Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha nem segítek a házimunkában kevesebbet fog dolgozni, jogos?
2 hónapja összeköltöztünk a barátnőmmel és ő viszi a háztartást. Így alakult ki.. Én 12órában melózok két műszakban.Kétszer annyit is keresek.Semmire nincs időm, utálok postára járni ezt mindig anyám intézte. A főbérlőnkkel is ő beszél, mindketten nők, csak jobban tudják, max bevásárolni elkísérem. Ő csak oktatásszervező napi 8-10órában. Nekem a napom alvásból és melóból áll, 1-2órával az előtt tudok felkelni hogy menni kéne. Ilyenkor is pihenek inkább a melóra, net vagy tv. Hétvégén du 2 előtt nem kelek fel de van hogy inkább 4kor. Ez is baj. Neki azért jóval több ideje van.. Bár mostanában sokszor ideges is. Erre egyik nap annyit mondott hogy ha továbbra is mindent neki kell csinálnia akkor elmegy részmunkaidőbe! Nem tudok besegíteni a háztartásba, fáradt vagyok mindig. Ha rám hagy valamit az úgy marad mert nincs rá időm/erőm.
Tény hogy válogatós vagyok és csak olyasmit eszek amiben van hús de fizikai munkát végzek és kell az energia!!
Ti mit szólnátok? Belemennétek?
Bocs kérdező, de kinyílt a bicska a zsebemben tőled. :) Sajnálom szegény barátnődet.
Egyébként: nekem párom egyszer sütötte el ezt a "ezt mindig anyám intézte" frázist, utána az adott dolgot én szándékosan soha többet nem csináltam meg. Én nem anyuka vagyok, és nem fogok a párom helyett megcsinálni semmit.
Természetesen a munkamegosztás normális - számlákat pl. én szoktam befizetni, mert egyszerűbb, ha minden egy helyen van -, de ha a párom felróná nekem, hogy irodában dolgozom, akkor nem sokáig lennénk együtt.
A délután 4kor felkelésen meg normális, hogy kiakad. Elmegy a nap, képtelenség bármilyen programot csinálni, de még normálisan házimunkát végezni sem lehet, mert nyilván zavaró, ha lomol a lakásban...
"Ha rám hagy valamit az úgy marad mert nincs rá időm/erőm. " - és te mit szólnál hozzá, ha úszna a lakás a szemétben, mert a párod is dolgozik, nincs rá ideje és kedve (ugye neki is kell pihennie, net meg tv inkább, minthogy főzzön meg takarítson)? Ugye, rögtön ki lennél bukva, hogy ez a dolga, csinálja meg?
Na ugye.
Mondjuk, én nem mondanék ilyet, hogy részmunkaidőzöm, hogy mindent a pici popód alá tolhassak. Amit nem csinálsz meg a rád bízott dolgokból, az biza nem lenne megcsinálva, és ha nem tetszik, akkor viszlát.
Nagyon szemet szúrt , hogy kvázi leszólod , lenézed a párod munkáját. Ő nem "csak" oktatásszervező, hanem Oktatásszervező. Csak nélkül.
Én megmondom őszintén, nem viselnék el ilyen embert magam mellett, nem lennék együtt ilyen pasival mint te. Szimplán lusta vagy és csak kifogásokat keresel. Tudod az én férjem is 12 órában melózik heti 5 napot, én 8 órában, mégsem egyedül viszem a háztartást, mert nem vagyok senki cselédje.
Az rendben van, ha valamelyik fél többet dolgozik, a másik kevesebbet, akkor a kevesebbet dolgozó kicsit többet vállal a háztartásból, de az nem fair, hogy mindent a barátnőd csinál otthon.
Szervezés és akarás kérdése, hogy segítesz-e vagy sem, csak épp nem akarsz. Ha válogatós vagy, finnyáskodsz, akkor főzz magadra. Ennyivel is kevesebb dolga lesz szerencsétlen barátnődnek. Bár valahol megérdemli, ha elviseli ezt a helyzetet.
Van egy olyan érzésem, hogy szexelni szoktál. Ahhoz nem vagy fáradt? No, ha dugni tudsz, akkor el is mosogathatsz hetente párszor, kiteregetheted a mosott ruhákat, kipucolhatod a wc-t stb. Ennyit erről.
Nem, nem jogos.
Akkor lenne az, ha a drága barátnőd pont olyan hullaként esne be az ágyba esténként a kőkemény oktatásszervezés (büfé-ruhatár, b+) és az embert próbáló házimunka után az ágyba, mint te.
Mindegy.
Három megoldást tudok elképzelni.
1.) Kevesebbet hajtasz. No 12 óra, csak 8. Persze kevesebb pénzért cserébe.
2.) Befogja kicsi száját, és pont úgy elkezdi húzni az igát ő is, ahogyan te is teszed.
3.) Kihajítod, mint a macskát és keresel egy dolgos lányt.
24. Te is tipikusa olyan pasi vagy mint a kérdező. Nektek nem baràtnő, nem tàrs kell, hanem egy hàzicseléd aki pénzt is keres és dugni is lehet vele.
A kérdező baràtnője nem mondta soha, hogy dolgozza ki a belét a kérdező. Tehàt nem a csaj hibàja a dolog. A kérdező vàlaszthatna más munkàt is ha akarna. De ehelyett a csajjal szúrna ki( ha hagynà)
Tehát anyádéknál melózni van időd/erőd
kocsit basztatni van időd/erőd
haverokkal bulizni van időd/erőd
Házimunkára nincs
barátnődre nincs
ideje volna a csajnak lecserélni téged egy normális fickóra, kretén barátom. Te konkrétan egy önző kis görcs vagy aki egy leköpést nem érdemelne meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!