
A másik oldala, hogyha úgy jön ki a nap, hogy hétvégére esik a hazaérés, és pl nem aludt, akkor én is otthon vagyok. Amikor ő jön reggel, én addigra kialudtam magam. Nem tudok elvonulni sehova, mert egy egy szobás kis garzonban lakunk. Olyankor viszont én unatkozom át a fél napot. Nem jó alvó még füldugóval sem, szóval lábujjhegyen lehet közlekedni, csöndben ülni és nézni ki a fejemből.
Hogyan kezeljem ezt a jelenlegi helyzetet?
Mivel köthetné le esetleg ő az energiáit vagy csak úgy a napját, amíg én dolgozom? Edzeni el-el jár, de az csak 1-2 óra a napból. Főzni nem tud, nem is fog megtanulni, a paradicsomot sem tudja megkülönböztetni a paprikától :)
Tvzget, olvasgat, takarítgat itthon bár 25m2-es az nem kihívás :D De akkor is sok az az 5 itthon töltött nap.
És én mit csináljak amikor ő alszik? Főleg, ha ez 8-9 óra.
Nálunk a munkarend más, de a szitu sokszor ugyanaz az eltérő időbeosztásokból (ő hármat dolgozik, hármat nem, éjszaka-nappal felváltva, én meg folyamatos munka, totál random időben).
Én részemről jó alvó vagyok, ha én vagyok hulla és ő pihent, akkor ő jobban elfoglalja magát, gépezik főleg, vagy elmegy futni egyedül.
Fordítva már nem megy ilyen jól - mondjuk én hozzászoktam, anno anyámmal is garzonban éltem, és ő is felébred még a légy röptére is. :D Én eleve azt szoktam, hogyha tudom, hogy reggel jön haza (és ugye én is szabadnapos leszek, hétvége volt nálad is a kérdéses), akkor megpróbálok minél tovább fent maradni éjszaka egyedül, akkor végzem el a házimunka nem zajos részét (vasalás, mosogatás, portalanítás, ilyenek), olvasok, írok, gépezek. Mivel általában hajnalban kelek, így is kidőlök max 2-3 körül éjszaka - de legalább már nem vagyok ébren, mire hazaér, szóval 1-2 órát legalább alszom vele, van, hogy többet.
Utána meg én ezeket szoktam:
- reggeli a konyhában, el lehet lustizni a kávé mellett egy órát, meg közben olvasok
- beülök a kádba, míg ki nem hűl a víz, relax vagy olvasás :)
- mi olyan társasházban lakunk, ahol van pici udvar, szóval vettünk egy kerti kanapét a bejárat mellé, így nyáron kifekszem napozni, olvasni. Én is szoktam írni, ilyen esetben én füzetet-tollat viszek magammal, akkor nem kattog a billentyűzet, de ha jól bírja a laptop, akkor neked azt is lehet (alternatíva a konyhaasztal, ha nincs se erkély, se közös udvar).
- Szoktam mellette heverve is olvasni/írni/telefonozni, ebben csak nálunk az a hátrány, hogyha forgolódik, akkor mindig odabújik (kifliben szoktunk aludni), aztán az így meggátol minden további tevékenységet :D
- Bekapcsolom a gépet/tv-t, és fülhallgatóval nézek pl. filmet, szóval valami olyat, amihez nem kell kattogni.
Ehhez egyébként alternatíva lehet a szilikon billentyűzet, laptopra is rá lehet csatlakoztatni (amúgy bármilyen billentyűzetet, ha már köhög az alap), annak nem nagyon van hangja. Kicsit fura rajta írni, de meg lehet szokni, anyám mellett anno használtam azt is. Bár őt a gép zúgás is zavarta, szóval felhagytam vele egy idő után. :)
Párodnak meg kéne valami hobbi, amivel kitölti az idejét, tanuljon új nyelvet, próbáljon ki új dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!