Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Milyen előnyei és hátrányai...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen előnyei és hátrányai lehetnek annak, ha a párom nem magyar?

Figyelt kérdés

Évek óta németországban élek és dolgozom. Eddig is voltak flörtjeim más nemzetiségűekkel,de ezúttal egy nagyon rendes, valamirevaló német férfival hozott össze a sors. Már fél éve találkozgatunk, egészen kezd komolyra fordulni. Eddig nem is igazán gondoltam bele,hogy mivel járna,ha a "voksom" egy nem magyar mellett tenném le. Azzal,ha ténylegesen komolyra fordul a helyzet, azzal igazából annak is hátat fordítok,hogy valaha is visszaköltöztek a családomhoz. Idekinn egyedül vagyok, 2-3 havonta hazajárok.Fontosnak tartom a magyarságom,büszke vagyok arra,hogy magyar lehetek, sok magyar zenét hallgatok,filmet nézek, lépést tartok az otthoni élettel, mert hiába jó a munkám itt és szeretem az életem,valahogy sose vált még egyértelművé,hogy itt maradnék örökre.

Írnátok nekem saját tapasztalatokat? Nem arra gondolok,hogy milyenek a németek,mert ezt nagyon jól tudom 5 év ittlét után. Inkább olyanra gondolok,hogy milyen pozitív és negatív oldala van annak,ha az ember párja nem magyar. Mennyire játszik szerepet,hogy nem érti a nyelvet,nem tud a családommal kommunikálni majd, mennyire fontos,hogy értse a vicceinket,utalásokat,múltat.

Ami még felvetődött,hogy nem félnek-e attól azok,akiknek a párja nem magyar és külföldön élnek,hogy 40-50 évesen rájön,hogy mégsem ezt akarja? Mármint,hogy most jó döntésnek tűnik (mert a férfi nagyon mellém való lenne) de nem fog-e közrejátszani később,hogy úgymond hátat fordítottam saját magamnak?

Köszönöm a három mondatnál hosszabb válaszokat :)

2017. márc. 30. 23:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
51%

Ha mondjuk olyan pasiba habarodsz bele,akinek a kultúrájában nem találsz olyat,amit tényleg szeretsz,az visszaüthet és hamar kiábrándulhatsz.Tehát olyan pasival nem nagyon éri meg összejönni,akinek nem beszéled a nyelvét egyáltalán,vagy ő a tiédet.Na meg fektesd le,hogy pl. értékelnéd,ha megpróbálna magyarul egy konyhaszinten megtanulni,mert szeretnéd a saját kultúrádat ápolni.

Ugyan bennem ennyi hazaszeretet,mint benned,magyar kultúrából kb. csak 1-2 kaját,a magyar szinkront és pár régebbi magyar filmet szeretek 1-2 kivételtől eltekintve.

Én pl. világ életemben imádtam a spanyol nyelvet,jelenlegi párom anyanyelve is az.Azért nagy általánosságban mindenről el tudunk beszélgetni,bár néha bedob 1-2 olyan szót,amitől eldobom az agyam és még az urban dictionary spanyol változatában is nehezen találom meg.Viszont megmondtam neki,hogy addig haza nem hozom,amíg bemutatkozni nem tud önállóan.Szerencsére eddig bejön neki a magyar nyelv,imádja a magyar csokikat-karácsonyra kapott Stühmer csokit és szaloncukrot- és érdekli en bloc az egész magyar kultyúr. Szóval aranyos,na. Ha legalább az első három hónapban nem láttam volna semmi igyekezetet,nem hiszem,hogy máig meglenne.

Berlinből hazajövet egy ovónő mellett ültem,aki majdnem 20 éve együtt volt a férjével,de az egy kumma szót nem tanult meg magyarul. Én biztos hozzá nem mentem volna ilyen emberhez,de ő tudja.

2017. márc. 31. 00:21
 2/11 anonim ***** válasza:
Erre most mit lehet mondani? Ismerek olyat, aki megbanta, es olyat is, aki nem. En biztos nem kotnem ossze az eletem mas nemzetiseguvel, de a baratnomnel latom, hogy naluk meg mukodik - igaz, eleg friss meg a kapcsolat. Nekem hianyozna az az iszonyuan szoros kotelek, amit a kozos nyelv, kozos mult, kozos nepszokasok, kozos humor, mentalitas tud adni. De ha valaki eleg sok ideig el kulfoldon, akkor egy ido utan mar az is a reszeve valik, kevesbe lesz idegen. En 20 eve elek kulfoldon, de annyira tavoli ez a kultura a magyartol, hogy igazi baratokat se tudok itt talalni, hisz mindenhez teljesen maskent allnak hozza, mashogy reagalnak, ettol en idegennek, masnak erzem magam. Ha ezt kene ereznem egy parkapcsolatban, a parom csaladjaban is, megbolondulnek.
2017. márc. 31. 00:26
 3/11 anonim ***** válasza:
Semmi extra. Szomszéd nép kultúra...egy kínaival kicsit nehezebb lenne. Megismered az ottani ünnepeket, szokásokat, törvényeket...nagyjából a 90% van itthon is ennyi.
2017. márc. 31. 00:37
 4/11 anonim ***** válasza:

Soha nem fogja érteni a vicceiteket magyarázat nélkül, olykor még azzal se. Anyanyelven gondolkodunk, például a szóvicceket soha a büdös életbe nem fogják megérteni. A helyzetkomikumokkal elboldogulnak, ha háttérismeretet nem igényel. A többi működhet, de gondolkodásmódbeli különbségek majd lesznek amiket át kell hidalni. Nincs és nem volt külföldi párom, de vannak külföldi barátaim.

