Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Játékfüggő lenne? Ez normális?
Szeretném kideríteni, hogy normális-e a vőlegényem viselkedése a számítógépes játéka iránt. Számomra dühítő, de mivel nem tudom a helyébe képzelni magam, kíváncsi vagyok külső szemlélők véleményére.
Hétköznap:
Hazajön munkából, rögtön benyomja a gépet, és addig játszik, míg én éjfélkor nem szólok már sokadjára, hogy alvás van (ilyenkor mintha egy öt éves gyerekem lenne). Válasz: "jó, mindjárt, 10 perc". Ez a 10 perc ha nem szólok újból, akkor hajnali 2-3-kor jön aludni, ha erőteljesebben szólok, akkor 20 perc múlva, de úgy már veszekedés van este. Robbantani a géptől csak akkor lehet hétköznap, ha szólok neki, hogy főzzünk, teregessünk stb. (Én is dolgozom ugyanúgy, szóval közös a házimunka). Ilyenkor morog, mondja, hogy jó, 10 perc, most kezdett egy játékot. Beszélgetni csak akkor tudok vele, amikor épp szünet van a játékában, de mivel visszaszámol a játék, így ha a beszédem közepén végetér a szünet, akkor már csak a szokásos "aha, de jó" válaszokat adja, mert már a játékra figyel.
Hétvége:
Én hétvégén nem bírok a 4 fal között lenni, kutyákkal és baráti társasággal túrázom vagy más elfoglaltságom van. Őt már nem is hívom, mert hívtam több éven át, mondván, hogy milyen jó lesz, de nem, ő inkább itthon marad gépezni. Ilyenkor is hajnalig játszik. Persze van, amikor közben filmet néz, híreket olvas, de a főszerep a játéké. Néha eljön velem, havi max 1x.
És amiért tegnap betelt a pohár: már nem is érdekelt, hogy mire hazaértem délután, még mindig játszott, nem lehetett értékes kommunikációt folytatni vele, már megszoktam, beszéltem vele akkor, amikor szünet volt a játékban. Viszont bagatell dolognak tűnik, de megkértem, hogy a tőle fél karnyújtásnyira lévő ablakot hajtsa be, mert a szomszédoktól cigarettafüstös a lakás. Előre hajolva koncentrált a játékra, és kijelentette, hogy 10 perc múlva becsukja, mert most kezdett egy játékot. Itt nem az ablak becsukásán van a hangsúly, hanem hogy konkrétan minden téren előrébb helyezi a játékot nálam és magánál is (mivel akkor megy ki wc-re és akkor is eszik, ha a játéknak vége).
Normális ez a hozzáállás? Mert szerintem nem. Nekem több hobbim van, mint neki, az egyik számítógépet igényel és nagy koncentrációt, mégsem viselkedem így. Harminc év felé közelítünk mindketten, és belegondolva, hogy ha így viselkedne akkor is, ha gyerek lesz, akkor én viszem majd a gyereknevelés oroszlánrészét, sőt, még őt is ágyba kell küldenem, mnt ahogy már 8. éve teszem, az elkeserítő és megrémít. Mindezt, amit leírtam most, ezerszer elmondtam neki, tegnap is, de mintha nem jutna el az agyáig, nem érzi ezt problémának, csak azt látja, hogy hisztizem (pedig nem szokásom, csak szeretek őszinte lenni). Értem én, hogy stratégiai játék, gondolom fejlődik a megoldóképessége vele, már nem is érdekel, hogy az élete nagy részét ilyen számomra felesleges és értelmetlen dologgal tölti, csak ne helyezné elém. Konkrétan már féltékeny vagyok a játékra. Így hogyan tervezzek hosszú távra? Csak számomra probléma ez? (Elnézést, hogy túl hosszú lett...)
