Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Félek az összeköltözéstől? Ez...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Félek az összeköltözéstől? Ez normális?

Figyelt kérdés

Párommal 2 éve vagyunk együtt és már többször szóba került az összeköltözés. Egyrészt nagyon szeretném, mert szeretem és vele el tudom képzelni a jövőt, másrészt félek tőle. Nagyon önálló ember vagyok (sokak szerint inkább magamnak való), szükségem van az egyedüllétre. 4 éve élek egyedül, és imádom. Ahogy elköltöztem otthonról, szinte kivirágoztam, nehéz ezt a szabadságot feladni. Szeretem hogy akkor kelek és fekszem le, amikor akarok, senki nem szól rám, hogy mosogassak el vagy takarítsak ki, de akkor sem, ha éjfélkor jön rám a dili, és akkor kezdek neki a házimunkának.

Ráadásul nem akarom, hogy a barátom a rossz oldalamat is lássa. Nem ilyen hülyeségekre gondolok, hogy ne lásson smink nélkül, hanem például hogy ne kelljen elviselnie, mikor fáradtan és idegesen hazaesek a munkából és senkihez nincs kedvem szólni. Ez sajnos elég gyakran előfordul.

Hétvégente szoktunk egymásnál aludni csak, így eddig ezek a dolgok kimaradtak az életünkből. Hétköznap csak pár órára futunk össze, így még sose volt olyan, hogy elegünk lett a másikból, még most is olyan szerelmesek vagyunk, mint az elején. Nem akarom ezt elrontani.

Normálisak ezek a félelmek? Az elején mindenki ezektől tart?

2017. jún. 28. 21:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
55%
Nem, én örültem, hogy végre összeköltözhetek vele, és végre jobban megismerhetem.
2017. jún. 28. 21:09
 2/12 anonim ***** válasza:
Szerintem mond el ezeket a felelmeidet oszinten a parodnak, meg azt is, hogy orulsz az osszekoltozesnek, csak millio ketseged van. Beszelgessetek errol, igy mindketten tudatositjatok, hogy az elejen egy nehezebb idoszak kovetkezik, ossze kell szokni, de epp azert vagytok tarsak, partnerek, hogy akkor is osszetarsatok, egymast segitsetek, mikor nem felhotlen minden, mondjuk idonkent a parkapcsolat sem. Itt van helye a megertesnek, empatianak, turelemnek.
2017. jún. 28. 21:10
 3/12 anonim ***** válasza:
55%
1-es vagyok és igen, jöttek az apróbb dilik, de istenem, ez van, attól cseppet sem lettünk kevésbé szerelmesek egymásba, sőt, még inkább összetartozónak érezzük magunkat. Pont, mert meg kell birkóznunk a másik esetleg "rossz" szokásaival, de ez csiszol minket össze, nem csak éldegélünk, és heti 3x randizgatunk.
2017. jún. 28. 21:12
 4/12 anonim ***** válasza:
Teljesen meg tudlak érteni kérdező, férfi létemre is. Nagy családban nőttem fel, személyes terem kb. semmi nem volt sosem. Amióta a karrieremnek hála átlag feletti fizetésem van, megtehettem, hogy külön éljek, egyedül. Nehezen tudom elképzelni, hogy ezt az önállóságot bárki miatt feladjam.
2017. jún. 28. 21:27
 5/12 anonim ***** válasza:
Én is pont így érzek, kérdező!
2017. jún. 28. 21:28
 6/12 anonim ***** válasza:

Próbáld meg először lassan adagolni a szituációt mindkettőtöknek, hogy egymáshoz szokjatok! Engedd be a hétköznapjaidba, pl aludjatok együtt 1 hétköznapon is, hogy lásson igy is. Muszáj rájönni, hogy ebben a szituban is együtt tudtok muzsikálni vagy sem. Aztán esetleg 2 hétköznapot később, aztán ha igy sem eszitek meg egymást, akkor kezdjetek el nézegetni közös lakást.

Amit még eetleg tippnek tudnék adni, hogy nézzetek olyan közös lakást, ahol van egy helység, ahova el tudsz vonulni, ha úgy érzed, most nem vágysz a táraságára.

2017. jún. 29. 11:23
 7/12 anonim ***** válasza:
nem normális szerintem, mert ha egy komoly párkapcsolatban élsz, amit szeretnétek továbbvinni a következő szintre, akkor nincs ott a félelem, hogy nem akarod elrontani, mert sokkal erősebb a vágy, hogy megosszátok az életeteket, együtt keljetek-feküdjetek és egy helyre menjetek haza. jogos az egyedüllét-igény a párkapcsolatban együttéléskor is, de te már kicsit a másik végletnek tűnsz. kérdés, hogy a párod milyen beállítottságú, meg tudtok e egyezni az együtt és külön töltött idő mennyiségében, minőségében? ha neked elég a hétvégi együttalvás és a hétköznap pár óra együttlét, akkor szerintem nem vágyhatsz annyira egy komoly elköteleződős kapcsolatra... ott az alap, hogy egy légtérben vagytok, elviselitek egymás rossz hangulatait, nem lehet mindig elvonulni. ha ez neked ennyire riasztó, akkor vagy nem állsz rá készen, vagy nem vagy igazán szerelmes.
2017. jún. 29. 11:41
 8/12 anonim ***** válasza:

sztem ne költözzetek össze.

minek????

egyértelmű, h. nrked fobtos a szabadság, szereszt a saját ritmusodban élni,

én is ilyen vagyok.

egy haverom összeköltözés után ábrándult ki végleg a nőjéből.

sztem is sok olyan dolog van, ami szorongást kelthet.

a másik lát fáradtan, csipásan, hallja, ahogy lehúzod a wc-t, szagolja a szart, amíg ki nem szellőzik, kerülgetni kell, ha egyedül akarsz lenni, tekintettel kell lenni az igényeire.

otthon sem eresztheted el magad, jól kell kinézni.

ha 1 dül vagy, megteheted, h. egy kinyúlt melegítőben lófrálsz, ha ott a pasid, fel kell jobban öltözni, figyelni állandóan magadra.

hazudnak, akik azt mondják, h. ez nem ígyvan!

a pasik nagy része ekkor ábrándul ki a párjából.

én nem költöznék össze.

szeretni anélkül is tudod.

egymás agyára fogtok menni, így könnyebb fenntartani a varázslatot, és mindenki élheti a saját életét is.

ez nem kevésbé szerelem.

nem mindenki alkalmas az együttélésre, ezt be kell látni.

2017. jún. 29. 15:12
 9/12 A kérdező kommentje:
Hú, köszönöm a válaszokat! Az az érdekes, hogy minden válaszolóval egyet értettem, amikor olvastam a hozzászólását, azzal is, aki az együttélés mellett érvelt és azzal is, aki ellene. Ebből is látszik, hogy tényleg a két énem viaskodik most bennem. :D Lehet tényleg fokozatosan kellene egymáshoz szoktatnunk magunkat, és csak több napot egymással tölteni egyelőre.
2017. jún. 29. 21:14
 10/12 anonim ***** válasza:
Mivel két ennyire szélsőséges dolog viaskodik benne, ezért szerintem a középút lesz a megfelelő neked. Valamennyi kompromisszumot kell kötnöd (neki is, hidd el) :)
2017. jún. 30. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!