Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ragaszkodik a barátnőm ennyire ahhoz, hogy legyen kocsim?
Nyár elején költöztem össze a barátnőmmel, akivel 2 éve vagyok együtt. Mióta együtt lakunk, azóta rendszeres - néha nagyon zavaró - téma az, hogy vegyünk kocsit, viszont nekem volt már, de amikor Budapest belvárosába költöztem eladtam, mert semmi szükségét nem láttam, vezetni meg különösebben nem szeretek, hogy csak azért tartsak.
Hozzátartozik a történethez, hogy egyébként megtehetném, hogy vegyek, programozóként dolgozom, nem panaszkodhatom az anyagiakra, a lakásom is saját, tehermentes.
A segítségeteket szeretném kérni, hogy hogyan tudnám normálisan elmagyarázni a páromnak, hogy nincs szükségem autóra, és nem szeretnék venni. Állandóan azzal jön, hogy azzal tudnánk menni vásárolni, meg hogy "hát mindenkinek van aki szegényebb annak is..."
Én 27 éves vagyok, ő 23, tanul, és jogosítványa sincs. Minél többet feljön ez a téma annál inkább idegesít. Köszi a válaszokat!
Szerintem meg bőven behozza az árát, mert ha kocsival vásárolok, mindenből nagyobb kiszerelést veszek (pl. mosóporból és egyebekből). Vagy pl. WC-papír... az nem nehéz, de amikor egyébként is tele vagyok pakolva, akkor nem tudom hova tenni a 24-es tekercset, mert messze gazdaságosabb úgy megvenni, mint négyesével.
És még lehetne sorolni.
Én nyáron érzem a legnagyobb hiányát az autónak... dinnyeszezonban. A legjobb zöldséges messze van tőlünk, isteni finom dinnyéjük van, de nem tudom hazacipelni. Amikor volt autóm, kétnaponta vettem. Idén nyáron viszont csak a nyálam csorgott.
Már én is írtam volna éppen, hogy egyébként egy kocsi tök hasznos még a belvárosban is a nagyobb kiszerelés vásárlása miatt, vagy majd később ha lesz gyerek, a sürgős helyzetek, stb. miatt (nagyon autóellenes voltam egészen addig, amíg egyetlen egyszer nagyon kellett volna, de tényleg nagyon, azóta tudom, hogy mindenképpen le fogom tenni a jogsit és lesz kocsim, mert azt nem vagyok hajlandó még egyszer átélni... inkább fizetek...), amikor láttam, hogy a barátnőd nem akarja letenni a jogsit. Na jó, ez, amikor a más ...-val veri a csalánt. Ha autót akar, és te még meg is vennéd a jó szíveddel, hogy ő használhassa néha, de még azt is tőled várná el, hogy vezesd. Háhá, meg a tudod, mit...
Ha legközelebb a kocsival jön, akkor mondd meg neki, hogy majd lesz jogosítványa, akkor már esetleg hajlandó vagy erről vele beszélni, egyébként meg tudja mit...
Szóval nincs anyagi akadálya, de mégis az anyagiakat hozod fel érvnek ellene? :D Így nyilván nem fogja megérteni, mert így az érvelésed marhaság.
Te egy brutál megfázáshoz, hasmenéshez, hasonlókhoz mentőt hívsz? :D Kórházba/orvoshoz az ember nem csak akkor megy ám, ha levágta a fél fejét láncfűrésszel palacsintasütés közben.... Nekem pl tök jó, hogy tudok kocsival járni, nem kell hóban-fagyban, meg 40 fokban is bicóval mászkálnom a dokihoz rendszeresen a gyógyszereimet felíratni. De akkor is jól jött, mikor hozzátartozóm került kórházba, sokkal könnyebben tudtuk látogatni, és vinni neki ezt-azt. Plusz a nagyszülőknek is tudok így segíteni, ők már főleg nem olyan könnyen mennek el gyalog/busszal a dokihoz, főleg, ha betegek.
Azt pedig már említették, hogy csomót lehet spórolni, ha mindenből nagyobb kiszerelést veszel, de azokat meg nyilvánvaló okokból kocsiban praktikus szállítani.
A pénz meg nem nagy dolog, keresel egy viszonylag jó állapotú, olcsó kis autót, ami lehetőleg minél gyakoribb, aztán kész. Pl ha találsz egy régi Swiftet ami nem rohad, akkor nyertél. Teljesen jól el lehet vele jutni a-ból b-be.
Mondjuk ha neked csak a csilivili autó az autó, mert státuszszimbólumnak óhajtod használni, akkor ez nem opció.
Hozzáteszem, én is rühelltem az autókat, meg a vezetést régen, de mióta benne vagyok, már látom, hogy mennyivel könnyebb az életem. Még mindig szívesen járok bicóval vagy vonattal ha úgy van, nem élek a kocsiban, de sokszor igenis jól jön.
Igenis nyomós indok szerintem a pénzt is felhozni. Attól, hogy tudnék venni egyet és fenntartani még nem lesz rá szükségem. Tudnék venni 1000 forintért egy Hello Kittys hajcsatot is, akkor már rögtön kell? Most komolyan, szerinted a kérdésemből az jött le, hogy számomra státusszimbólum a kocsi?
