Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan legyek tekintettel különköltözéskor?
Elég hosszú lesz.
Párommal már régóta vívódunk, sokszor próbáltuk,hogy jobb legyen, de nem lett. Egyszer már majdnem szétköltöztünk,de utána végül anyagi okok miatt nem és az együttélés megint összerázott minket. Mostmár látom,hogy meg kell tennem a lépést. A gond pedig bonyolult. Külföldön élünk, családjaink Mo-on,így csak egymásra számíthatunk. Ő szereti a szép ruhákat, drága autója van (szeret felvágni) és így hogy együtt fizetjük az albérletet,így bele is fér neki. Viszont ha egyedül kellene fenntartani egy lakást,biztos vagyok benne,hogy nem tudna kijönni a pénzéből. Emellett én spórolós vagyok,mindig van sokkal több félretett pénzem,amiből ő gyakran kér is kölcsön, van hogy nem fizet albérletbe pár hónapig. Most is lóg két havi lakbérrel.... Szóval amennyire lehet kihasznál és én hülye még hagyom is....de ez már másik kérdés.
A lakás amit bérlünk több szobás,éppen megoldható lenne megint egy együtt élés,de baráti szinten (legutóbb egy egyszobásban laktunk,ezért is sodródtunk megint össze) csak vajon meddig és hogy kellene ezt húzni? Mivel miatta jöttem ki külföldre és ő segített engem az elején,mennyi ideig "járna" a viszonzás? Ismerkedem más emberekkel is,de többnyire megtudják,hogy valakivel együtt lakom,ugrott is a dolog,érthető módon.
Volt már valaki hasonló helyzetben,hogy a szétválást nehezítette az anyagi függés (a másik részéről) és nem akart neki rosszat?
Köszönöm
Kinek a nevén van a lakás?
Ha a tiéden, költözzön el, te meg max másnak kiadod a szobát, hogy kijöjj a pénzedből, kereshetsz lány lakótársat, akkor nem lesz gond ismerkedésnél sem.
Az téged ne érdekeljen, hogy ő hogyan fog fenntartani egy lakást egyedül, adtál neki többször pénzt kölcsön, ez elég viszonzás, hogyő meg segített az elején neked.
Ha szakítotok, és semmi közötök már egymáshoz, akkor ne legyél tekintettel senkire.
Ez kb. olyan, mintha életed végégi minden exedért felelős lennél, hogy ő neki ne legyen anyagilag nehezebb! Azért, mert egy darabig együtt éltetek, ez már egy lefutott ügy.
A helyedben nem várnék a másikra. Keresnék egy kisebb, olcsóbb lakást, amit én veszek ki egyedül, és fent is tudok tartani. Aztán beszélnék a tulajjal, hogy ebből a lakásból kiköltözök, írja át a szerződést, illetve te, mint bérlő, szeretnéd megszüntetni, ha a másik marad, akkor intézzék el egymás közt.
A volt párod pedig ha akar marad, ha nem, akkor keressen magának mást.
Basszus, ha még a megélhetése lenne veszélyeztetve azzal, hogy lelépsz, akkor még talán meg is érteném, hogy szeretnél rá tekintettel lenni (bár akkor sem a te felelősséged).. de mégis mire akarsz tekintettel lenni? A rongyrázására? Nevetséges.
Majd amikor a saját bőrén tapasztalja meg, hogy nem fogja senki alápakolni a lakbért, amíg ő felesleges ruhákra meg drága autóra költi a pénzét, akkor megtanulja azt, hogy mi a fontos.. De hogy te emiatt várj? Ne már.. Önként és dalolva hagyod magad kihasználni, ha nem lépsz, akkor még 10 év múlva is ugyanitt fogsz tartani, ő meg még akkor is a te kontódra fogja folytatni a felvágós kirakatéletét. Ezt akarod?
Az 5. válaszoló jól megírta, mit kell tenned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!