Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Milyen előnyei és hátrányai...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen előnyei és hátrányai lehetnek annak, ha a párom nem magyar?

Figyelt kérdés

Évek óta németországban élek és dolgozom. Eddig is voltak flörtjeim más nemzetiségűekkel,de ezúttal egy nagyon rendes, valamirevaló német férfival hozott össze a sors. Már fél éve találkozgatunk, egészen kezd komolyra fordulni. Eddig nem is igazán gondoltam bele,hogy mivel járna,ha a "voksom" egy nem magyar mellett tenném le. Azzal,ha ténylegesen komolyra fordul a helyzet, azzal igazából annak is hátat fordítok,hogy valaha is visszaköltöztek a családomhoz. Idekinn egyedül vagyok, 2-3 havonta hazajárok.Fontosnak tartom a magyarságom,büszke vagyok arra,hogy magyar lehetek, sok magyar zenét hallgatok,filmet nézek, lépést tartok az otthoni élettel, mert hiába jó a munkám itt és szeretem az életem,valahogy sose vált még egyértelművé,hogy itt maradnék örökre.

Írnátok nekem saját tapasztalatokat? Nem arra gondolok,hogy milyenek a németek,mert ezt nagyon jól tudom 5 év ittlét után. Inkább olyanra gondolok,hogy milyen pozitív és negatív oldala van annak,ha az ember párja nem magyar. Mennyire játszik szerepet,hogy nem érti a nyelvet,nem tud a családommal kommunikálni majd, mennyire fontos,hogy értse a vicceinket,utalásokat,múltat.

Ami még felvetődött,hogy nem félnek-e attól azok,akiknek a párja nem magyar és külföldön élnek,hogy 40-50 évesen rájön,hogy mégsem ezt akarja? Mármint,hogy most jó döntésnek tűnik (mert a férfi nagyon mellém való lenne) de nem fog-e közrejátszani később,hogy úgymond hátat fordítottam saját magamnak?

Köszönöm a három mondatnál hosszabb válaszokat :)

2017. márc. 30. 23:44
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Hagyományt attól tanuljon akinek van egészséges nemzettudata. Ha a párod ostorozza magát, hogy jajj mekkora nácik ők(ezt próbálják a fejükbe verni), akkor tőled. Ha te vagy a magyar pesszimizmus mintapéldánya, akkor a párodtól. Fontos, hogy szilárd kulturális alapon nyugodjon a gyerek identitása. Mondjuk erre ráértek, ha már ott tartatok.

30/f

2017. ápr. 1. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!