Elismerem, hogy valakinek megkönnyíti az életét, nekem épp ellenkezőleg volt amikor eladtam. Már leírtam, hogy a bevásárláshoz frekventált helyen lakunk, nem 15 km-re van a legközelebbi tesco.
Nem, nem hívok mentőt a megfázáshoz, hanem elsétálok az 1 km-re lévő orvosi rendelőbe, ha meg annyira szarul vagyok (életemben soha nem történt még ilyen) akkor mentőt hívok, vagy taxit, de ezért fenntartani egy kocsit?
Annyira utálom ezt, hogy "ha megteheted miért nincs". Attól, hogy valaki ki tud fizetni egy tárgyat már szüksége is lesz rá rögtön?
Nekem sem 15 km-re van a legközelebbi Tesco, de azt a mennyiséget, amit venni szoktunk, 2 km-ről is nehéz hazacipelni.
Amúgy szoktál vásárolni? Mert ha a barátnődben felmerült, hogy a vásárláshoz jól jönne egy autó, el tudom képzelni, hogy ő cipekedik, és te nem is tudod, hogy hogy kerülnek a cuccok a lakásba...
Na direkt megnéztem pontosan google mapson az alábbiakat:
- Tesco Express - 270 méter
- Spar - 420 méter
- Szent Rókus Kórház - 650 méter
- Astoria - 350 méter
- ELTE Btk (barátnőm sulija) - 400 méter
- Munkahelyem - 840 méter
- Keleti pályudvar - 1,6 km
Volt olyan hónap, hogy 2 metro vonaljegyet vettem, mert ki kellett mennem az Örsre, még bérletem sem volt.
Ha meg a "nagyteszkóból" kellene extrém mennyiségű kaja akkor [link]
Nem gondolod, ha elmegyünk bevásárolni akkor ő cipekedik én meg indiánszökkenésben mellette slattyogok... :)
Mindkettőtök nézőpontja érhető igazából. Nekem sosem volt fontos a kocsi, de mikor a páromnak lett, mert a munkájához szüksége volt rá, akkor rájöttem, hogy mennyivel könnyebb az élet autóval.
Egy rakás olyan helyre elmentünk, ahová ha buszozni vagy vonatozni kell, tuti nem állunk neki. Így, hogy volt kocsi, előfordult, hogy unatkoztunk, szétnéztünk a térképen mi van maximum 2-3 órára, amit meg lehetne nézni és elmentünk. Kocsival akkor jössz-mész, amikor akarsz, nem vagy időhöz kötve, mint a vonatnál/busznál, általában gyorsabb is, kényelmesebb is, ráadásul háztól-házig visz. Plusz ha az ember nem diák már, akkor két főre jobban megéri autózni, ez a nagy büdös igazság.
Vásárlásnál szintén hasznos, de ezt már sokan írták. Tőlem sincs messze a tesco (10 perc gyalog), de ha 10 m-re lenne, akkor se tudnánk egyszerre 3 karton ásványvizet, 1 karton tejet, több kiló mosóport venni.
Persze, ez is megoldható, mert már a tesconál is van kiszállítás.
De téged is megértelek, Szegeden lakom, még csak nem is a városközpontban, és mikor a párom felajánlotta, hogy a régi kocsiját nekem adja, nem kellett. Munkába nem érné meg járnom vele, mert a reggeli forgalomban sokkal egyszerűbb nekem trolizni, ami konkrétan a munkahelyem előtt tesz le. Ha bulizni akarok bemenni, akkor nyilván nem kocsival mennék, mert esetleg szeretnék elfogyasztani 1-2 pohár bort. Igazából tényleg csak bevásárláshoz jönne jól, de emiatt fenntartani egy kocsit? Azért annyira nem olcsó dolog. Ráadásul az autónak az se tesz jót, ha állandóan csak áll, és havi 1-szer veszik elő.
Ami szerintem gázos a történetedben az az, hogy a lánynak semmiféle motivációja nincsen arra, hogy jogosítványa legyen. Hisz te magad megmondtad, hogy ha mászkálni akarna vele, még meg is vennéd.
Hát adj neki ultimátumot: ha leteszi a jogsit, vesztek autót. Szerintem ez lenne a legkorrektebb megoldás.
Ezeket az érveket, amiket itt felsoroltál, elmondtad neki is? Ha igen, akkor egyértelműen csak státusszimbólumnak szeretne autót, az pedig már rég rossz, ha ennyire felszínes.
Egyébként nyaralni is mehettek bérelt autóval (ez szokott még érv lenni az autótartással kapcsolatban), ráadásul akár sokkal menőbbel is, mint amit egyébként a hétköznapokra vehetnél. Így sem költenél rengeteg pénzt egy fölösleges járműre, viszont neki is meglenne az élmény, hogy autózik, ha már ennyire szeretne. És nem mellesleg ebben az esetben tényleg számíthat a mobilitás, több helyet be tudtok járni, mint más járművel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!