Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak! Élnétek olyan nővel aki nem tud főzni?
#1 A főzés is olyan, mint bármely más (kreatív) alkotási tevékenység. Ha alapból ügyes vagy és tehetséged van hozzá, akkor kevés gyakorlással is roppant ügyes lehetsz, sőt, akár ezt olyan szintig viheted, amire más csak pislog, hogy ezt hogy. Ha nincs a dologhoz tehetséged, akkor folyamatos gyakorlással is maximum csak elfogadható teljesítményt nyújthatsz.
Ez a főzésre is igaz. Bárki meg tud tanulni elkészíteni néhány ételt, ráérő időtől és kedvtől függően többet vagy kevesebbet, de az, hogy el tudja készíteni az ételt, nem egyenlő azzal, hogy tud főzni valaki.
Én éltem egyedül évekig, főztem magamra, sőt, mikor lakótársaim voltak, kifejezetten én voltam az, aki szeretett kísérletezni. Mostanra a párommal élek együtt, itt is nagyjából én főzök.
Ennek ellenére tisztában vagyok azzal, hogy én _nem tudok_ főzni. Sütni igen, a sütijeim többnyire nagyon finomak (mármint mások szerint), de főzésnél képes vagyok a legalapvetőbb dolgokat is elrontani. Csomós lesz a puding; sótlan a rizs; az olajban sülő dolgok vagy odaégnek, vagy félig nyersek maradnak, a főzelékkészítés pedig maga a rémálom a habarással.
Ez van, nincs hozzá tehetségem. Ennek ellenére, ahogy fent írtam, ellátom magamat és a páromat, és természetesen a fentiek szélsőséges példák, azért többnyire nem ehetetlen a végeredmény, de ettől függetlenül _nem tudok_ főzni.
Nekem úgy alakult az életem, hogy muszáj volt ennek ellenére valamennyire megtanulnom (itt jön a képbe a hozzászólás elején leírt példám a tehetséges és tehetségtelen ember közti különbségről), de ha olyanok lettek volna a körülményeim, hogy anyu-apu-házvezetőnő még 30 évesen is főz rám, akkor gyanítom, megálltam volna a rántottánál, mert egyszerűen nincs affinitásom a dologhoz.
Kérdező!
Ha te vagy a nő, a saját példám alapján mondom, hogy ha cikinek érzed, ne hagyd annyiban a dolgot, gyakorolj sokat. De vannak főzni tudó férfiak, szóval ennyitől még nem reménytelen a pártalálás. :)
Sok férfi azt várja a párjától, hogy úgy főzzön, mint anyukája, nagymamája. Ha tudnád hány férfi nyekereg a nőjének, hogy "nem rossz, de anyámé jobb". Ezek az anyukáról le nem vált "férfiak".
Az én feleségem nem főz úgy, mint anyám meg nagymamáim, de nem is várom el. Az, hogy totál nem tud főzni semmit, mint ahogy az első válaszoló is írta, az gáz.
Érthető, hogy nem wellington bélszínről meg ilyenekről van szó, de egy alap kaját tudjon már összedobni, vagy akár ketten együtt. Mert az sem túl férfias, hogy ül és várja a sült galambot, de egy répát nem tud meghámozni és felkarikázni.
Én ilyen szempontból rosszabb vagyok, mert nemhogy nem tudok, kifejezetten gyűlölök főzni. Én 12-től 18 éves koromig minden szombatomat arra kellett elb.sszam, hogy anyukám mellett ülök a konyhában és zöldségeket vagdosok, répát pucolok stb. Hihetetlenül taszít a konyha, a főzés és úgy minden. Másokkal együtt is utálok enni. Nem azt mondom, hogy nem tudok megsütni egy húst, de ha egy recept 20 percnél többet igényel, konkrétan el se olvasom.
Ettől függetlenül mindig volt párom és most is van, úgyhogy kétlem, hogy ezen múlik. Nálunk ő főz, én meg takarítok. És ebből sosem volt gond.
25L
Látom sokakat kiakasztott az #5-ös válaszom a 0%-kal, biztos sokakat kiakasztott az anyuka főztje sorom. :D Hiába, ez van a világban, akár tetszik akár nem. A férfi krumplit sem tud pucolni, de elvárja, hogy a párja főzzön úgy, mint az anyja, és ezt meg is jegyzi. Tisztelet a kivételnek.
Mi együtt főzünk itthon, nem esik nehezemre egyik lépése sem a főzésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!