Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Passzív társsal mit lehet kezdeni?
Az élettársam elég passzív nő, 28 éves és olyan ... hogyismondjam ... a lusta nem teljesen jó szó rá, inkább kényelmes.
Napi 8 órában dolgozik egy irodában, azonkívül nem nagyon csinál semmit (a munkába utazás naponta 2,5óra)
Házimunka -főzés, mosogatás- inkább csak hétvégén, ami nem baj, mert én sem vagyok házias nagyon. A gond az, hogy ő olyan ... fáradt mindig. Nehezen mozdítható ki kényelmi helyzetéből. Nem egy vékony testalkat, de nem is extrém túlsúlyos, 157/68.
Nem mondom, hogy passzív lenne, de nem kezdeményező tulajdonképpen semmiben. Elvan magában, olvas, tévézik, filmet néz.
Én gyakran fáradt vagyok, mert napi 10 órát vagyok a munkában, gyakran még szombaton is, este már én sem vagyok nagyon aktív, de ha pl. kezdeményezne, nemcsak szex, hanem bármilyen más téren, lehet hogy én is benne lennék, venném a fáradságot.
Meg gyakran ingerült, pontosabban érzékeny, amolyan mimóza lélek. Nem könnyű az élet így. Nem feltétlenül rossz, de elég nehéz.
Nem tudom, mit tudnék tenni, szeretnék egy némileg aktívabb közös életet, de nem tudok kezdeményezni mindig.
Megoldások?
Mondjuk beszéld meg vele?
De remélem tudod, hogy van egy határ is, tehát vagy elfogadod, hogy ő ilyen kis magánakvaló mimóza, aki NÉHA megerőlteti magát ha megbeszéled vele ezt a dolgot, vagy keresel mást magadnak. Nem szép dolog az, ha meg akarod változtatni az embert. De aki olyan típus, mint a barátnőd, ott számítani kell rá, hogy nem lesz túl nagy mértékű a változás.
Húha, neked aztán szörnyen nehéz életed lehet vele, tényleg.
Úgy igazán mikor ismerted meg őt? Hallottál már az introvertált emberekről?
Napi 2,5 óra utazás egyeseknek nagyon megterhelő lehet. Szinte a munka része. 10-11-12 óra után végre hazatér az ember, akkor lehet már tényleg csak arra van ereje, hogy lefeküdjön telót nyomkodni és hasonló pótcselekvések, tv-olvasás. Egyszerűen kimerül az agy.
Erre nagyon nincsen megoldás a hétköznapokban.
Néha-néha ki kell venni egy hetet, és akkor elmenni közösen a természetbe, kirándulni, felfedezni, esetleg hétvégén egy-egy rövidke kiruccanás feltölthetik az elmét :)
És persze a másik a kommunikáció. Ha szükségetek van egymástól valamire, akkor azt csak kérni kell! Tehát tanuljatok meg kérni egymástól! :)
Szerintem is az utazás a ludas, nagyon kemény ez az ingázás. Gondolj bele, mennyi idő telik el reggel a felkelés és aközött, mire hazaér este. Volt, hogy én is ingáztam (majdnem) ennyit, én három hónap alatt kikészültem annyira, hogy a költözés mellett döntöttem, mert tényleg nekem is arról szólt minden, hogy hazaértem és bezuhantam az ágyba.
Nincs lehetőség közelebb munkát találni? Hosszú távon mindenképp ez lenne a megoldás.
Közelebbi dolgokban gondolkodva, a hétvégét kellene valahogy jól beosztani. Pl. szombat estéket kinevezni randiestnek, akkor "kötelezően" egymással foglalkozni: film, társas, közös főzés, mindegy mi, csak kettőtökről szóljon, akkor is, ha fáradtak vagytok. Ha nem dolgozol, akkor ki lehet tolni egész napra is időnként, ne törődjetek a házimunkával akkor, menjetek el kirándulni, vagy most, hogy már jó az idő, akár csak annyit, hogy a tópartra, folyópartra napozni (ha van ilyen lehetőség a közelben), az nem mászkálós-fárasztó, de mégis együtt vagytok, feltölt.
Ha ebből szokást csináltok, akkor egy idő után már nem lesz "muszáj" érzete, hiszen ez lesz a természetes, hogy heti egy nap a tiétek, és ez összekovácsol.
Nem mentegetőzni akarok, de én heti 58 órát dolgozok: hétköznap 10óra, szombaton 8óra, +napi 2 óra utazás, már nem nagyon van energiám még kezdeményezni is, de majd maradnak a vasárnapok.
Introvertáltal vagyunk mindketten, csak ő olyan ... enervált, azt hiszem ez a jó szó, energiahiányos. MEg idegesítően kényelmes, pl. ha sietni kéne valahova, mondjuk buszhoz, akkor inkább menjünk a következővel, ami fél óra múlva megy, de ne kelljen már megerőltetnie magát annyira, hogy egy tíz perces utat nyolc perc alatt tegyen meg. Ez csak egy példa. Hogy lehetne felpörgetni egy kicsit? Nyilván, ha nincs motiváció, akkor sehogy ...
Első sorban keressen fel egy orvost, ha korábban nem ilyen volt, és nagyon szembeötlő a változás, egészségügyi probléma is állhat a háttérben.
Ha nincs egészségügyi probléma, akkor a következőt tudom mondani:
Hiába írod, hogy te mennyit kibírsz, mert NEM VAGYTOK EGYFORMÁK.
Ő ilyen, nem lehet mindenki duracel nyuszi.
Fogadd el őt olyannak, amilyen, vagy keress olyat, aki kicsit energikusabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!