Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti közös kasszán vagytok vagy, hogyan oldjátok meg az anyagiakat?
" ha már együtt lakunk akkor nem te meg én, hanem mi leszünk. "
Szerintem ez az egyetlen normális hozzáállás, legalábbis 20+ év házasságban mi így voltunk, általában én keresetem többet, de az is változhat.
Az ajándékokra azért meg úgyis kerített az ember pénzt, nem kell annak ennyire központban lennie.
Nem vagyunk közös kasszán a férjemmel (és mielőtt valaki belekötne, van szerződésünk).
Keresetarányosan osztjuk meg a közös költségeket+megtakarítást(egy automatikus utalás keretében megy a közös számlára, ahonnét fizetjük a rezsit, ételt, stb.-t); a saját autóját mindenki maga tartja fenn, és a fennmaradó pénz magánügy.
Nálunk közös kassza van összeköltözés óta. (azóta házasok is vagyunk már pár éve). Mi úgy voltunk vele, hogy mégsem lakótársak vagyunk hanem egy pár, szóval közös lessz.
Nem rakosgatjuk ide-oda a pénzt, nem filléreskedünk, nincs enyém tiéd stb stb. Lényegében úgy alakult ki a dolog, hogy a férjem pár nappal mindig előbb kapja meg a fizetését, ez 150 ezer ft, plusz mínusz pár ezer, változó. Attól függ milyen volt a beosztása a hónapban, mennyi órát dolgozott le.
Lényegében ebből élünk, ez fedezi a megélhetést rezsit, bevásárlásokat, szórakozást. Az én fizum kevesebb, és kb 1 héttel később jön, ezt úgy ahogy van, minden hónapban megtakarításként kezeljük, és nem szoktunk hozzányúlni ha nem nagyon muszáj. Ez is ugyanúgy közös pénz, mint az amit elköltünk. Közös megtakarítás. Kb ennyi:)
Nekünk ez nagyon bevált, másoknak meg az válik be ha különcködnek, és megtartják maguknak a pénzüket, mindent fillérre kiszámolnak, van aki még a túrórudi árát is elkéri a párjától, bár ez már a nevetséges kategória.... Az emberek különbözőek, és nem mindenkinek való ugyanaz a rendszer.
Beszéljétek meg, hogyan szeretnétek kezelni a pénzt. Alap dolog, hogy mivel egy pár vagytok, ilyesmiben egyetértésre kell jutni, különben nem lesz működőképes a kapcsolatotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!