Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szerintetek ezekután érdemes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ezekután érdemes karácsonyi ajándékot vennem?

Figyelt kérdés

Szóval az a helyzet, hogy párommal együtt lakunk 2 éve. Én 23N, ő 26F.

Tudom nem vagyunk már gyerekek, de mikulásra csináltam neki egy mikulás csomagot, mert mégis aranyos gesztusnak tartottam. Már előtte készültem, hogy 6-án reggel odacsempészhessem a cipőjébe. Nagyon örült neki, de én nem kaptam tőle semmit, nem készült rá. Aznap munka után akart vmit gyorsan venni amit el is mondott így mondtam neki, hogy hagyja...mert rosszul esett, hogy nem érdekelte igazán. Jó, ez csak mikulás, nem az a pár csoki érdekelt, hanem az tört le, hogy én meg ennyire lelkes voltam felé...

Aztán rá pár napra jött a szülinapom így decemberben. Tulajdonképpen szintén semmivel nem készült. Én az ő szülinapján hetekkel előtte agyalok, aznap tortát sütöttem neki, az ajándéka is napokkal előtte megvolt, mert bejártam a boltokat. Tőle semmit nem kaptam. Voltunk boltban, kaptam így egy macit mert megtetszett, de semmivel sem készült. Mondogatta, hogy el akart vinni vacsizni de az is olyan összeszedetlen volt, nem érdekelte komolyan hogy meglepjen vele inkább felhántorgatta hogy de ő akarta..nem fektetett bele semmi energiát így nem lett semmi a szülinapomon.

Most jön a karácsony, megint agyalok, de nem tudom érdemes-e?

Igazából szülinapom után eldöntöttem, hogy most nem adok neki semmit karácsonyra és én is félvállról veszem. Nem akarok megint csalódni.

Ha esetleg mégis meglepne valamivel (bár kétlem), akkor sem kell kellemetlenül éreznem magam ugye?

2016. dec. 20. 17:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Tudod mit adnék kariajiba? Szakítást. Aki ennyire semmibe vesz, arra rá kell adni a kalapot, kabátot és viszlát.
2016. dec. 20. 22:00
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha egyébként se figyel rád, akkor valószínűleg belekényelmesedett a kapcsolatba. Már ott van a p_unci, kifogott halat meg ugye nem kell etetni. 2 év után ez elég gáz. Ülj le vele beszélni erről, legyél vele őszinte, mond el mit szeretnél min változtasson, ő is mondja el ő mit gondol, mit szeretne a jövőre nézve. Ha továbbra sincs változás, vagy rövid időn belül visszaáll a jelenlegi állapot, akkor viszont ne pazarolj rá több időt.
2016. dec. 21. 02:56
 13/15 anonim ***** válasza:
65%
szerintem nem az a fő baj, hogy nem készül, hanem hogy nem is figyel rád, hogy te örülnél egy szál viráégnak is akár a szülinapodra. kérdés, hogy hétköznapokon figyel e rád, vagy csak őt ezek az "üennepek" nem érdekelnek
2016. dec. 21. 09:11
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

Úgyis le leszek pontozva, de tény, hogy vannak emberek, akiknek egyszerűen ez nem fontos.

Tudod, a kérdésedet akár én is kiírhattam volna. :) Párom ugyanilyen, mint a tied, két éve együtt még soha, semmilyen ajándékot nem kaptam tőle. Se karácsony, se születésnap, se évforduló, semmi. Persze, volt olyan, hogy mondogatta, párodhoz hasonlóan, hogy jajj, majd elmegyünk, és akkor kapok ezt-azt, meg ő utazást szervezett, de ezekből se lett soha semmi.

Mi próbáltunk ezekről beszélni szépen, csúnyán, volt, hogy hisztiztem, sírtam, azt éreztem, hogy nem szeret, nem törődik velem. Próbáltam hozzád hasonlóan játszani a gyerekes duzzogást, hogy akkor én sem és csakazértsem fogok vele foglalkozni.

De tudod mit? Én _szeretek_ ajándékot adni. Rosszul érzem magam attól, hogy nem készülök, nem adok neki semmit, és örömet okoz a hetekig tartó izgalom, hogy mit találok, fog-e neki örülni, milyen formán adjam át, és az egyebek. Az ajándékozás nekem is örömet okoz, így megéri akkor is, ha ő ezt nem viszonozza. Mellesleg jó látni, hogy örül neki. :)

Mellesleg mi azóta beszélgettünk erről - mert hogy idén hangoztatta, hogy most aztán kapok ajándékot...! -, elmondta, hogy náluk sosem volt divat családban ez az ajándékozósdi, sőt, volt, hogy nagyon csúnyán bántak vele, mikor ilyennel próbálkozott, tehát neki csupa-csupa rossz élmény fűződik hozzá. Idősebb egyébként, mint a te párod. Így tehát számára hatalmas előrelépés az, hogy egyáltalán eszébe jut, hogy húha, kéne valami - pedig külső szemlélőként nem tűnik annak.

(Egyébként gyanítom, végül idén sem fogok kapni semmit, de ne legyen igazam. :D)

Helyzetedre visszatérve, gyanítom, akkor is ugyanolyan csalódott leszel, ha egyikőtök sem vesz a másiknak semmit.

Őszintén, ezt meg kellene beszélnetek egymással. Rákérdezni, hogy ő hogy áll ezekhez a dolgokhoz, szeretné-e egyáltalán. Mert az is meglehet ám, hogy neki meg az a kellemetlen, hogy elhalmozod mindennel...

(Volt olyan exem, aki rendesen megsértődött, mikor elújságoltam, hogy megvan a karácsonyi ajándéka, mert hát mi nem beszéltünk meg semmi ilyesmit, mit képzelek magamról, kellemetlen helyzetbe hozom.)

Tényleg fontos lenne leülnöd vele, hogy ezek neked rosszul esned, és találjatok kompromisszumot, mert így az összes ünnep, évforduló, vagy akár csak azok a napok, mikor neked bevillan, hogy viszel haza a kedvenc csokijából... ezek mind-mind kellemetlen élmények maradnak, és ezeknél jobban semmi nem öli meg a kapcsolatot.

2016. dec. 21. 10:00
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Érzelmi analfabéta... volt ilyen nőm. Egy hét után szóltam, kicsit csalódottan, hogy kifestettem a konyhát... :)

A kedvesemen egy távirányítós helikoptert vettem tavaly karácsonyra.

Nagyon örült neki, mert nyáron volt róla szó, valami poénkodás során.

Annak örült, hogy emlékeztem rá, nem annak, hogy megrendeltem, becsomagoltam, stb.

2016. dec. 21. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!