Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Valaki elmagyarázná nekem ezt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valaki elmagyarázná nekem ezt az ellentmondást, amit itt GYK-n lehet tapasztalni bizonyos típusú kérdéseknél?

Figyelt kérdés

Először is leszögezem, hogy nem direkt kötök bele ebbe, hanem tényleg érdekel, hogy mégis hogy gondolják ezt az emberek :)

Ugye 99%-ban azt lehet itt olvasni, hogy az összeköltözés esküvő előtt elengedhetetlen. Erre föl azért akadnak olyan kérdések, ahol a lányok/nők panaszkodnak, hogy x éve együtt élünk, és nem vesz feleségül, mi lehet a baj? Amire jönnek a válaszok: ha már most megvan mindene, ami a házasságban is lenne, minek venne el? Minek költöztél össze vele, főzöl, mosol rá, neki így jó...stb.

Ez nem ellentmondásos "egy kicsit"? Mármint mindkét oldal érthető, de a kettő együtt?

Persze, lehet hogy más-más emberek mondják ezeket, de nekem nem úgy tünik. Mi a titok nyitja?

2017. jan. 2. 19:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
12%
Szerintem ez nem csak kényelem kérdése (nem is értem, mitől lenne kényelmes a házasságon kivüli élet), hanem borzalmasan rossz ötlet egy nőnek megadni azt az érzést, hogy bebiztosított magának egy férfit. Nem véletlenül mondják, hogy a nők azonnyomban elsárkányosodnak, mihelyst megszárad az aláírás az anyakönyvben.
2017. jan. 2. 20:22
 12/15 A kérdező kommentje:

A "kényelmes" olyan kontextusban szokott előjönni, hogy házasság nélkül könnyebb lelépni.

Az eddigi véleményeket köszönöm :)

2017. jan. 2. 20:26
 13/15 anonim ***** válasza:
Mert az összeköltözés egy kétoldalú dolog, a házasságban viszont még mindig az az ódivatú nézet uralkodik, hogy az egyik fél "elveszi" a másikat. Mert az a fél ugye, aki azt mondja, nem az ő feladata megkérni a másik kezét, az gyakran magától értetődőnek tekinti, hogy aki vele összeköltözik, annak kötelessége is őt elvenni. Hát, nem.
2017. jan. 2. 20:31
 14/15 anonim ***** válasza:
77%
12# hát ez az. Mivel a férfi már nem tud egykönnyen lelépni, minek igyekezni, most már úgyis az van, amit nő akar. Sok férfi látja ám, férfitársai hogy megszívják a házasságot. Az előtte tündibündi kiscsajból pillanatokon belül egy hárpia lesz.
2017. jan. 2. 20:33
 15/15 anonim ***** válasza:
Szerintem olyankor szokták mondani, hogy miért venné el a nőt a pasi, amikor már gyerekek is vannak. Amikor már valóban nem tud többet adni a nő. Én is együtt éltem a férjemmel a házasság előtt, de gyereket nem vállaltam volna házasságon kívül. De ez is csak egy vélemény. Én azt is megértem, ha valaki nem akar házasság előtt összeköltözni a párjával és azt is, ha gyerekekkel sem fontos neki a házasság.
2017. jan. 2. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!