Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szerintetek jól döntöttem?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek jól döntöttem? (Közöskassza)

Figyelt kérdés

Szóval az a helyzet, hogy párommal közös kasszán vagyunk. Nagyon nagyon szerettem volna végre elkezdeni egy esti képzést, ahol az áhított szakmámat elvégezhetem és később anyagilag is egy kicsit jobban járnánk vele idővel...

De anyagilag ez a képzés nem igazán fért volna bele a fizetésünkbe. A párom sokáig noszogatott hogy kezdjem el, látta mennyire szeretném.

Párom sokat túlórázik amire viszonylag jó plusz pénzt kap, ennek a havi túlóráknak köszönhetően még elkezdhettem volna a képzést. De én abból indultam ki hogy mi van ha valamelyik hónapban nem lesz túlóra vagy kevesebbet kap túlóra pénzt (mert ez változó)?

Szóval nem akartam bizonytalanul elkezdeni.

(Havi részletekben kellett volna fizetni 1 évig)

Eleinte amúgy se akartam mert nehogy már a túlórája erre menjen, de így azt mondta lenne értelme a sok munkájának aztán én is jobban kereshetnék azzal a szakmával ... :(

24N

2017. máj. 2. 05:56
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha közös kasszán vagytok és egyikőtök sem ellenzi, akkor szeritem bele kellene vágnod, mert ez egy közös befektetés a közös jövőtökbe. Ha majd többet keresel te is, akkor az a profit is kettőtöké lesz.

Nem ruhákra meg sminkekre költenéd a pénzt, hanem tanulásra, ami örök érték és nem vehetik el tőled a tudást soha.

2017. máj. 2. 06:06
 2/8 A kérdező kommentje:
De ha mi van ha ebben az 1 évben nem lesz túlórája bármikor mert nem engedélyezik neki pl. a munkában? Akkor onnantól nem tudjuk fizetni. Túl bizonytalan ez nekem pedig már hosszú ideje túlórázik. De a sima fizetéseinkből épp megélni tudnánk csak hogy nullára kijövünk szépen.
2017. máj. 2. 06:09
 3/8 anonim ***** válasza:
90%
Így nem kezdeném el, a túlóra bizonytalan, és egy év alatt bármikor közbe jöhet valami. Előbb kegyen meg rá a pénz, vagy legalább a nagyobbik része, és akkor utána.
2017. máj. 2. 06:30
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon nagy a baj, vehetsz fel diákhitelt. Legalábbis mikor én tanultam új szakmát 2008-ban, akkor OKJ levelezőn is adtak volna.
2017. máj. 2. 07:16
 5/8 Költőnő? ***** válasza:
80%
Nálunk nemrég ugyanez volt. Én már csinálom a sulit. Vágj bele, mert ezzel az álmaidhoz kerülsz közelebb és ez büszkeséggel tölt majd el. Én nagyon régóta halogattam, mert mindig volt vmi más, de amióta megléptem, hiába vagyok nagyon fáradt; egyben nagyon boldog is vagyok. Nehez anyagilag is, még azért meló mellett megterhelő, de nem bánom, holnap is így döntenénk.
2017. máj. 2. 07:31
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha igy nullara jonnetek ki, akkor nem veszes. Probaljatok ott sporolni ahol lehet, gondolom nalatok is elfolyik azert par ezer forint minden honapban hulyesegekre amik nem letszukseglet, ezekrol megeri lemondani azert, hogy kesobb jobb legyen. Nem orok nelkulozesbe taszitanad magatokat, csak atmenetibe, hogy utana jobb legyen. Egy ertelmes tanfolyamba szerintem mindig erdemes belevagni.
2017. máj. 2. 08:18
 7/8 anonim ***** válasza:
akkor gyujtsetek a tulorapenzeket egy megtakaraitasi szamlara, vagy a malacperselybe, ha osszejott a penz akor kezdd el a tanfolyamot
2017. máj. 2. 12:31
 8/8 anonim ***** válasza:
Így van. Gondolkodjatok és takarékoskodjatok előre. Azt a pluszt pénzt tegyétek bele a malacba minden hónapban és ha megvan a képzés árának 60%-a, akkor bele lehet vágni.
2017. máj. 2. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!