Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » A barátom falun akar maradni,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátom falun akar maradni, én mennék a városra vagy minél közelebb a városhoz.   Nem tudunk dűlőre jutni.   Vélemények?

Figyelt kérdés

4 eve vagyunk együtt a barátommal  (én 24, ő 26 eves). Én 24 km-re lakók a várostól, ő a következő faluba ami plusz 4 km. Dolgozni igazunk a városba minden nap. Az ő családjának van egy régi házuk ahol nem lakik senki, csak a kertet használják. Ő azt szeretném ha azt a házat tennénk rendbe és ott laknánk. De a kertet igencsak a szülei fogják továbbra is használni  (tehát jönnének- mennének nálunk amikor akarnak). Abban a faluban nincs egy normális bolt, se iskola vagy óvoda. Sokan tartanak tehenet. ( minden este és reggel sétálnak a tehenek a legelőre - tiszta tehén szag az utca).

A ház csak az unoka születése után lenne a párom nevére írva.

Ahoz hogy lakhatóvá tegyük ezt a házat, az ő számításai szerint szükség lenne kB 6000 euróra.  Persze ez sokkal kevesebb mintha a nulláról építenénk vagy vennénk egy házat.  Együtt keresünk kB. 700 eurót.

Den nem így képzeltem el a jövőjmet. Neki el mondtam ezt. Azt mondta hogy akkor szakítani kéne mert ő nem fog bank kölcsönt felvenni.  Vagy lenne még egy alternatíva, ha ki mennénk külföldre dolgozni ketten. Én nem nem szívesen hagynám  ott a jelenlegi munka helyem, meg vannak rá az okaim.  Ha külföldre mennék nem jönnék vissza itt házat építeni, akkor ott kezdenék új életet.  Ő ezt sem akarja. Vagy kimenne egyedül dolgozni 2-3 évre és aztán csinálna itt házat. Én nem akarom már így elnyújtani. 

Sehogy se jó.

Mi a véleményetek? Szakítás?

2016. dec. 4. 07:15
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs megegyezés akkor szakítás.
2016. dec. 4. 07:23
 2/26 A kérdező kommentje:
Valamelyikőnknek engedni kéne az biztos. De ti engedétek a helyemben?
2016. dec. 4. 07:28
 3/26 anonim ***** válasza:
92%

Nincs közös tervetek a jövőre, még csak közös célok sincsenek.

Itt nem arról van szó, hogy kompromisszumot köttök, hanem egyikőtök (nyilvánvalóan te) teljesen feladja önmagát, és azért dolgozik, hogy a másik elképzeléseit megvalósítsa. Így pedig soha nem leszel elégedett azzal az élettel, amit nem akartál.

Tényleg jobb szakítani, ha ilyen mértékben eltérő az elképzelésetek.

Azt is vedd figyelembe, hogy 30 km-re a várostól egy tanyán milyen gyereket nevelni. Se gyerekorvos, se védőnő, se ovi, se suli, egy kiló kenyérért 60 km-t utazol oda-vissza. Nem beszélve arról, hogy egy hányó-f0só gyerekkel hogy jutsz orvoshoz.

Odaköt titeket a ház, eladni csak áron alul lehet, stb. Kár egy fillért is beleölni. Én falun élek, de ilyen helyre biztos nem mennék lakni! Főleg ha gyereket is terveztek!

2016. dec. 4. 07:41
 4/26 anonim ***** válasza:
72%
Nem kell engedni. Később vitákat fog szülni és még sorolhatnám. Olyan párt kell választani akivel egy irányba gondolkodtok. Ba te balra, ő jobbra akar menni az nem kapcsolat.
2016. dec. 4. 08:15
 5/26 anonim ***** válasza:
7%

Tök normális terv a párodtól. Amúgy a kertet nektek kéne használni, akkor a kajára pl kevesebbet kéne költeni. Amiket te szeretnél, az is a dolgok elhúzása, csak nem falun, hanem városban, nem itthon, külföldön. Fater mondta erre azt, hogy mindegy, hogy a kutyaszar melyik végébe harapsz bele. Adott egy élethelyzet, ami megoldásra vár, ami nyilván idő. Az idő meg kinnt is ugyanúgy telik mint itthon. Mindketten kb ugyan azt akarjátok, csak másképp...emiatt szakítani kell ?

30/f

2016. dec. 4. 08:27
 6/26 anonim ***** válasza:
89%
Én teljesen megértelek, ráadásul ha a párod terveit viszitek tovább, akkor nagy mértékű lesz a függés tőle és a családjától. A helyedben kitenném a pasit, annyi mással fogsz még találkozni, akikkel 99%, hogy közösebb érdekeitek lesznek. A családja egyébként mit szól hozzá?
2016. dec. 4. 09:34
 7/26 anonim ***** válasza:
0%
Hát nem tudom... Én biztos Los Angelesbe költöznék.
2016. dec. 4. 09:37
 8/26 anonim ***** válasza:
86%

Nem értem.

Magyarországon fizetnek téged euroban vagy hol laktok egyébkén?

Akkor szakítsatok. Tényleg megdöbbentő, hogy semmiben nem tudtok megegezni...

2016. dec. 4. 09:40
 9/26 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem ti már most is külföldön vagytok ha euróban számolod a dolgokat, bár a fizetés még mindig nem sok mert 700 euró az 215.000 forint és ennyit keresetek ketten :D
2016. dec. 4. 10:32
 10/26 anonim ***** válasza:

"Azt mondta hogy akkor szakítani kéne"

ez durva kijelentés attól, aki hosszabb távon veled akar maradni.

miért euróban írod a fizetést, ha itthon dolgoztok?

nálam ez egyébként szakítóok volt. ha nem számítasz rá, hogy megbarátkozol a faluval, akkor ne csinálj magadnak elégedetlen évtizedeket. falun elég sok időd lesz azon gondolkozni, hogy mi lett volna, ha...

2016. dec. 4. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!