Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok ti mit tennétek?
A barátnőm panaszkodik hogy őt senki nem húzza ki a szarból.Többször mondtam neki hogy ha barmi van amiben segíthetek szóljon nyugodtan.Mindig azt mondja hogy nem kell semmi, azaz elutasítja a segítséget.
Mit tegyek hogy megvaltozzon a hozzállása?
Semmit, majd ráébred magától.
Van amire az embernek saját magától kell rájönnie.
Egyáltalán minek ugrik bele a szarba?
önsajnálat az egész, nem panaszkodni kéne, hanem igénybe venni a segítséget, ha már felajánlották, vagy saját magának kéne megoldania.
te pedig ne hagyd, hogy szemetesládának használjon a panaszkodásával.
Ha az anyagiakat utasítja vissza, az érthető. Az ember örül a könnyen jött pénznek, de azért nem így.
Ha az olyanban is elutasítja a segítséget, mint pl. segítesz neki munkát keresni, tanácsot adni stb. Akkor csak szimplán hülye.
Ez nem büszkeség kérdése, egyszerűen tart attól, hogy elfogadja, mert nem akar feljárni. Hiszen, ahogy írod is, már járt rosszul.
Én is ilyen vagyok: párom haragszik is érte mindig, hogy tőle nem fogadok el semmit, semmilyen téren.
Sajnos erre nem lehet konkrét magyarázatot adni. Illetve talán annyi, hogy ez a berögződés, hogy soha senkitől semmit, mert abból jó nem lesz.
Engem párom mindig tukmál, néha így elfogadok dolgokat, máskor egyszerűen dühít, hogy nem érti, hogy nem kell.
(Volt olyan exem, aki ezt személyes sértésnek vette, és azt gondolta, hogy direktben kéretem magam, mert az nekem milyen jó. Ebbe a hibába ne ess bele.)
Éreztesd a barátnőddel, hogy ha szüksége van rá, ott leszel, merjen kérni. Aztán hagyd rá, akkor is, ha siránkozik. Ezzel segítheted a legtöbbet, mert egyrészt nem erőlteted, másrészt, ha komolya gond, _muszáj_ lesz rászánni magát, hogy szóljon neked, mert bizony nem ajánlgatsz folyton. És ez segít abban is, hogy megtanulja kérni és elfogadni a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!