Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Miért kezdenek a hagyományos...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért kezdenek a hagyományos párkapcsolati formák megszűnni?

Figyelt kérdés

Vagy miért válik cikivé manapság?

Miért megalázó egy férfinek, ha ő a családfenntartó (de a felesége/ barátnője is dolgozik mellete és nem használja ki) ...

Miért lekicsinylő egy nőnek, ha a párja javasolja, hogy vállaljon 4-6 órás munkát vagy esetleg egy ideig maradjon otthon, hogy vele vagy a kapcsolatukra több időt tudjanak fordítani, mert az ő egyedüli fizetéséből is kijönnek?

Ennyire nem bíznak az emberek már egymásban, hogy mindig kell egy B lehetőség," ha elhagy... " , arra az esetre?

Akik így gondolkodnak azok azért foglalnak emellett állást, mert ezt látták otthon is, hogy a szüleik teljesen külön kasszán voltak?

Vagy saját rossz tapasztalatok/élmények vezettek eddig?

Létezik olyan egyáltalán a mai világban, hogy egy pár, ha komolyabban jár/összeköltözik akkor EGYÜTT és KÖZÖSEN terveznek mindent és nem úgy, hogy egyik félrevonul jobbra a másik balra és mindenki intézi a sorait?

2016. dec. 10. 11:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Mi a férjemmel mindent együtt és közösen tervezünk. Azt sem gondolom, hogy el fog hagyni (10 éve vagyunk együtt, ebből két éve házasságban és nagyon jó a kapcsolatunk), DE:

1. én is, ahogy írod "lekicsinylőnek" érezném, ha a férjem azt javasolná, hogy csak 4-6 órában dolgozzak vagy maradjak otthon, mert ezzel a kapcsolatunkra továbbra sem tudnánk több időt fordítani, hiszen ő ugyanannyit dolgozna, mint eddig. Maximum a háztartással tudnék többet foglalkozni, de abban eddig sem éreztem úgy, hogy ki tudnék teljesedni :D A munkám ezzel ellentétben nagyon fontos nekem (még mielőtt jönnének a kövek leszögezném, hogy nem vagyok vezérigazgató és nem is szeretnék az lenni, hanem gyermekpszichológusként dolgozom egy klinikán) és nem csak 4-6 órában szeretném végezgetni.

2. a férjemben maximálisan megbízom, de ettől függetlenül nem várom el tőle, hogy ő viselje az összes anyagi terhet és az ezzel járó felelősséget, ezenkívül bármi történhet vele (ami remélem nem fog) és egy ilyen esetben sem szeretnék hazaköltözni a szüleimhez vagy másoktól kunyerálni

3. otthon az általad "hagyományosnak" nevezett párkapcsolati formát láttam: apám a családfenntartó, anyám pedig háztartásbeli, ami úgy néz ki, hogy anyám akkor és arra kap pénzt, amire és amikor apám jónak tartja és 50 évesen, miután (30 év háztartásbeli lét után) a gyerekek kirepültek, ott áll munka és életcél nélkül, mivel sehol nem alkalmazzák.

Úgyhogy én személy szerint, maradok a napi 8-10 órás munkánál és a közös kasszánál, amibe én is beleadok.

2016. dec. 10. 15:59
 12/14 anonim ***** válasza:
Egyrészt a mai gazdasági helyzetben nem sok pár engedheti meg magának, hogy egy fizetésből éljenek (vagy másfélből). Másrészt régen az volt a divat, hogy összeházasodtak az emberek, aztán életük végéig együtt maradtak, akkor is ha ki nem állhatták egymást, és inkább félrekeféltek titkokban. Manapság elfogadottabb dolog lett a válás, így nem vagy egy életre bebiztosítva azzal, hogy ha hozzámész valakihez, mert bármikor elhagyhat. És ha feladod a munkádat, a karrieredet miatta, aztán ő meg lelép, akkor gyakorlatilag saját magaddal csesztél ki. Az embernek hosszú távban kell gondolkoznia, nem mehet mindig az után, amit a szíve diktál abban a pillanatban, amikor még a szerelemtől rózsaszínben lát mindent, különben jó pofára fog esni!
2016. dec. 11. 18:08
 13/14 anonim ***** válasza:
57%

Azért, mert az átlagemberek anyagi helyzete nem teszi ezt lehetővé. Plusz hálistennek sok nő eljutott odáig, hogy már nem elégszik meg azzal, ha reggel 8-tól délután 5-ig súrolgatja a konyhapadlót.

Mondok valamit. Az élet sajnos nem egy romantikus tündérmese, ahol örökké együtt maradsz a választottaddal, habár nyilván mindenki így indul neki a kapcsolatainak.

2016. dec. 12. 09:25
 14/14 anonim ***** válasza:

", ha komolyabban jár/összeköltözik akkor EGYÜTT és KÖZÖSEN terveznek mindent és nem úgy, hogy egyik félrevonul jobbra a másik balra és mindenki intézi a sorait?"

Ennek mi köze bevezető kérdéshez?

Az együttélés, az együttgondolkodást, tervezést is magában foglal - akár azt is, hogy az egyik részmunkaidős legyen.

2016. dec. 12. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!