Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Kényelmetlenül érzem magam a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kényelmetlenül érzem magam a lakótársammal. Elküldjem?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 24 éves srác vagyok 1 évvel ezelőtt vettem egy 2 szobás lakást, de mivel egyedül élek(tem) ezért úgy döntöttem kiadom az egyik szobám. Egy 21 éves egyetemista lány vette ki szeptembertől lakunk együtt. Mondhatni jól kijövünk, de még is kellemetlenül érzem magam mikor otthon van nem igazán tudom, hogy kéne-e vele beszélnem vagy nem kellene-e vagy ha még is akkor miről beszéljek vele.A beszélgetésünk kimerül a milyen napod volt sikerült ez a vizsga vagy jó lett-e ez meg az a feladat amit csináltál. Közös témánk nem igazán van az animéken(japán rajzfilm) és a filmeken kívül, de erről nem lehet beszélni mindig.Az a gond, hogy én mérnök vagyok gépész beállítottsággal ő pedig művészeteket tanul fest,rajzol stb. Néha hétvégente eljárunk szórakozni közös baráti társassággal akkor jól el vagyunk, de csak azért mert mind a ketten több alkoholt fogyasztunk mint kellene mikor hazaérünk akkor még 1-1 filmet is megnézünk és együtt is alszunk(szexre nem kell gondolni), de másnap folytatódik az egész előröl. A legrosszabb az egészben, hogy a családom úgy kezeli mint ha a párom lenne elvárják tőlem, hogy ha főzöm akkor főzzek annyit, hogy ő is tudjon enni, hetente fölhívom a nagyszülőket a 2. kérdésük már egyből a lány, hogy vele mi van. Úgy gondolom, hogy el kéne küldenem, de sajnálom is szerencsétlent mert ilyenkor nem tudna magának másik szobát találni és nem ilyen áron mint én adom. A barátaim is nagyon kedvelik és félek ha elküldeném ők is mérgesek lennének rám. Szerintetek mit lehet tenni ebben a helyzetben?

2016. dec. 12. 22:05
1 2
 11/19 schamuelson ***** válasza:

Én úgy látom, hogy a kényelmetlen érzésed okozói nagyrészt a családod. Velük kellene beszélned inkább, nem a lakótársadat elküldeni. Helyreigazítod szépen, udvariasan a nagyszülőket, és máris kilőve egy zavaró körülmény.

Mi a gond a beszélgetésekkel? Ahogy páran írták, nem kötelező. Vagy szeretnél vele többet társalogni, csak hiányoznak a közös témák? Érdeklődj a tanulmányai, hobbijai iránt! Amelyik témában ő otthon van, arról biztosan érdekfeszítően tud beszélni. Különösen egy kívülálló számára.

Ha pedig le akarod fokozni (majdnem) barátból lakótárssá, akkor beszéld meg vele, hol szeretnéd meghúzni a határokat.

2016. dec. 12. 23:21
 12/19 anonim ***** válasza:
51%
Mérgesek lennének a barátaid, Pistike? Brühühü. :( Óvoda, nagycsoport.
2016. dec. 12. 23:22
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Felnőttek vagytok, egyszer üljetek le józanon beszélgetni, hogy benned milyen dolgok merültek fel, és hogy furcsán érzed magad. Én arra is gondolok, hogy valójában az zavar téged, hogy bejön neked a csaj, de nem tudod, ő mit akar, meg te sem tudod, hogy mit akarsz (vagy az zavar, hogy ő "csak" művészlélek, aki nem képes "értékeset termelni", csak egy mérnök, ezért kevesebbre tudod őt tartani, mint a műszaki beállítottságú embereket). Ez így több, mint egyszerű főbérlő-albérlő viszony, nem szokás pl. együtt aludni, haverkodni viszont lehet. A beszélgetésre sem kell rágörcsölni, ha nagyon beszélgetni akarsz, megkérdezed, miért ezt meg azt tanulja, milyen jövőképe van stb. Ideje lenne döntened, hogy csak üzleti viszony némi beszélgetéssel, vagy több, de akkor komolyabban is lépned kell.
2016. dec. 12. 23:36
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

"Az a gond, hogy én mérnök vagyok gépész beállítottsággal ő pedig művészeteket tanul fest,rajzol stb."

