Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom falun akar maradni, én mennék a városra vagy minél közelebb a városhoz. Nem tudunk dűlőre jutni. Vélemények?
4 eve vagyunk együtt a barátommal (én 24, ő 26 eves). Én 24 km-re lakók a várostól, ő a következő faluba ami plusz 4 km. Dolgozni igazunk a városba minden nap. Az ő családjának van egy régi házuk ahol nem lakik senki, csak a kertet használják. Ő azt szeretném ha azt a házat tennénk rendbe és ott laknánk. De a kertet igencsak a szülei fogják továbbra is használni (tehát jönnének- mennének nálunk amikor akarnak). Abban a faluban nincs egy normális bolt, se iskola vagy óvoda. Sokan tartanak tehenet. ( minden este és reggel sétálnak a tehenek a legelőre - tiszta tehén szag az utca).
A ház csak az unoka születése után lenne a párom nevére írva.
Ahoz hogy lakhatóvá tegyük ezt a házat, az ő számításai szerint szükség lenne kB 6000 euróra. Persze ez sokkal kevesebb mintha a nulláról építenénk vagy vennénk egy házat. Együtt keresünk kB. 700 eurót.
Den nem így képzeltem el a jövőjmet. Neki el mondtam ezt. Azt mondta hogy akkor szakítani kéne mert ő nem fog bank kölcsönt felvenni. Vagy lenne még egy alternatíva, ha ki mennénk külföldre dolgozni ketten. Én nem nem szívesen hagynám ott a jelenlegi munka helyem, meg vannak rá az okaim. Ha külföldre mennék nem jönnék vissza itt házat építeni, akkor ott kezdenék új életet. Ő ezt sem akarja. Vagy kimenne egyedül dolgozni 2-3 évre és aztán csinálna itt házat. Én nem akarom már így elnyújtani.
Sehogy se jó.
Mi a véleményetek? Szakítás?
Én már a nehezebb mimdennapi élet miatt sem választanám ezt a távolságot, hisz elég akárcsak annyi, hogy párod nappalimûszakba jár vagy összevesztek és ha nincs kocsid külön hogy intézd a bevásárlást egy hétre...
A másik elgondolkodtató része a családja...
Mennyire szereted õket?Mert anyòs mindig ott fog lenni (nem csak a kertben, a házba is) és beleszólni akár egy virágkert, gyerekhinta, gyerekmedence vagy háziállat tartásba is ha olyan temperamentumu.
Mi a garancia, hogy ti most felujjitjatok a házat (mivel összeköltözve se vagytok jogilag nincs hozzá közöd) s kêsöbb tényleg párod nevêre iratják?
Vagy hiába akartok nem lessz pár éven bellül gyerek mert ti nektek még korai de õk unokázni akarnak s ezêrt a surlódás?
Bármikor mikor anyósékkal elhül a kapcsolatod bármilyen indok miatt meggondolhatják magukat s azt mondják marad az õ nevükön ti élhettek ott, te ugye belerakod a pénzed de ha szétmentek semmid se lessz.
3-as okfejtése kiváló, noha én nem tartom annyira elbaszott ötletnek a vidéki életet. Az már most látható, hogy Mo-on az urbanizáció zsákutca. Na mindegy.
Nekem az nem tetszik a történetben, hogy a fickó ilyen könnyen veszi a szakítást, mint opciót. Ha egy pár igazán szereti egymást, MINDENT megtesznek azért, hogy együtt maradhassanak. Ilyen érzelmi háttérrel teljesen felesleges házasságot kötni, mert borítékolható, hogy az első kisebb viharnál kiborul a bili.
57F
Szlovákiára tippelek, ott már euróban fizetnek de hasonlóan #@& mint itthon.
Ilyen keresettel sehova se lehet tervezni. Azért a 24 km nem egy ördöngős táv ingázni, a kettőtök fizetése viszont nem elég közös jövőhöz alapokat lefektetni. Szerintem előbb a megélhetésen kellene dolgozni, utána hogy hol akartok lakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!