Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Miért ragaszkodik a barátnőm...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ragaszkodik a barátnőm ennyire ahhoz, hogy legyen kocsim?

Figyelt kérdés

Nyár elején költöztem össze a barátnőmmel, akivel 2 éve vagyok együtt. Mióta együtt lakunk, azóta rendszeres - néha nagyon zavaró - téma az, hogy vegyünk kocsit, viszont nekem volt már, de amikor Budapest belvárosába költöztem eladtam, mert semmi szükségét nem láttam, vezetni meg különösebben nem szeretek, hogy csak azért tartsak.

Hozzátartozik a történethez, hogy egyébként megtehetném, hogy vegyek, programozóként dolgozom, nem panaszkodhatom az anyagiakra, a lakásom is saját, tehermentes.

A segítségeteket szeretném kérni, hogy hogyan tudnám normálisan elmagyarázni a páromnak, hogy nincs szükségem autóra, és nem szeretnék venni. Állandóan azzal jön, hogy azzal tudnánk menni vásárolni, meg hogy "hát mindenkinek van aki szegényebb annak is..."

Én 27 éves vagyok, ő 23, tanul, és jogosítványa sincs. Minél többet feljön ez a téma annál inkább idegesít. Köszi a válaszokat!

2016. nov. 2. 14:59
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:

[link]

ja... ezzel is próbálkoztam már, de mintha valami "autómegszállottság" alatt lenne, mert értelmezni sem tudja szinte a cikket...

2016. nov. 2. 15:01
 2/28 anonim ***** válasza:
29%

Nekunk is lehetne, de a belvarosban nekunk sincs szukseg ra. Hova akarna autoval vasarolni jarni mikor gondolom nalatok is van a kozelben mindenfele bolt, es csaknem honapokra elore akar bevasarolni.

Rakja le a jogositvanyt es vegyen maganak amint tud, vagy vegyel neki de torlessze vissza neked az arat.

2016. nov. 2. 15:15
 3/28 anonim ***** válasza:
84%

Párom se értette, mert amíg agglegényéletet élt, nagyjából úgy vásárolt be, hogy amire épp szüksége volt, azt megvette...

De közösen azért másképp működik a háztartás, lévén majd' minden nap főzök, több a mosnivaló, stb. Egy hétvégi nagybevásárlásra (ami inkább közepesnek számít) hátizsákkal megyünk, és még így is cipelni kell egy csomó mindent, pl. karton ásványvizet. Nekünk sincs jelenleg autónk (nekem volt korábban), de már egyre inkább érzi ő is a szükségét. Arról nem beszélve, hogy amikor például beteg voltam, busszal kellett bemennem befeküdni a kórházba és műtét után félkómásan hazatámolyogni. Akkor határoztam el, hogy amint lehet, ÉN veszek autót, nem fogok várni a páromra.

Ha meg gyerek van, akkor szinte kötelező. Az én környezetemben a középosztálybeli családoknál általában 2 autó is van, nem csak egy.

2016. nov. 2. 15:16
 4/28 anonim ***** válasza:
76%
Tényleg jó ha van. Nem egy hiper szuper valamire kell gondolni, de a mobilitás megfizethetetlen. Ha ne adj Isten gond van, egészségügyi, vagy bármi, akkor éjszakai busszal mentek, vagy mi? Tényleg nem kell komoly autóra gondolni, de kinyílik a világ ha van. Le tudtok ugrani vidékre egy étterembe, vásárlásnál is tényleg előny, ha meg gyerek lesz, akkor tényleg óriási segítség, hogy nem kell a babakocsit a buszon cipelni.
2016. nov. 2. 15:20
 5/28 anonim ***** válasza:

Gondolom ez a kötetlenebb lét amit egy saját kocsi ad hiányzik neki s még nem látja mennyi kiadás és felelősség is van egy autó mögött.

Ha gyakorlatiasabb típus próbálhatnád ezt a vágyát arra fele terelni, hogy letegye a jogsit s ő akarjon vezetni saját kocsit. Ösztönözd, bátorítsd mennyire ügyes lenne benne ha ilyen elhivatott. Így lekerülne rólad a figyelme.

Ha inkább érzelmesebb akkor pedig próbáld legközelebb mikor felveti, hogy megfogod a kezét, szomorú arcot vágsz s az érzéseidről beszélni vele nagyon komolyan, hogy úgy érzed kettőtök közé áll ez a dolog s számodra nagyon rosszul esik és fáj mert ő milyen fontos neked fontosabb a tárgyi dolgoknál. Úgy érzed rossz hogy nem tudod megadni amire vágyik de ne mintha így kocsi nélkül nem lennél számára elég fontos. Kérdezz rá jól érzed e? Mond neki el mennyire kényelmetlenül érezted magad mikor vezettél stb. Végig tartsd a szemkontaktust, fogd a kezeit, éreztesd neked is nem elhanyagolható a téma de ne kényszerítsen, sokszor hangsúlyozd a fáj, érzed, szeret szavakat. Így, nem fogja tudni legközelebb is oly lazán felcsapni a témát. De persze ezt akkor tedd ha tényleg így gondolod és ilyen fajta lány.:)

2016. nov. 2. 15:21
 6/28 anonim ***** válasza:
84%

Azért mindkét félnek igaza van. Ha megteheted, hogy megvedd és fenn tudod tartani, akkor jó hogy van kocsi.

