Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Összeköltözés a másik fél...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összeköltözés a másik fél szüleihez vagy házat venni?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok és lassan egy éve leszünk együtt a barátommal. Elég sok velem kb. egykorú ismerősöm a barátjával lakik, van aki évek után, van aki csak pár hónap múlva. Engem is elkezdett foglalkoztatni a téma, de én csak úgy vagyok hajlandó összeköltözni, hogy külön házba a szüleitől.

Az lenne a kérdésem, hogy ki melyik formában költözne/költözött össze a barátjával/párjával? Mennyi idő után, mennyi idő a túl korai és mennyi idő után kell kicsit sürgetni a dolgot?

2016. nov. 9. 05:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint túl fiatalok vagytok, illetve fiatal a kapcsolatotok is ahhoz hogy 25...x évre szóló hitelbe belemenjetek. Hidd el nagyon de nagyon meg kell gondolni!

Ha neadj'Isten szétváltok, a hitelből kimászni nagyon nehéz!

Ha a szülőknél van TELJESEN külön szeparálható, vagy szeparált lakrész, akkor érdemes rajta elgondolkodni. Sok költségtől meg tud kímélni ez a megoldás, illetve sokkal könnyebben tudtok gyűjteni sajátra.

Ha ez nem megoldható, inkább albérletbe mennék. Ott nincsenek túl nagy kötöttségek, függetlenek vagytok banktól, szülőktől. Viszont nehezebb anyagilag...

2016. nov. 9. 10:49
 12/18 A kérdező kommentje:

6/11

Bocs kicsit rossz a fogalmazásom. Helyesbítek: Elkezdett foglakoztatni a téma és azóta figyeltem meg ezt.

2016. nov. 9. 11:06
 13/18 A kérdező kommentje:

7

Pont azért kérdeztem, hogy mennyi idő után.

2016. nov. 9. 11:12
 14/18 anonim ***** válasza:

Csak és kizárólag külön a szülőktől! Nálunk fel sem merült egyébként a szülőkkel költözés, mert már évek óta külön éltünk tőlük, de ha nem is így lett volna, akkor sem.. Nagyon szeretjük egymást, én is anyósomékat, a párom is a szüleimet, de ez mindenkinek szar lett volna. Átmenetileg persze bármikor megoldás lehetne, senki se bánná, de hogy 3-4 hónapnál ez tovább tartson, na az kizárt.

Szóval saját ház, vagy albérlet, de semmiképpen sem szülők, vagy más lakótársak.

2016. nov. 9. 11:35
 15/18 A kérdező kommentje:

9

Én se más miatt akarok. Mégegyszer leírom: csak megfigyeltem.!

2016. nov. 9. 11:50
 16/18 anonim ***** válasza:
52%
20 évesen házat venni? De jól megy kislány. Albérletbe mennék és csak utána vennék lakást a párommal közösen. Mondjuk nem 20 évesen.
2016. nov. 9. 13:39
 17/18 anonim ***** válasza:

Ez attól függ. Én anyóssal sose költöznék össze, mert utáljuk egymást. (illetve egy ideje próbál engesztelgetni, de lóf_szt a seggébe)

Anyuék meg nem szívlelik a páromat, így hiába enyém a ház 1/3-a, meg mondjuk hogy lenne is majd hely. Nem vittem oda. Albérletbe költöztünk össze.

Mi 7 év és egy lánykérés után költöztünk össze. 23 és 26 évesek vagyunk.

2016. nov. 10. 09:50
 18/18 anonim ***** válasza:

Egyik se.

A szülőkhöz költözés tönkreteszi a kapcsolatok nagyrészét, úgy hitelt felvenni, hogy előtte meg nem éltetek együtt óriási baromság.

Másrészt te még nem vagy érett az összeköltözésre, ha csak azért akarod, mert a korodbeliek közül más is együtt él a barátjával.

Azt nektek kell érezni mennyi idő után érdemes.

Én fél év párkapcsolat után költöztem külföldre a mostani férjemhez, albérletbe költöztünk. Az exbarátommal 2,5 év után se akartam összeköltözni, mert valahol tudtam, hogy nem lenne jó döntés...

2016. nov. 11. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!