Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha más az elképzelésünk?
Még iskolába jártunk mindketten, mikor összejöttünk 3 évvel ezelőtt. Nagy terveink voltak együtt: ház, esküvő, gyerekek, stb.
Én még mindig tanulok, és az ösztöndíjból össze tudtam gyűjteni annyi pénz, amire már lakáshitelt is adna a bank (persze csak munka elkezdtével gondolkodnék ezen bővebben...). Ő már 1 éve dolgozik és nem tesz félre egyáltalán. A 4-5szörösét keresi mint én az ösztöndíjból, sőt, fél évente fizetéskiegészítést is kap 200-300, de van hogy 600-700ezret is... Nem tesz félre. Sokszor mondtam már, hogy nyisson egy számlát, amire adnak valami kamatot, vagy lakástakarék avgy mittudom én. Nem. Helyette a kocsit újítja, eléttermezi meg mozizza, meg baromságokra költi. Övé a pénz, nyilván ő dönti el mire költ, de nem hiszem el, hogy a fizetése 10-20%-át nem tudja félretenni...
Van hogy hó végén elfogy a pénze és akkor az anyj pénzeli. Nulla takarékosság. Reggelire kb. 1-2ezret költ, ebédre szintén, vacsorára megint. Napi 5-6 ezer forintot eszik meg, minthogy vinne otthonról magával enni.
Nem élünk együtt, egyszer próbálkoztunk az összeköltözéssel, akkor dolgoztam suli mellett, de nem jöttünk ki anyagilag akkor sem. Jegyesek vagyunk, és egyszerűen nem látom azt, hogy mikor fogunk összeköltözni vagy esküvőt vagy bármi.... Kaptam állásajánlatot, ahol elég jól keresnék. Bújom a bankok ajánlatait, a hitelkínálatot, számolok egy csomót, de őt nem érdekli, csak az hogy van-e majonéz a reggeli szendvicsébe....
Nagyon úgy érzem, hogy mást szeretnénk, avgy azt, hogy egy gyereknek mondtam igent, akinek esze ágában sincs felnőni, és tök jó ez így neki, ahogy most van....
Igen, elfelejtettem oda írni még azt, hogy többször összevesztünk ezen és mindig ő akad ki, hogy már megint ez a téma... Megígérte előző hónapban hogy nyit egy ilyen számlát, de megkérdeztem pár napja és azt mondta nincs miből.... megfogadtam, hogy jövő hónapban kerek perec rákérdezek és ha nem lesz a válasz, akkor visszaadom neki a gyűrűt.
Nem akarom őt sürgetni, de abszolut nem gondol a jövőre...
Most írjam azt, hogy szakíts és keress egy olyat, akivel egy irányba húztok, közös a jövőképetek és mindketten mindent megtesztek a megvalósításáért?
Írhatom, de úgysem fogsz rám hallgatni, mert a szerelem az vak, mint a sörösló.
Arra ügyelj, hogy amit te megteremtesz (lakás, vagy bármi) az egyértelműen és vitathatatlanul a tulajdonod legyen.
Aztán majd meglátod!
Hátha megváltozik. (???)
Házasság, gyerek egyelőre ne legyen!
Több ilyen könyvet is elolvastam. Azt írta a többség, hogy 10-15-20% -ot félre tenni
10% szórakozásra
5-10% jótékonykodni a többi pedig a szükséges dolgokra mehet...
Szerintem ez reális. Nyilván egy fagyi meg egy sör senkit nem taszít hajléktalanságba, de aki túlzásba viszi, azt nagyon könnyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!