Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Joggal vok mérges a páromra, ha együtt élünk és 20. a után már mindig csak nekem kell bevásárolni, stb mert képes szinte az egész fizetését egy hét alatt elverni?
Igen, jogos de az viszont a te sarad hogy ez nincs lefektetve szabályokkal! Meg kell mondani: együtt élünk, nem beleadni kell, hanem FELEZNI mindent, mert egy PÁRkapcsolatban éltek! Hogy vagytok a kasszával? Közös vagy külön?
Egyszerű amúgy: Meg kell beszélni hogy havi X összeg a kaja/tisztítószer/mosószer (ez azért kb-ra meg kell legyen), ennek a felét kéred ELŐRE a hónapra fizukor, hogy ebből tudj gazdálkodni. Illetve minden olyan bevásárlásra ami közös érdekű azt kalkuláld bele. Erre fix hogy nem elég a kajajegy amúgy! Ha nem akar adni akkor kiadod az útját, mert ez nem párkapcsolat, ez szülő-gyerek viszony, ott elnézhető még ha nincs annyi pénze a gyereknek hogy mindent álljon! Nem anyukája vagy aki jó kisfiam akkor én megveszem, egyenlő társak akik elvileg EGYÜTT dolgoznak a kapcsolatukon, KÖZÖSEN.
Mint mások is írták:
hó elején/fizetésnél rögtön kérj el X Ft-ot, ami fedezi az ÖSSZES költségetek ráeső részét. Pl ha átlagosan 60 ezer megy el kajára egy hónapban, akkor elkérsz 30-at, meg ha 30 a rezsi, még 15-öt, és ha az albi díj 60 ezer, akkor még 30-at. Tehát összesen 75 ezret elkérsz. Pont. Nem kell elosztani a vásárlást, se semmi, elkérni azt a fix összeget amit egy hónapban feléltek, és neki kéne fizetni.
A többivel pedig azt csinál amit akar.
Te vagy a töketlen, hogy nem vagy képes összeszámolni egy havi költségeteket, és annak a rá eső részét elkérni hó elején.
Nálunk valamennyire az vált be, hogy minden hó végén összesìtem számlák alapján egy füzetbe a kiadásokat. Vannak az állandòak a lakásra mint a számlák vagy takarìtószerek, benzin kocsiba stb.
Vannak a közös mint a kaja 4-5hétre (próbálok heti menükre lebontva tervezni mennyi van rá s mi fér bele) és a saját költségek pl hobbira,bérlet nekem buszra, édesség s cigi neki stb.
Valamennyit mindig félre ha hó végén kellene gyógyszert venni (Mondjuk ez is siralmas, hogy nagy kiadásnak írom de ha már 3 külömbözõt ir fel doki +vitamin, kamilla,elfogy a lázcsillapító,fájdalomcsillapító akkor már nem pici összeg.)
meg vagy más váratlan kiadás mint most egy uj alki a kocsiba vagy csak táppénz miatt kevesebb a fizunk.
Ha valamiben elcsúszunk mert több
hülyeségre ment el akkor köv hóban visszapótoljuk a megtakarításba.
Így átláthatóbb a dolog s fizunk arányában ki mit vállal be, mennyit ad a közösbe tisztább mint legyinteni, hogy hát egyik naponta költ 2ezret a tejre,kenyérre stb kajára mìg a másik egyszer vett 3ezerélt hétvégére kaját s ezért várja a kitûntetést.
Ha ìgy nyomnád elé nézze át s mit válal be?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!