Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki hogy tudott osszekoltozni a parjaval anelkul hogy a szulo nyakara mennenek?
Ja nem lesz gond, azért mert már töltöttek együtt 2 hetet egyhuzamban nyaralás címszóval? :)
Na mindegy, ti dolgotok, nem én fogok ott maradni a lakáshitellel a nyakamon, mikor kiderül, hogy képtelenek vagytok együtt élni.
Kedves 11es
Azt nem tudhatod hogy mi most per pillanat hogy elunk( egyutt vagy kulon) Feltettem egy kerdest hogy ki hogy kezdett bele az eletbe es hogy mi mit nem szeretnenk. Szoval legyszives ezt a gunyolodos stilust mellozd :)
amúgy ne erre a 20%-ra menjetek, mert akkor k.sok hitel kell
és tényleg nem árt pár hónapot együttélni! hiába hiszed, hogy fain lesz.
meg hogy akartok ilyen sok hitelt fizetni, ha most albira se futja??
még ha csak tíz millás a lakás, akkor is 8milla hitel, abból lesz 12 mire visszafizetitek
Mi úgy kezdtük, hogy a párom beköltözött az én albérletembe. Nagyon mákos vagyok, mert Budapesten (14. kerület) a 35nm-es lakásért 35.000+rezsit fizetünk ketten együtt már évek óta, így tudunk spórolni. Fizetünk lakástakarékot, idén fogunk összeházasodni, és a násznépnek már jeleztük, hogy nászajándék helyett házra gyűjtünk :)
Remélem jövőre (sajnos csak hitel segítségével) bele tudunk kezdeni a saját kuckónk megvételébe.
Amúgy a házak olcsóbbak, mint a lakások...legalábbis Budapesten, aminek én kifejezetten örülök, mert nem szeretek társasházban élni, és mivel kertes házban nőttem fel, igénylem az udvart...nyáron ha akarok ingyen napozhatok, a barátokkal sütögethetünk, ha gyerekünk lesz, akkor neki is jó élmény lesz, hogy játszat az udvaron...:)
Szóval mi itt tartunk...a megvalósítás küszöbén...:)
Kölcsön, saját ingatlan vásárlás előtt derüljön ki, tudtok -e együtt élni. Egyébként értelme nincs hitelbe verni magatokat.
Amúgy érdekes megnyilvánulásaid vannak. Leszólod az egyik hozzászólót, mert szerinted gúnyos volt, pedig teljesen logikus, illetve segítő volt a szándéka, de te magad is eleve gúnyosan teszed fel a kérdést.
Ugyanis nem mindenki úgy költözik össze a párjával a szülőkhöz, hogy az ő "nyakukra".
Tény, egy légtérbe mi sem költöztünk volna. De ha van lehetőség valami köztes megoldásra, akkor nem okos dolog hitelbe verni magatokat csak azért, hogy elmondhassátok, hűűűű de menők vagytok, mert nem a szüleiteknél laktok.
Az is eszedbe juthatna, a szülők nyakára költözés helyett, hogy ez a családoknak is jó adott esetben mert pl nagy a ház, és ott állna a fele üresen, jobb elosztani a rezsit és hasonlók.
Vagy ne adja isten, vannak akik nem utálják a családjukat, és tudnak normálisan egy házban élni, és nincs ezzel problémájuk. Nem rosszabb, illetve nem másabb egyébként ez, mint társasházban, panelban, adott esetben idióta szomszédok közelében lakni. A családot legalább ismeri az ember. Régen több generáció élt együtt, csak manapság hű de cikinek gondolják ezt, pedig nincs benne semmi ciki. Az élősködés az, ha nem fizetsz csak élsz a családod nyakán, az ciki. De így nincs vele semmi baj. Több ismerősöm is így kezdte egyébként a párjával közös életét.
Nálunk is így van. Nagy ház, 2 külön bejárat, belül teljesen leválasztott lakóterek, magánszféra, mindenki a maga háztartását tartja fent, rezsi felezve és kész. Nincs albérletre kidobott pénz, se hiteltartozás. Senki nem zavarja a másikat, csak a kert, és a bejárati kapu közös, belső tér nem. Így is lehet élni békében, csak intelligencia kérdése.
3-4 múlva úgy néz ki szét tudunk költözni, ha már megszedtük magunkat. Addig még spórolunk lakásra, ahogy eddig, anyuék is spórolnak maguknak, hogy meg tudjuk oldani hitel nélkül mindannyian. Ez a család. Segítjük egymást, nem azt várjuk mikor tudunk megszabadulni egymástól.
Nem kell azért lehúzni senkit, mert szülőkhöz költöztek össze. Ez egy merő rosszindulat a részedről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!