Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Beleszólhatok, hova költözünk,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Beleszólhatok, hova költözünk, ha ő veszi a lakást?

Figyelt kérdés

Fél éve vagyunk együtt a párommal, de hosszútávon tervezünk egymással. 1 hónap után összeköltöztünk, mert neki van saját lakása. Még mikor nem is ismert, már akkor tervezgette, hogy elköltözne másik lakásba, mert már telne neki egy kicsit nagyobbra. A lakás Budapest belvárosában van, és ő az újabbat is Budapesten tervezte megvásárolni, bár még csak tervezgetett, voltak elképzelései. Én vidéki lány vagyok. Már mikor összejöttünk, mondtam neki, hogy nem szeretem Budapestet, és max ideiglenesen tudnék ott élni, továbbá azt is, hogy családi házat szeretnék majd a későbbiekben, nem lakást (világéletemben családi házban éltem, nagy udvarral, faluban, nyugodt környéken). Ahogy telik az idő, az ő véleménye is kezd változni, most már ott tart, hogy lehet, hogy vidékre kéne költöznünk, ott kijön a lakása árából egy szép családi ház. Nagyon vacillál, hogy mi legyen: egy budapesti lakás, vagy egy vidéki családi ház. Elmondta, hogy attól fél, leköltözik velem vidékre, és ha esetleg elhagyom, egyedül marad, mert csak Bp.-en vannak ismerősei, barátai, rokonai. Én már vele terveznék, ő már az eljegyzést mondogatja, 2-3 év múlva gyereket szeretne, ezért érzem úgy, hogy oda kéne költözni, ahol mindketten jól érezzük magunkat (mert én Bp.-en nem tudnám hosszútávon, próbáltam...). Ugyanakkor azt is érzem, hogy nekem nem kellene befolyásolnom őt, mivel ez az ő pénze, én nem adok bele anyagilag semmit. Igazából csak akkor mondom a véleményemet ebben az ügyben, mikor kérdezi, de olyankor elmondom neki, hogy én nem szeretnék még évekig Bp.-en élni egy lakásban.

Mit gondoltok, van beleszólásom ebbe?

25/L

2017. máj. 4. 19:10
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a lakásban még leélhetnének együtt 2-3 évet, és ha jól megvagytok, akkor lehetne vidéki költözésről beszélni. Addigra talán egy kisebb összeggel te is bele tudnál szállni kiegészítésképp.

Fél éves kapcsolatnál bármennyire is közös jövőt szeretnétek, nagy hülyeségnek gondlom, hogy rád hallgatva vegyen házat.

Te fordítva hogy állnál hozzá?

2017. máj. 4. 19:20
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen helyzetben szerintem nincs beleszolasod, de nem nagyon ertem, hogy hogyan szeretnetek igy tervezni egymassal.
2017. máj. 4. 19:23
 3/23 anonim ***** válasza:
26%

Nem vagytok egymáshoz valók...ez ordít a leírásodból.

Nem kényszeríthetsz rá olyat, amit ő nem akar... és nem, nincs jogod beleszólni.

2017. máj. 4. 19:26
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

" ezért érzem úgy, hogy oda kéne költözni, ahol mindketten jól érezzük magunkat (mert én Bp.-en nem tudnám hosszútávon, próbáltam...)"

Ő viszont valószínűleg vidéken nem érezné jól magát. És ha vesz egy házat falun, aztán egyedül marad, sokkal nehezebben tudná eladni, mint egy budapesti belvárosi lakást.

Ráadásul az ő pénze, arra költi, amire akarja. 2-3 év alatt spórolj össze annyit, hogy venni tudj egy vidéki házat, aztán kipróbáljátok pár hónapig, ő tudna-e ott élni. Ha kiderül, hogy nem, akkor legalább mindkettőtöknek lesz hol lakni.

2017. máj. 4. 19:35
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem illetek össze és ez hosszútávon nagy problémákat fog okozni.

Vagy valakinek fel kell adni az elveiből - és sajnos ez esetben, mivel te nem adsz bele semmit, szerintem neked kellene - vagy nem egymást keresitek.

Ne várd el tőle, hogy leköltözzön vidékre, ha te sem tudnád az ő kedvéért bevállalni a pesti életet.

Én egyszer ugyanez miatt szakítottam egy fiúval. Ő abszolút vidék párti volt, én meg a fővárosban érzem jól magam, és bár ő felköltözött volna miattam, de tudom, hogy nem érezte volna jól magát itt. Így nem kényszerítettem és elváltak az útjaink.

Talán még egy kompromisszum van, hogy külső kerületben, esetleg az agglomerációban nézelődtök (Pomáz, Szentendre). Az vidéki feeling, mégsincs kocsival messze a főváros.

2017. máj. 4. 19:43
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Fél év nem sok. Én a helyében egyelőre nem vennék lakást, és ha rendben lesztek 1-2 év múlva is, akkor már lehet közösen tervezgetni.

Gondolom őt érdekli, hogy hol éreznéd jól magad, de persze ez inkább egy hosszabb kapcsolatnál lenne komoly szempont, ott meg még nem tart a dolog.

2017. máj. 4. 19:44
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Agglomerációban gondolkodtatok? A

Meglenne a vidék érzése és nem lenne messze Pesttől se.

Amúgy adhatsz neki ötletet, de szerintem annyi jogod van, amennyit ő ad neked! Ha nagyon rád hallgatni akar, akkor úgy is fog kérdezgetni. Erőltetni nem tudod a nézeteid, nem is szabad.

Amúgy az is mehetne simán, hogy most legyen egy nagyobb lakás Pesten aztán 2-3 év múlva, ha tényleg úgy akakul, akkor lehet gondolkodni a vidéki házon. Szerintem ennyire előre nem kell még tervezni, könnyen ek fogja tudni adni az ingatlant.

2017. máj. 4. 19:52
 8/23 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem egy szavad se lehet, ha nem szállsz be pénzzel. Nem tudom ti ezt a vidéki-városi vonalat mennyire veszitek komolyan, de én csak budapesti párt szeretnék, én itt nőttem fel, itt lakok, itt van házam, nem is vagyok hajlandó változtatni.
2017. máj. 4. 20:13
 9/23 anonim ***** válasza:
34%
Én megértem a srácot amilyenek a mak nők....
2017. máj. 4. 20:25
 10/23 A kérdező kommentje:
Vidékben úgy gondolkozunk, hogy Budapesthez közeli településeket nézegetünk, ott talán mindketten ellennénk. A munkahelyére amúgy is ingázik minden nap, mert vidéken dolgozik, tehát nem lenne már nagy autóút Bp. sem, ha azt nézzük, de persze, én is úgy gondolom, neki kell meghozni a döntést, de velem tervez, én pedig néhány évnél többet nem bírnék ki Bp.-en, és ha ő nem bírná más városban (akár Szentendre, vagy bárhol máshol), akkor jobb, ha még most kiderül.
2017. máj. 4. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!