Az a gond, hogy te nem vagy egy magabiztos, tökös, jó dumás, csajokkal könnyen kijövő ember. Ennyi a gond és semmi más.

Kicsit papucs, töketlen mentalitású vagy.

Még az sem derül ki a szövegedből hogy akarnál-e most vele dugni, vagy pedig nem? A családod meg miért szól bele ennyire a dolgaidba?

2016. dec. 13. 01:21
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, a beállítottságotok miért gátol meg abban, hogy beszélgessetek :D Én ugyan nem mondanám magam művészléleknek, de ábrándozó vagyok, imádom a művészeteket, az embereket, stb. A barátom meg inkább reál beállítottságú. Ettől még alig lehet minket lelőni, ha épp összeszabadulunk, egész napokat tudunk beszélgetni akár a semmiről is.

Amúgy nem értem, az a bajod, hogy beszélni kéne vele (miért kéne???), vagy az, hogy csak néha beszélgettek?

A családod marhasága miatt meg nehogy már őt rakd ki, talán őket kéne eligazítani, ha már felnőtt vagy.

2016. dec. 13. 13:12
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

15:

Igen, ez a beállítottságos dolog annyira kamu. Egyetemen is rengeteg embernek van totálisan más karokról partnere.

2016. dec. 13. 13:33
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

A családodat kéne helyretenni határozottan hogy nem a barátnőd, az albérlőd, de amúgy róla kérdezhetnek, mi van vele? Fizet rendesen, megy neki a suli, nem züllött és ennyi.

Állj ki magadért, hogy pl nem akarsz rá főzni, meg kell mondani hogy a bérlőd, nem a barátnőd (lehet félrehallják??) ha nem akarod hogy tényleg a nőd legyen, ez bizonytalanít el, a családi dolgok, plusz te se tudod mit akarsz tőle, igazából én se tudnám a leírtak alapján: csak nem szexeltek, de ez inkább hajaz kapcsolatra és a családod meg előre örül, gondolom nem nagyon volt eddig barátnőd és az első nőneműt betették ebbe a szerepbe... Ha elvagytok részegen, valószínű menne józanul is, beszéljetek, az eltérő szak nem jelent semmit, ha el tudtok járni az már jelent valamit, sok pár nem tud eljárni együtt szórakozni!

A férjem mérnök, én újságíró vagyok, mégis tökéletesen megvagyunk, csak mindketten érdeklődők vagyunk a másik dolgai iránt, ennyiből áll a dolog. Kérd meg pl hogy mutassa meg/magyarázza el mit csinál, mit szeret benne, ha kapcsolatot akarsz (akár szerelmi, akár baráti) tenni kell érte és érdeklődőnek lenni.

2016. dec. 13. 15:17
 18/19 anonim ***** válasza:

Nem elég, hogy kizeti a tízeseket, még szórakoztasson is??? Ne haragudj, de nem tudlak megérteni. Ha ki mered tenni, pont most vizsgaidőszakban, akkor tudhatod, hogy azon szemét főbérlők táborához tartozol, akik miatt inkább vállalni fogom a napi (csak oda) két és fél óra bejárást, minthogy nekik fizessek.

Nem barátnői pocíziót lehet nálad bérbe venni, hanem csak egy szobát!! Vagy ezt előbb kellett volna neki közölnöd!!

Kellemes ünnepeket!!!

25 N

2016. dec. 29. 18:10
 19/19 anonim válasza:

Kérdező, neked valahol az óvoda homokozójában megrekedt a szociális fejlődésed. De ez még nem baj, csak ne csinálj hülyeséget!

Nézd... Ha meleg vagy, és ezért kellemetlen a lány közelsége, akkor mondd meg neki ezt. Utána nem fog veled aludni meg filmezni. Egyáltalán semmilyen kapcsolatot nem kell vele létesítened. Bőven elég az a beszélgetés, hogy "a héten ki takarítja a fürdőt?".

Viszont ha elküldöd, akkor egyrészt kitolsz vele, másrészt meg fogod bánni. Hiányozni fog!

2016. dec. 30. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!