Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az embereket miért zavarja a féltékenység?
Én ezt sosem értettem. Arra vagyunk féltékenyek akit szeretünk, akit nem akarunk elveszíteni. Akkor ez mégis miért olyan hatalmas zavaró tényező? Persze ha még nem jöttek össze akkor oké akkor biztos zavaró. De ha már együtt vannak akkor mégis miért baj ez?
Nem minden féltékeny ember beteges.
Nem értem, hogy mi nem világos ebben. A féltékenység degradája és megöli a kapcsolatot. Értelmetlen módon korlátozzuk a másikat, gyanakszunk, idegeskedünk, vádoljuk egymást, félünk, nyomozunk, titkolózunk. Arról nem is beszélve, hogy nagyon rosszat tesz a szociólis életnek.
Vagy szerinted nem?
Az EGÉSZSÉGES féltékenység nem zavar. Az embernek tisztában kell lennie vele, hogy ha nem tesz a kapcsolatért, a párjáért, akkor bizony tényleg vonzóbb lehet a szemében valaki más, aki foglalkozik vele. Nincs semmi gond azzal, ha a párom nem akar elveszíteni, és nem "nyugszik bele" a kapcsolatba, hogy hát már együtt vagyunk, akkor lehet tojni rám nyugodtan.
A gond ott kezdődik, ha ez elkezd veszekedéseket generálni, és nettó ri---cnak néz a párom, akit bárki elvihet egy körre, ráadásul hazudok neki. Ha ilyennek néz, minek akar velem lenni?
Exem: hiszti, ha egy haverommal játszottam egy dota meccset; hiszti, mikor "sminkeltem" (= egy évben egyszer szempillaspirált használtam) mert hogy biztos másnak akarok tetszeni; hiszti, ha szoknyát vettem fel (NEM minit); hiszti, mert egy sráctól kértem jegyzeteket, stb.
Mostani párom: Érezteti, hogy nem akar elveszíteni, de soha nem kér számon, soha nem akarja megszabni, hogy mit csináljak, örül, ha csinos vagyok és büszke lehet rám, tudja, hogy hűséges vagyok, bízik bennem, és inkább igyekszik újra és újra meghódítani, odafigyel rám, és tesz a kapcsolatunkért. Nem rám erőlteti magát, hanem az a célja, hogy eszembe se jusson más, magamtól akarjak csak vele lenni.
Kell külön kifejtenem, hogy amit az exem csinált, az miért volt irritáló, amit a párom csinál, az meg miért nem az? :D
Ezek szerint nem vagy tisztában a szó/szavak jelentésével.
Különben nem írnád, hogy szereted azt, akire féltékeny vagy.
Érzékeltetésképp a féltékenység olyasmi, mint amikor valakit az akarata ellenére akarsz "megvédeni", távoltartani, stb. másoktól, mert az egódat és birtoklási vágyadat zavarja, ha velük érintkezik.
Eredete valamiféle önértékelési probléma.
Tehát azért zavarna a féltékenység, mert egy rossz önértékelésű ember társasága terhes, fárasztó, mivel egy társban nem egy pátyolgatásra szoruló, következésképp alárendelt, hanem egyenlő felet keresek. Továbbá nem egy tárgy vagyok, úgyhogy nagyon becsülje meg, hogy önként vagyok mellette - nem elveszít, ha távozom, mert nem vagyok az övé.
A féltékenység az önzés némiképp beteges formája, annyi köze a szeretethez, mint a sarokba szorított, más lehetőség hiányában támadó állat cselekedetének a bátorsághoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!