Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Most tényleg kitartott lennék?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most tényleg kitartott lennék?

Figyelt kérdés

Eddig nem gondoltam, de sokaktól kaptam hideget-meleget. Szerintetek? Szóval a barátommal élek, ő dolgozik, én tanulok, nincs munkám még. Albérletben lakunk, amit ő fizet a rezsivel együtt. Kaját, háztartási cuccokat ő veszi. Én csinálom a házimunkát. A szüleimtől kapok kevés zsebpénzt, azt a telefon előfizetésre, ruhára, egyebekre költöm. Rossz ez így? Megvetendő lennék ettől?

20l

2017. máj. 29. 16:13
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Amúgy úgy tervezzük hogy összeházasodunk, ha lediplomáztam, az még 2 év, utána nyilván fogok dolgozni, de most nem jut rá időm a suli mellett. Amúgy nem akaszkodtam rá a páromra, adnék is a költségekbe, ha tudnék, de egyszerűen nincs miből. Így is igyekszem kárpótolni ahogy tudom, nagyon szeretem őt.
2017. máj. 29. 16:50
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
Ha a barátjának ez így megfelel, akkor mi a gond? Senki nem tart pisztolyt a fejéhez, valószínűleg keres annyit, hogy nem gond neki ez az extra kiadás. Miből gondoljátok, hogy egy jól kereső férfit csak érdekből lehet szeretni? Az én párom is jól keres, intelligens, szorgalmas, megbízható ember. Csak a kőműves Józsit lehet őszintén szeretni?
2017. máj. 29. 16:52
 13/34 anonim ***** válasza:
11%
Hogy érdek vagy nem érdek tudod az mindig utólag derül ki,az elszámolásnál.
2017. máj. 29. 16:55
 14/34 anonim ***** válasza:
0%

Kislány, mennyien dolgoznak az egyetem mellett? Én is végigdolgoztam az egész képzést, különben enni se tudtam volna.

Telefonra, ruhákra, egyebekre van miből, beleadni meg nincs? Ennyi ésszel hogy fog menni a vizsgaidőszak?

2017. máj. 29. 17:03
 15/34 anonim ***** válasza:
47%
7# mekkora tapló vagy. Miért baj az, ha valakit támogatnak míg tanul? Minket a szüleink támogattak, de ha a párom idősebb lenne nálam és már dolgozott volna, biztos vagyok benne hogy fizette volna addig a rezsit és a bérleti díjat. A kérdező tanul, nem csak lábat lógat otthon, ráadásul még a házimunkát is megcsinálja. Nem tudom mi ebben a gáz.
2017. máj. 29. 17:05
 16/34 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szülei és a barátja is önként támogatják, akkor mi a fenének menjen el dolgozni? Sok diákot a szülei támogatnak, attól még nem butábbak, mint a többiek. Én dolgoztam tanulás mellett, néhány barátnőm meg nem, mert megtehették. Attól még nem lettek kevésbé jók a későbbi munkájukban. Mennyi irigy ember van.
2017. máj. 29. 17:09
 17/34 anonim ***** válasza:
71%
14# ki a f..szt érdekel, hogy te dolgoztál közben? Nekem pl. úgy voltak óráim, hogy nem is tudtam volna, de szerencsére nem is voltam rászorulva, mert a szüleim támogattak anyagilag is. Megőrülök az ilyen emberektől. Játszod itt az agyad, hogy te mekkora király vagy mert güriztél a tanulás mellett. Hát gratulálok, de nehogy már baj legyen ha nincs mindenki rászorulva...Irigy vagy az a te bajod.
2017. máj. 29. 17:10
 18/34 anonim ***** válasza:

Dehogy vagy kitartott. Egyetemista lány vagy.

Nem tudom viszont mi a szakod, de lassan el kellene kezdened dolgozni. Nem büfében pincérkedni, hanem a szakirányod szerint valami gyakornoki munkát. Nagyon komoly hátrányba fogsz kerülni azokkal szemben, akik már régen dolgoznak.

2017. máj. 29. 17:16
 19/34 anonim ***** válasza:
39%

Le lehet taplózni, meg lehet azzal "érvelni", hogy ki a fäszt érdekel, de az volt a kérdés, hogy a kérdező kitartott-e.

A helyzet pedig ez: a kérdező barátja fizeti mind az albérletet-rezsit, mind a kaját, háztartási cuccokat, és ez további két évig így is marad. A kérdező pedig telefonra, ruhákra, egyebekre költi a pénzét. Ezt úgy hívják, hogy kitartottság. Nem rossz, nem megvetendő, de ettől még ő kitartott lesz, ez nem változik.

Aki élt már valaha egyedül, az tudja, hogy egy fizetésből két embert fenntartani albérletben nem egy leányálom. (Saját magadat sem.) A kifogások pedig nevetségesek: "nem jut rá időm" - mindenkinek arra van ideje, amire akarja. Ha azt írta volna, hogy nem szeretnék dolgozni, mert a szüleim és a barátom eltart, semmi gond. De mi ez, hogy "nem jut rá időm"? A másik pedig, hogy "nincs miből", ez is az a szint. Mindenkinek arra "van miből", amit fontosnak tart. A telefon, vásárolgatás az megy, de beleadni a közösbe már nincs miből.

Én nem fogok nektek esni, de gondolkodjatok már egy kicsit józan ésszel légyszíves, mielőtt sértegettek, vagy lepontoztok.

#7 és #14

2017. máj. 29. 17:29
 20/34 anonim ***** válasza:
39%

Igen, kitartott vagy, mert a megélhetésedet gyakorlatilag ő fizeti.

Amit kapsz a szülőktől pénzt, azt nem ruhákra kéne elszórnod, nem is értem, hogy miért kell minden hónapban ruhát venni. Az lenne a korrekt, ha azt a pénzt (a telefonszámlán kívül) leadnád a párodnak, ezzel is hozzájárulva a rád eső költségek fedezésébe.

2017. máj. 29. 17:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!