Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha eddig egyből arra mentem, hogy azonnali döntést hozassak, miért hódoltak be mindig a párjaim a múltban?
Sok ember mindig szenvedteti magát azzal, hogy olyan emberrel van, akiről még tudja is, hogy nem egyforma a jövőképük:
-az egyik akar házasodni, a másik nem
-az egyik akar gyerekeket, a másik nem
-az egyik ott élné az életét (adott városban, országban) ahol most vannak, a másik nem
És ezzel szivatják magukat, hogy nem mernek beszélni erről a másikkal vagy minél hamarabb döntésre jutni a kérdésben.
Nekem viszont mindig az volt, hogy odamentem és elmondtam nekik, hogy változtatnak a gondolkodásukon, vagy szakítunk egymással: És mindig az lett, hogy azt mondták kb, hogy "Jaj csak ne szakítsunk, jó veled, akkor inkább legyen az amit te akarsz" - Nyilván nem ezekkel a szavakkal.
És amiket mondtam komolyan is gondoltam, mert tényleg nincs értelme annak hogy ilyen alapvető kérdésekben eltérő a gondolkodásunk, mégis azt reméljük hogy valami varázslatos módon majd megoldódik ez, anélkül hogy egyikünk is változtatna. Nem jobb egyből akkor szakítani vagy hogy az egyik változtasson, mint rohadt sokáig bizonytalanságban élni és magában mérgelődni?
Amennyiben olyan dolgokban mondta a kérdező, hogy nem változtat, ami az ő identitását képezi szerintem tökre jogos, hogy azt mondta a másiknak, hogy mivel ő nem fog változni, próbáljon esetleg a másik fél, ha tud vagy akar, mert nincs értelme éveket eldurrogtatni arra ami nem működik. Mindenesetre a "behódolás"-ból nekem ez játszma szagú kérdező. Most pedig olyan párt találtál, akivel nem különböztök olyan nagy mértékben, mint az előzőekkel.
30/f
9
De ha a felek nem jutnak közös nevezőre, annak mi értelme?
Az egyik nem akar gyereket, a másik hármat.
Az egyik a szülővárosában képzeli el a jövőjét, a másik külföldön.
Ezekben szerinted lehet olyan kompeomisszumokra jutni, ami kielégíti mindkét felet. Szerintem nem
Tudod, igazad van alapvetoen, de az elet nem fekete - feher. Egy kapcsolat kepes minket megvaltoztatni. Lehet, hogy az elejen ilyen sarokba szoritasnal azt mondja a Peti, hogy en soha nem akarok nosulni, ha neked ennyire fontos, akkor szakitsunk. De mi van akkor, ha aPetivel tenyleg jo neked, meg o is erzi, hogy ilyen jo meg senkivel nem volt, es egy ido utan kialakul benne az erzes, hogy veled meg a hazassagot is bevallalna? vagy van ismeros par, akik mikor megismerkedtek, az egyikuk kulfoldre vagyott, ki is ment, aztan fel ev utan rajott, hogy csak menekult az itteni elete elol, de mert felbukkant az a no, egy igazi tars, aki valojaban az eletebol hianyzott, mar nem is olyan szornyu itthon, sot, kifejezetten szuper?
Ilyenekhez ido kell, hogy kialakuljon benned, es nem biztos, hogy a kapcsolat elejen ugyanugy latod a dolgokat mint par honappal kesobb.
Nem tudom elgondolni, hogy egy felnőtt ember miként változtatna a gondolkodásán?
Szerintem az a kapcsolat elején kiderül azért ha ekkora különbségek vannak, amiben tényleg nincs kompromisszum.
Bár, ha mind behódolt neked, akkor elég nagy már a család, te meg négy pasi? :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!