30/f

2017. márc. 31. 03:07
 5/11 anonim ***** válasza:
Teljesen attol fugg, hogy mennyire van kozos, jol beszelt nyelvetek, es mennyire ismeritek, szeretitek es fogadjatok el egymas kulturajat. Az en parom kulfoldi, de van ket nyelv is (en beszelem az o anyanyelvet is, igy a csaladjaval is tudok kommunikalni, o meg beszel angolul, igy tud beszelni az enyemmel is, szoval ez sem gond:)), amin tudunk beszelni, es ez inkabb csak megsokszorozza a vicceket :D. A nemetek meg azert nem olyan eltero kulturkor tolunk, hogy hatalmas kulonbsegek legyenek. Lesznek persze, de nem gondolnam, hogy athidalhatatlanok, plane, ha van magas szinten beszelt kozos nyelvetek. En egyedul abban nem vagyok biztos, hogy neked ezt eroltetned kene ilyen gondolatokkal eleve, hogy felmerul benned, hogy ez onmagadnak valo hatat forditas lehetne a jovoben.
2017. márc. 31. 06:25
 6/11 anonim ***** válasza:

Én olyan embert ismerek, aki arabbal jött össze, amikor mindketten Londonban dolgoztak. Nagy szerelem volt, hozzá is ment, de pár hónap után elváltak.

Mondjuk az arab és az európai kultúra között ég és föld a különbség, egy német és egy magyar között azért nem lesz ekkora probléma. A nyelvi különbség okozhat problémát, az szerintem nem akkora baj, hogy nem érti a magyar vicceket, utalásokat.

21/L

2017. márc. 31. 10:28
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok kommentet,de nem a különbségek miatti gondok érdekelnének,mert az nincs sok,ahogy írtátok is,a németek nemolyan nagyon különbözőbbek.

Inkább az érdekelne,hogy mennyire okoz gondot,hogy az ember nem magyarországon él, nem osztozik azokon a dolgokon,amihez én hozzá vagyok szokva: nagy étkezések,családi banzájok, véleménykülönbségek a nemzetiségekről, hogy dolgozza fel a kapcsolat hogy én a nyaralások helyett a családomhoz mennék Mo-ra és hasonlók.

2017. márc. 31. 16:26
 8/11 anonim ***** válasza:
Ezen ne aggodj:) minden atlag kulfoldi csaladban vannak csaladi banzajok, nagy evesek. A velemenyezest a nemzetisegek alapjan nem igazan ertem, mire gondolsz. Nalunk ezzel az a helyzet, hogy szerencsere paromnal is eleg ertelmes emberek elnek ahhoz, hogy ne velemenyezzenek senkit nem nemzetiseg alapjan. A nyaralas pedig nem tudom, miert zarna ki a hazalatogatast (ppane hogy Nemetorszagbol fillerekert itthon lehetsz). Egy ket hetes nyari szabadsagba boven belefer mindketto, karacsonykor ugyanigy, ha meg egy csalad lesztek, akkor meg ugyis az lesz a termeszetes, hogy egyutt vagytok mar kulon csaladkent.
2017. márc. 31. 16:48
 9/11 anonim ***** válasza:

csak pozitívuma van, a fene nagy magyarkodást meg hagyd, a kozmopolita embereknek áll a világ.

nyelvtudás, más kultúra megismerése, a német csávók sokkal szabadabban és haladóbban gondolkoznak a ffi-női szerepekről, nem olyan macsó,patriarchális a német társadalom, mint a magyar.

sokkal jobb életminőséget valósíthatsz meg, és ez szinte minden nyugat-európaira igaz.

tanuljatok nyelveket, és szeressetek bele külföldiekbe.

2017. ápr. 1. 04:43
 10/11 A kérdező kommentje:

A nyelvnem akadály,felsőfokon beszélek angolul és magas közép fokon németül ami (hála neki is) rohamosan javul és bővül.

Igaz, a férfi-női szerepekről máshogy gondolkodnak mint a magyar férfiak és nagyon tudatosan/egészségesen él a nagy részük.

Engem csak tényleg az aggaszt,hogy hogyan fog a gyerekem hagyományokat tanulni, hogy fogja érezni a valahova tartozást? Mert sajnos itt németben ilyenre kevés alkalom van. Lassan a német szégyelli magát mert német,olyan sok más nemzetuségű van és mind meg akarja mutatni,hogy ő bizony kicsoda. És pont ezért a németnek valóság megszűnni látszik. Ezt nagyon sok területen látom és hallom is a német barátaimtól. Mire nekem családom lesz, ez csak rosszabbodni fog. És ha német a oárom,akkor bizony ennek az egésznek teszem ki a családom :/

2017. ápr. 1. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!