Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » A barátom falun akar maradni,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátom falun akar maradni, én mennék a városra vagy minél közelebb a városhoz.   Nem tudunk dűlőre jutni.   Vélemények?

Figyelt kérdés

4 eve vagyunk együtt a barátommal  (én 24, ő 26 eves). Én 24 km-re lakók a várostól, ő a következő faluba ami plusz 4 km. Dolgozni igazunk a városba minden nap. Az ő családjának van egy régi házuk ahol nem lakik senki, csak a kertet használják. Ő azt szeretném ha azt a házat tennénk rendbe és ott laknánk. De a kertet igencsak a szülei fogják továbbra is használni  (tehát jönnének- mennének nálunk amikor akarnak). Abban a faluban nincs egy normális bolt, se iskola vagy óvoda. Sokan tartanak tehenet. ( minden este és reggel sétálnak a tehenek a legelőre - tiszta tehén szag az utca).

A ház csak az unoka születése után lenne a párom nevére írva.

Ahoz hogy lakhatóvá tegyük ezt a házat, az ő számításai szerint szükség lenne kB 6000 euróra.  Persze ez sokkal kevesebb mintha a nulláról építenénk vagy vennénk egy házat.  Együtt keresünk kB. 700 eurót.

Den nem így képzeltem el a jövőjmet. Neki el mondtam ezt. Azt mondta hogy akkor szakítani kéne mert ő nem fog bank kölcsönt felvenni.  Vagy lenne még egy alternatíva, ha ki mennénk külföldre dolgozni ketten. Én nem nem szívesen hagynám  ott a jelenlegi munka helyem, meg vannak rá az okaim.  Ha külföldre mennék nem jönnék vissza itt házat építeni, akkor ott kezdenék új életet.  Ő ezt sem akarja. Vagy kimenne egyedül dolgozni 2-3 évre és aztán csinálna itt házat. Én nem akarom már így elnyújtani. 

Sehogy se jó.

Mi a véleményetek? Szakítás?

2016. dec. 4. 07:15
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Nem Magyarországon élünk, ezért számoltam át euróba a fizetést.
2016. dec. 4. 11:32
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha már valamelyikőtöknek fel kellene adnia önmagát, az már nem a kompromisszumról szól. Szóval ha nem tudtok megegyezni (és nem bántom egyikőtöket sem, mert mindkét álláspont érthető), akkor egyszerűen nem vagytok egymáshoz valók, és jobb külön menni, még most fiatalon, és nem húzni egymás idejét. Majd mindketten találtok olyat, akivel hasonlók, de legalábbis jobban közelítenek a céljaitok, akivel működni fog mindkettőtöknek külön-külön.
2016. dec. 4. 12:23
 13/26 A kérdező kommentje:
Kedves 5-ös! Ha nem a szakítás akkor mi a megoldás? Van közép út?
2016. dec. 4. 13:49
 14/26 A kérdező kommentje:
Kedves 6-os! Az anyja nem tudom mit szól hozzá. Az apja akkor nyit témát ha néha kicsit többet iszik. Akkor azt mondja hogy házasodtak össze ne húzzuk tovább, mert az a ház a páromnak volt szánva és ha látna hogy el kezdi felújítási akkor ő is segítene. Valahogy úgy fejezte ki magát hogy ha egy kicsit dolgozna rajta ő kétszer annyit segítene. De ezek szavak. Tényeket meg nem láttam.
2016. dec. 4. 13:52
 15/26 A kérdező kommentje:
Házasodjunk*
2016. dec. 4. 13:53
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Én már a nehezebb mimdennapi élet miatt sem választanám ezt a távolságot, hisz elég akárcsak annyi, hogy párod nappalimûszakba jár vagy összevesztek és ha nincs kocsid külön hogy intézd a bevásárlást egy hétre...

A másik elgondolkodtató része a családja...

Mennyire szereted õket?Mert anyòs mindig ott fog lenni (nem csak a kertben, a házba is) és beleszólni akár egy virágkert, gyerekhinta, gyerekmedence vagy háziállat tartásba is ha olyan temperamentumu.

Mi a garancia, hogy ti most felujjitjatok a házat (mivel összeköltözve se vagytok jogilag nincs hozzá közöd) s kêsöbb tényleg párod nevêre iratják?

Vagy hiába akartok nem lessz pár éven bellül gyerek mert ti nektek még korai de õk unokázni akarnak s ezêrt a surlódás?

Bármikor mikor anyósékkal elhül a kapcsolatod bármilyen indok miatt meggondolhatják magukat s azt mondják marad az õ nevükön ti élhettek ott, te ugye belerakod a pénzed de ha szétmentek semmid se lessz.

2016. dec. 4. 20:15
 17/26 anonim ***** válasza:
85%

3-as okfejtése kiváló, noha én nem tartom annyira elbaszott ötletnek a vidéki életet. Az már most látható, hogy Mo-on az urbanizáció zsákutca. Na mindegy.

Nekem az nem tetszik a történetben, hogy a fickó ilyen könnyen veszi a szakítást, mint opciót. Ha egy pár igazán szereti egymást, MINDENT megtesznek azért, hogy együtt maradhassanak. Ilyen érzelmi háttérrel teljesen felesleges házasságot kötni, mert borítékolható, hogy az első kisebb viharnál kiborul a bili.

57F

2016. dec. 5. 11:15
 18/26 anonim ***** válasza:
25%

Szlovákiára tippelek, ott már euróban fizetnek de hasonlóan #@& mint itthon.

Ilyen keresettel sehova se lehet tervezni. Azért a 24 km nem egy ördöngős táv ingázni, a kettőtök fizetése viszont nem elég közös jövőhöz alapokat lefektetni. Szerintem előbb a megélhetésen kellene dolgozni, utána hogy hol akartok lakni.

2016. dec. 7. 16:53
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanebben a helyzetben vagyok. Őszintén szólva szerintem ebből szakítás lesz. Egyikünk se hajlandó feladni magat a másikert. Az én párom még áldozatot hozni se hajlandó arról h külföld ő hallani sem akar. Hitelrol sem. Most 33 éves az anyjával él egy faluban egy fillér félretett pénze nincs. Én városban képzelem el az életem nem akarok falun élni főleg nem anyóssal
2017. febr. 6. 01:00
 20/26 anonim ***** válasza:
51%
Egy faluban lakni akarni 20on évesen az aztán nagy életcél, úgy, hogy még a szülők is folyton az útban. Én biztos,hogy lépnék a francba.. ;)
2017. márc. 22. 22:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!