Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha együttéléskor gyakran vitatkozik férfi és a nő honnan lehet tudni hogy ki a hibás?
Adott két átlagos ember,egyik sem rossz ember sőt még káros szenvedélyük sincs.Szeretik is egymást.Mégis vannak dolgok amik nem tetszenek a másikban és a beszélgetések ellenére sem tudják megoldani a problémákat.Mindkettő a maga igazát ismétli.
Ilyenkor ki a hibás? Ha tudtok segíteni,miről lehet felismerni egy jó felnőtt párkapcsolatot?
Hogyan viselkedik a férfi és hogyan a nő ilyenkor?
Általánosságban beszélsz, honnan lehetne tudni, hogy ki a hibás? És miért lenne bárki hibás és miért az a fontos, hogy kit lehet hibáztatni? Azzal nem jutnak előrébb.
Jó, felnőtt párkapcsolatnak az is az ismérve, hogy nem azon megy a vita meg az egymásra mutogatás, hogy kit lehet hibáztatni. Hanem az esetleges problémák megoldására törekednek mindketten.
"Mégis vannak dolgok amik nem tetszenek a másikban és a beszélgetések ellenére sem tudják megoldani a problémákat.Mindkettő a maga igazát ismétli. "
Itt az a legnagyobb baj, hogy nem fogadják el egymást a véleményükkel együtt. Nem közös nevezőt keresnek, hanem makacsul mindkettő a saját elképzeléseire szeretné formálni mind a helyzetet, mind a másikat.
Igazat adok a véleményeknek.Nálunk alapvetően az a baj (és most mindegy hogy miről folyik a vita)hogy mindketten mást láttunk a szüleinktől,más egy férfival illetve nővel szemben az elvárásunk,szerintem kicsit önzőek is vagyunk mindketten.
Ez odáig fajult hogy párom azt mondja majd akkor áll megértőbben a párkapcsolatunkhoz ha érzi hogy én is megteszek érte dolgokat.
Én pedig nem tudok megtenni dolgokat ami amúgy elvárható lenne amíg ő így gondolkozik és nem megértőbb.
Szerintetek van ebből kiút?
Ez az a helyzet, mikor két ember nem illik össze, és ez az összeköltözés után derül ki.
Kár erőltetni, mert ez nem fog menni. Egyikőtök sem képes kompromisszumra, és csak azt keresitek, ki a hibás, ki "veszített".
Kutya-macska kapcsolat lesz, amit lehet nyúzni egy ideig, de idővel úgy is vége szakad.
A jó felnőtt párkapcsolatban nem ölitek egymást minden nap, tudtok közös nevezőre jutni, és sok bennetek a hasonlóság.
A legfontosabb alappillérek a szakértők szerint, amiben közel azonos véleményetek kell legyen, az a szex (minőség, mennyiség, mi tabu), a családi háttér (amilyen mintát hoztok, illetve ti milyen családot akartok) , a pénzhez való hozzáállás (pl. egy spórolós és egy pazarló mindig vitázni fog) és az erkölcsi hozzáállás (megcsalás, hűség, stb.) Ha ezek nem stimmelnek, valamin meg fog bukni a kapcsolat idővel.
Ti képtelenek vagytok jó csapatként együttműködni, és közös célokon együtt dolgozni, úgyhogy ne erőltesd. A legjobb addig szakítani, amíg ez megy viszonylag kulturáltan.
Páromnak az fáj hogy nem szolgálom ki úgy mint az anyukája az apukáját.Azt mondja anyukája hajnalban kelt a férjéhez és ha este 10-ig dolgozott akkor is megvárta.
Nekem viszont nem tetszik hogy én dolgozom többet,és erre még én is szolgáljam ki? Én nem így képzelem el az egyenrangú kapcsolatot.
Ő miért nem képes férfiként többet dolgozni? Azért mert ő nem akar például üdülni menni vagy nem akar előbbre jutni mint én.
Mindig példákat hoz fel az ismerősei közül ahol a nő keres többet.
Én meg azt látom az enyéim között a férfi keres többet.
Mások az igényeink ez tény.
Mindennek ellenére is szeretjük egymást.
Hogyan lehet a bajokon változtatni,vagy a mi esetünkben reménytelen mert tényleg nem illünk össze?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!