Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mit tegyek, ha más az elképzel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, ha más az elképzelésünk?

Figyelt kérdés

Még iskolába jártunk mindketten, mikor összejöttünk 3 évvel ezelőtt. Nagy terveink voltak együtt: ház, esküvő, gyerekek, stb.

Én még mindig tanulok, és az ösztöndíjból össze tudtam gyűjteni annyi pénz, amire már lakáshitelt is adna a bank (persze csak munka elkezdtével gondolkodnék ezen bővebben...). Ő már 1 éve dolgozik és nem tesz félre egyáltalán. A 4-5szörösét keresi mint én az ösztöndíjból, sőt, fél évente fizetéskiegészítést is kap 200-300, de van hogy 600-700ezret is... Nem tesz félre. Sokszor mondtam már, hogy nyisson egy számlát, amire adnak valami kamatot, vagy lakástakarék avgy mittudom én. Nem. Helyette a kocsit újítja, eléttermezi meg mozizza, meg baromságokra költi. Övé a pénz, nyilván ő dönti el mire költ, de nem hiszem el, hogy a fizetése 10-20%-át nem tudja félretenni...

Van hogy hó végén elfogy a pénze és akkor az anyj pénzeli. Nulla takarékosság. Reggelire kb. 1-2ezret költ, ebédre szintén, vacsorára megint. Napi 5-6 ezer forintot eszik meg, minthogy vinne otthonról magával enni.

Nem élünk együtt, egyszer próbálkoztunk az összeköltözéssel, akkor dolgoztam suli mellett, de nem jöttünk ki anyagilag akkor sem. Jegyesek vagyunk, és egyszerűen nem látom azt, hogy mikor fogunk összeköltözni vagy esküvőt vagy bármi.... Kaptam állásajánlatot, ahol elég jól keresnék. Bújom a bankok ajánlatait, a hitelkínálatot, számolok egy csomót, de őt nem érdekli, csak az hogy van-e majonéz a reggeli szendvicsébe....

Nagyon úgy érzem, hogy mást szeretnénk, avgy azt, hogy egy gyereknek mondtam igent, akinek esze ágában sincs felnőni, és tök jó ez így neki, ahogy most van....

2017. máj. 10. 20:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Jezusom, eszedbe ne jusson, akarcsak egy kozos par zoknit vasarolni ezzel az alakkal...
2017. máj. 10. 20:49
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én addig biztos nem is költöznék vele össze, amíg ilyen. Én szerencsére nem találkoztam még ilyen felfogású emberrel, nem tudom mennyire lehet rá hatni, de a saját véleményem szerint nem nagyon, mert ő azt hiszi, hogy ez a normális és hogy tök jól elvan így, miért változtatna? Talán megbeszélhetitek, hogy neked ez nem jó, nem tudom mennyire megértő, de ha ilyen marad, ne számíts jobbra, téged is le fog húzni
2017. máj. 10. 20:54
 3/14 A kérdező kommentje:

Igen, elfelejtettem oda írni még azt, hogy többször összevesztünk ezen és mindig ő akad ki, hogy már megint ez a téma... Megígérte előző hónapban hogy nyit egy ilyen számlát, de megkérdeztem pár napja és azt mondta nincs miből.... megfogadtam, hogy jövő hónapban kerek perec rákérdezek és ha nem lesz a válasz, akkor visszaadom neki a gyűrűt.

Nem akarom őt sürgetni, de abszolut nem gondol a jövőre...

2017. máj. 10. 21:01
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Most írjam azt, hogy szakíts és keress egy olyat, akivel egy irányba húztok, közös a jövőképetek és mindketten mindent megtesztek a megvalósításáért?

Írhatom, de úgysem fogsz rám hallgatni, mert a szerelem az vak, mint a sörösló.

Arra ügyelj, hogy amit te megteremtesz (lakás, vagy bármi) az egyértelműen és vitathatatlanul a tulajdonod legyen.

Aztán majd meglátod!

Hátha megváltozik. (???)

Házasság, gyerek egyelőre ne legyen!

2017. máj. 10. 21:02
 5/14 anonim ***** válasza:
Itt az is a probléma, hogy nem is hajandó változtatni azon, hogy mindkettőtöknek jó legyen. Pl. a barátomnak és nekem is voltak problémák, bár inkább pont fordítva, hogy én ellenzen a túlzott spórolást, mert semmi értelme huszonévesen vegetálni csak azért, hogy ott legyen a számlán az a minimális pénz. De megbeszéltük és kompromisszumra jutottunk, azóta a barátom is belátta, hogy olykor egy fagyi, sör, étterem belefér a költségvetésbe és felesleges takaréklángon élni, és én is megértem, hogy őt a szülei nem támogatják úgy, mint mondjuk engem, mert ha nekem nem lenne semmi pénzem, akkor nem hagynának éhen halni
2017. máj. 10. 21:07
 6/14 A kérdező kommentje:

Több ilyen könyvet is elolvastam. Azt írta a többség, hogy 10-15-20% -ot félre tenni

10% szórakozásra

5-10% jótékonykodni a többi pedig a szükséges dolgokra mehet...

Szerintem ez reális. Nyilván egy fagyi meg egy sör senkit nem taszít hajléktalanságba, de aki túlzásba viszi, azt nagyon könnyen.

2017. máj. 10. 21:15
 7/14 anonim ***** válasza:
Persze, ezt csak azért írtam, hogy szemléltessem, hogy a barátom pedig a másik véglet volt, de ő hajlandó volt meghallgatni, hogy nekem ez nem jó, belátta, hogy igazából neki se és változtatott. De ha nincs meg benne ez a hajlam, akkor fogalmam sincs mi a megoldás
2017. máj. 10. 21:27
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem josolok ennek nagy jövőt.
2017. máj. 10. 21:36
 9/14 anonim ***** válasza:
De azért már jegyesek vagytok. .. Most erre mit lehet mondani? Megszoksz vagy megszöksz. Annyit elárulok, hogy megváltozni nem fog. Szóval nem sok értelme van a kérdésnek. De ha csak panaszkodni akartál akkor oké.
2017. máj. 11. 08:14
 10/14 anonim ***** válasza:
Jó lenne, ha megértené végre néhány nő, hogy a pasikat nem lehet megváltoztatni. Nincs olyan praktika amivel észhez térítesz egy ilyen embert. Ez kb olyan, mikor a pasi röptében a legyet is típus, ti meg azt hiszitek, hogy majd melletetek fog megváltozni. Nem fog. De ha nagyon unatkozol, akkor próbálkozz csak.
2017. máj. 11. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!