Ez durván beteges! Oké,hogy játszik azzal önmagában még nem lenne baj de mértékkel kellene! A leírásod alapján őszintén szólva én nagyon csodálom ez a -hát jó,nevezzük kapcsolatnak :D - hogyan tud működni.
Talán hétvégente néhány órát ha kikapcsolódik vele az okés de ez nagyon meredek.És,hogy semmi belátása nincs azirányban,hogy ez így nagyon nem frankó,hát nem sok jóval kecsegtet a jövőre nézve. Sajnos mivel duzzogi uraság is ez a gyermek akit örökbe fogadtál nem hiszem ,hogy meoldható a problem de sok sikert.
mégis mit vársz? 8 éve elviseled.. szerintem magadnak köszönheted a dolgot.
amúgy igen, játékfüggő.
főznie nem kell, mosnia nem kell, időt töltenie veled nem kell..
játszhat kedvére amennyit csak akar.. ha kedve támad megdughat.. amikor csak akar.. mondhatni számára(számomra is ez lenne) ez a tökéletes élet
nem is fog változtatni, míg rá nem lesz kényszerülve.
Haverom ilyen, bár ő középiskolai nyáriszünetben volt, hogy úgy "aludt el", hogy az apja kirántotta a hálózatot hajnali négykor, ő meg durr lefejelte a gépasztalt és ott aludt el :D
Tudom, mert másnap mentünk át hozzá és láttuk :D
Nagyanyja a földszinten: "Menjetek fel nyugodtan, bár *Jácintka* még biztos alszik."
Felmegyünk... Asztalra borulva alszik. :D
De! Ez nem normális dolod, DE az sem, hogy te ezt elviseled. Mártírkomplexus?
Külsőre milyen ő? Nem betegeskedő, extrém vékony/kövér, csúnya ember véletlenül?
*A neveket elváltoztattuk
Volt egy ilyen fél évem. Én időben észbe kaptam, és teljesen abbahagytam a játékot. Egyszerűen beszippantja az embert, úgy érzed, hogy számítanak rád a többiek, vagy még egy partira szükséged van, akkor már tuti nyersz, ha meg nyertél, akkor most végre jól megy, még egy kör belefér.
Szerintem éppen egy hajszállal egészségesebb csak mint a szerencsejáték, mert legalább a fizetést nem erre veri el, de sajnos ha magától nem döbben rá, hogy ez miért és mennyire gáz, akkor nem fogod tudni lekönyörögni róla
A "World of..." nevű játék mindegyik ferziójával játszik, tank, repülő, hajó...
Nincs mártírkomplexusom, csak azt reméltem, le tudom róla szoktatni, színt vihetek az életébe. 9-es, köszi, kicsit belátást nyertem a válaszod által, mi zajlik le a fejében egy-egy játék alkalmával. Azért tűrtem eddig, mert amikor nem játszik, akkor kedves, odaadó velem, lehet vele nevetni. A jövőképünk amúgy egyezik elmondása szerint, de gyakorlatban ezt nem tapasztalom. Ma reggel újból kifakadtam neki. Összepakoltam a nem használt cuccaim negyedét: apránként a szüleimhez viszem, hogy könnyebben tudjak új albérletbe költözni. Eleve úgy indultunk a januárnak, hogy adok a kapcsolatnak fél évet.
Visszatérve a beszélgetésre: kifakadásom után közölte, hogy ő ezt nem érzi problémának, egyáltalán nem játszik sokat, nem érzi miért akadtam ki. Most sürög-forog, olyan házimunkákat csinál, amit eddig sosem, gondolom hogy a kedvemben járjon. Kíváncsi vagyok, meddig fog ez tartani. Én már lelkileg lezártam ezt az egészet, gyökeres változásnak kellene bekövetkeznie, hogy ez visszafordítható legyen.
Kérdeztétek a külsejét: normálnál kicsit vékonyabb testalkatú, nagyon helyes, jó kiállású, szóval nem az a tipikus játékfüggő kinézet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!