Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Beleszólhatok, hova költözünk,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Beleszólhatok, hova költözünk, ha ő veszi a lakást?

Figyelt kérdés

Fél éve vagyunk együtt a párommal, de hosszútávon tervezünk egymással. 1 hónap után összeköltöztünk, mert neki van saját lakása. Még mikor nem is ismert, már akkor tervezgette, hogy elköltözne másik lakásba, mert már telne neki egy kicsit nagyobbra. A lakás Budapest belvárosában van, és ő az újabbat is Budapesten tervezte megvásárolni, bár még csak tervezgetett, voltak elképzelései. Én vidéki lány vagyok. Már mikor összejöttünk, mondtam neki, hogy nem szeretem Budapestet, és max ideiglenesen tudnék ott élni, továbbá azt is, hogy családi házat szeretnék majd a későbbiekben, nem lakást (világéletemben családi házban éltem, nagy udvarral, faluban, nyugodt környéken). Ahogy telik az idő, az ő véleménye is kezd változni, most már ott tart, hogy lehet, hogy vidékre kéne költöznünk, ott kijön a lakása árából egy szép családi ház. Nagyon vacillál, hogy mi legyen: egy budapesti lakás, vagy egy vidéki családi ház. Elmondta, hogy attól fél, leköltözik velem vidékre, és ha esetleg elhagyom, egyedül marad, mert csak Bp.-en vannak ismerősei, barátai, rokonai. Én már vele terveznék, ő már az eljegyzést mondogatja, 2-3 év múlva gyereket szeretne, ezért érzem úgy, hogy oda kéne költözni, ahol mindketten jól érezzük magunkat (mert én Bp.-en nem tudnám hosszútávon, próbáltam...). Ugyanakkor azt is érzem, hogy nekem nem kellene befolyásolnom őt, mivel ez az ő pénze, én nem adok bele anyagilag semmit. Igazából csak akkor mondom a véleményemet ebben az ügyben, mikor kérdezi, de olyankor elmondom neki, hogy én nem szeretnék még évekig Bp.-en élni egy lakásban.

Mit gondoltok, van beleszólásom ebbe?

25/L

2017. máj. 4. 19:10
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Még így a hozzászólásodra reagálva, hogy nem bírnád BP-n. Én Csepeli vagyok, és vannak nagyon szép részei csak legyen elég mély az a pénztárca.

Szmog és forgalommentes, Dunapart mentén házat venni egy álom, fantasztikusan kiépített játszótér, kutyafuttató, kondipark rész, szuperül megcsinált közvilágítás közvetlen a part mellett, este hangulatos sétálni.

Budapesten is jó élni, csak nem mindegy hogy hol :) Én sajnos panelba élek, de bejártam már Csepelt, és tudom milyen mesés részei vannak.

2017. máj. 4. 21:42
 12/23 anonim ***** válasza:
Szintén zenész, utolsó, csak én a 18. kerület vége. Madárcsicsergés, nincs szmog, csend és béke honol. Persze.. kell hozzá pénz, azt nem vitatom, de nagyon zavar az, amikor a korlátolt emberek rögtön rávágják Budapestre, hogy zajos, koszos, csak lakások vannak, holott életében nem járt még a Nyugati vonzásterén túl. Mindegy, nem akarok senkit bántani, de picit tájékozódni kéne egyeseknek, google stb.
2017. máj. 4. 21:53
 13/23 A kérdező kommentje:

Éltem már Csepelen 1 évet, és nem szerettem azt sem: pedig elvileg jó részén laktunk.

Igazad van, Budapestnek vannak szép részei is, de azokra egyelőre még nem telik. Pedig ott tudnék élni, csak azzal kéne megbékélnem, hogy nem házban, hanem lakásban lakunk.

Most épp a Nyugati mellett élünk, lehet, azért utálom ennyire.

Esetleg tudtok még olyan helyeket, amik jobb környékek Budapesten belül?

2017. máj. 4. 22:32
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

III. kerületenek is vannak nyugis részei, vagy II. kerület, Hűvösvölgy, esetleg Nagykovácsi. De sajnos a II. kerület elég drága.

Vagy még mondanám esetleg Budatétényt, ami külsőbb kerület, de nyugis.

2017. máj. 4. 22:35
 15/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nem is feltétlen a csend a lényeg, persze az is, de leginkább az, hogy ne legyen annyi züllött alak, mert van velük nagyon rossz tapasztalatom sajnos...ez is hozzájárul Bp.-el szemben való hozzáállásomhoz.
2017. máj. 4. 22:38
 16/23 anonim ***** válasza:

Az ő pénze, az ő döntése, amennyire engedi hogy beleszólj annyi beszólásod lehet.

Szerintem maradjatok még a popótokon, fél év még bőven a rózsaszín, simulékony időszak, nézzétek meg most hogy megy-e ez így 2-3 évig. Addigra a hormonok megnyugszanak, önmagatok lesztek, lesz pár nehéz időszak mögöttetek.

Addig te is gyűjts pénzt hogy esetleg még jobbra teljen és ne legyen egy olyan vita ász a kezében hogy te semmit nem adtál bele... Alá tud némán ásni egy kapcsolatot az ilyesmi. Én rosszul is érezném magam, nem érezném otthonomnak, ha semmit nem tettem érte.

2017. máj. 4. 22:55
 17/23 anonim ***** válasza:

Szentendre jó, ha mi is eljutunk oda párommal én szerintem Szentendrét fogom javasolni, mi is vidéki gyerekek vagyunk, a nap végén mi is jobban éreznénk magunkat ott.

Vegye meg most a nagyobb lakást és 2-3 év múlva eladja az ingatlant (jelenlegi tendenciák szerint még nyer is rajta), azt költöztök vidékre :)

Szerintem ez egy tök jó, konszenzusos megoldás, te is még saját bevallásod szerint néhány évig kihúzod :) támogasd ebben, nem fogja úgy érezni, hogy olyan bitang nagy, évtizedekre szóló döntést kell hozzon és feladnia magát.

2017. máj. 4. 23:14
 18/23 A kérdező kommentje:

Igazatok van, meglátjuk mi lesz.

Köszönöm a tanácsokat.

2017. máj. 4. 23:44
 19/23 anonim ***** válasza:

Keressen lakást a budai oldalon. Itt nincs züllés, óriási a különbség, kik utaznak itt a buszon, és kik a túloldalon.

Kelenvölgy, Budafok nagyon jó hely. Akár egy parkos társasházba is költözhetnétek. Lenne csendes játszóteres rész, ő pedog megkapná a lakásélményt. Mindezt pár percre a központtól.

Ha valóban belvárosi lakása van, simán futná rá

2017. máj. 5. 06:54
 20/23 anonim ***** válasza:
és te mennyit teszel a lakásba? mert arról nincs szó, csak hogy neked mi kell?!
2017. máj. 5. 08:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!