Azért egy nagybevásárlást )pl.ami nálunk 4-6 karton víz, 2 karton tej) egyszerűbb autóval megcsinálni. Arról nem is beszèlve, hogy nem tudom mennyire vagytok utazósak/kirándulósak, de pl.nem mindegy, hogy pl. egy Pest-Bèkéscsaba utat mivel ès mennyi idő alatt tesztek meg.

Mi sem használjuk napi szinten a kocsit, mert nem kell, de azért sokszor jön jól és nem árt ha van.

Pl.amikor mamámat SOS kórházba kellett vinni, megőrültem volna mire kiér a mentő. Vagy ahogy előttem is írták, egy kórházi látogatás után sem rossz ha van.

2016. nov. 2. 15:25
 7/28 anonim ***** válasza:
40%

A cikkel kapcsolatban meg: erős túlzásnak érzem ezzel érvelni, mert ha nem akarsz sokat költeni az autóra, akkor veszel egy jó állapotú használtat és kész.

Én egy 10 éves autót vennem anno 400 ezerért és 8 éven át szolgált ki úgy, hogy alig kellett rá költeni. Kétévente a műszaki vizsga előtt volt pár tízezres költségem, de soha nem volt több 50 ezer forintnál, és ebben már a gumicsere is benne volt.

Ha balesetben sérült (volt ilyen, egyszer pl. elvitték a tükröm) bontóból fillérekért lehet alkatrészt szerezni, nem úgy, mint az új autóknál.

Állandó költség a súlyadó, a kötelező biztosítás, meg a benzin.

Ha az autó nem státuszszimbólum, hanem egy egyszerű használati eszköz, ami mindegy milyen, csak guruljon, akkor egyáltalán nem olyan nagy kiadás.

A haszna viszont sokszor megfizethetetlen.

2016. nov. 2. 15:27
 8/28 anonim ***** válasza:

Látom az ő nézőpontját is. Nekem sincs jogsim, páromnak sem, párszor megszántottam-vetettem a dolgot magamban, és úgy döntöttem, tényleg nem kell kocsi, de pl. egy nagybevásárláshoz tényleg hasznos. Úgy, hogy karton vizet nem is veszünk, de hó eleji nagybeváráslásnál a kezem leszakad, amíg hazabattyogunk a megvett áruval, mert nem a legelső utcasarkon van olyan üzlet, ahol tényleg minden fontosat meg lehet venni... úgy, hogy nyilván a párom visz többet, mert ő a férfi, erősebb is, de így is elég necces. Főleg hogy van, amikor nem is tudunk mindent megvenni, amit akartunk, mert akkor nem tudjuk hazavinni. Lehet, hogy ez van a háttérben.

Mondjuk én inkább kibírom azt a havi 2 cipekedést, mert tényleg belvárosban élünk, és nincs szükségünk rá, plusz pénzzel sokkal jobban kijövünk kocsi nélkül.

2016. nov. 2. 15:34
 9/28 anonim ***** válasza:
75%

Egy jó állapotó swift 200-300ezer Ft. A költségeit meg bőven behozza. Olcsó alkatrész, nem eszik sokat, elvisz mindenhova.

Amúgy közölheted azt is a barátnőddel, hogy a Te pénzedről Te döntesz, az övéből vehet ha annyira akar.

2016. nov. 2. 15:47
 10/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz, nagyon kedvesek vagytok. :) Sok válasz felmerült már amikor a barátnőmmel beszéltünk, néhányra azért válaszolnék, mert volt már - sajnos - tapasztalatom, mint mondtam volt kocsim, és amikor felköltöztem BP-re akkor is volt még egy darabig.

Bevásárlás:

nem nagyon tudok olyan helyet ami jobban frekventáltabb lenne Budapest abszolút belvárosától, amikor egyedül laktam egyszerüen csak lementem a boltba, bevásároltam (akár több napra) és fel a lakásba, nem hiszem hogy ez azzal, hogy ideköltözött hozzám hatványozódna, max duplázódik, de még az is kibírható bőven. Ha meg az ember akar venni valami nagyobb tárgyat, tévé mosógép, stb, ma már mindent házhoz hoznak, arról nem beszélve, hogy ez nem mindannapos dolog.

Gyorsan kell menni valahova, kórház, váratlan esemény, stb.:

erre is lehetne mondani, hogy a mentőt várni meg stb, de ezek az esetek szerintem annyira ritkák, hogy azért fenntartani kocsit, hogy ha ilyen történik ne taxit kelljen hívni... hát, nem tudom...

A barátnőm nem tervezi letenni a jogsit. Ezt fentebb elfelejtettem írni, de ő nem akar vezetni, ő egyszerüen annyir akar, hogy legyen kocsink. Nem problémáznék vele, hogy ha letenné a jogsit és mindenképp akarna kocsit és azt vezetni ide-oda alkalmanként, hát legyen. De így egy kissé igazságtalannak érzem, hogy vegyek egy (akárhogy is nézzük, elég drága dolgot) amit nem akarok, mert szerintem nincs rá szükségünk, amit nem szeretek vezetni, aminek a fenntartása és szervizelése plusz macera és akkor az anyagiakat nem is említem. Értitek? :)

2016. nov. 2. 15:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!